Thursday 22 January 2015

ေလ့က်င့္ခန္းမလုပ္မီႏွင့္ လုပ္ၿပီးခ်ိန္တြင္ စားသင့္ေသာ အစားအစာမ်ား

ေလ့က်င့္ခန္းမလုပ္မီ က်န္းမာေရးႏွင့္ညီေသာ မုန္႔ပဲသေရစာ တစ္ခုခုစားျခင္းမွာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ ေလာင္စာျဖည့္ထားသကဲ့သို႔ ျဖစ္ၿပီး ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ရာတြင္ ႀကိဳးစားအားထုတ္မႈႏွင့္ ရလဒ္မ်ားကို အျမင့္ မား ဆုံးျဖစ္ေစသည္။

ေခါင္းကိုက္ျခင္းႏွင့္ ေမာပန္းႏြမ္းနယ္မႈ ျဖစ္ေစႏုိင္သည့္ ေသြးထဲသၾကားဓာတ္ပါ၀င္မႈနိမ့္က်ျခင္းကို ကာ ကြယ္ရန္ ေလ့က်င့္ ခန္းမလုပ္မီ အစာစားေပးျခင္းက အေထာက္အကူျပဳႏုိင္သည္။

ေလ့က်င့္ခန္း မလုပ္မီႏွင့္လုပ္ၿပီးခ်ိန္တြင္ စားေပးသင့္သည့္ အစားအစာမ်ားကို ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါသည္။

ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားတြင္ ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ရန္ လုံေလာက္ေသာ စြမ္းအင္မ်ားႏွင့္အတူ အစာေၾကလြယ္ေသာ ကာဗိုဟုိက္ဒရိတ္ ႂကြယ္၀စာပါ၀င္သည္။ အာ႐ုံေၾကာႏွင့္ ႂကြက္သားလုပ္ေဆာင္ခ်က္ ကို ထိန္းသိမ္းရာတြင္ ကူညီမည့္ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ မ်ားလည္း ငွက္ ေပ်ာသီးမ်ားတြင္ ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္သည္။ ခႏၶာကိုယ္က ပိုတက္စီ ယမ္ဓာတ္ကို အလြန္ၾကာျမင့္စြာသုိေလွာင္ထားေလ့ မရွိသျဖင့္ သင့္ ခႏၶာကိုယ္ တြင္ ပိုတက္စီယမ္ ဓာတ္ပါ၀င္ ျမင့္မားေနေစရန္ ေလ့က်င့္ ခန္း မလုပ္မီ နာရီ၀က္အလို တြင္ ငွက္ေပ်ာသီးတစ္လုံး၊ ႏွစ္လုံးႏွင့္ ဒိန္ခ်ဥ္တစ္ ခြက္ေသာက္ႏုိင္ ပါ သည္။

ေလ့က်င့္ခန္း မလုပ္မီ သဘာ၀ဂ်ဳံျဖင့္ လုပ္ထားေသာ ေပါင္မုန္႔ တစ္ခ်ပ္ စားျခင္းျဖင့္လည္း ကာဗို ဟုိက္ဒရိတ္ဓာတ္ ရရွိမည္ျဖစ္ သည္။

ပ်ားရည္(သုိ႔မဟုတ္)ယုိ (သို႔မဟုတ္) ေျမပဲေထာပတ္တို႔ ႏွင့္ ေပါင္မုန္႔ကို ေပါင္းစားျခင္းျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္ အတြက္ ေလာင္စာပို ရမည္ျဖစ္ကာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ျမင့္မားစြာ ရရွိေစရန္ မက်က္တက်က္ ျပဳတ္ထားေသာ ၾကက္ဥ မ်ား စားပါ။

ျမင္းစားဂ်ဳံမ်ားတြင္ အမွ်င္ဓာတ္ႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္သည္။ ယင္း အမွ်င္ဓာတ္မ်ားက ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ေန ခ်ိန္အတြင္း စြမ္းအင္မ်ား အေျပာင္းအလဲ မရွိေအာင္ ထိန္းေပးမည့္ ကာဗိုဟုိက္ဒရိတ္ဓာတ္ မ်ားကို ေသြးေၾကာမ်ားထဲသို႔ ထုတ္လႊတ္ေပးမည္ ျဖစ္သည္။ ကာဗို ဟိုက္ဒရိတ္ ဓာတ္စြမ္းအင္မ်ားအျဖစ္သို႔ ေျပာင္းလဲသြားေစရန္ ကူညီေပးမည့္ ဗီတာမင္ ဘီမ်ားလည္း ပါ၀င္သည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ ေလ့က်င့္ခန္း မလုပ္မီနာရီ၀က္အလိုတြင္ ျမင္းစားဂ်ဳံႏွင့္ ႏြားႏုိ႔စားသုံးေပး ႏုိင္ပါသည္။ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္မ်ားတြင္ ကာဗို ဟုိက္ဒရိတ္ႏွင့္ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္ေသာေၾကာင့္ ေလ့က်င့္ခန္းမလုပ္မီလန္းဆန္းေစရန္ ေသာက္ေပးႏုိင္သည္။ အဆီပါ၀င္မႈနည္းေသာ ဒိန္ခ်ဥ္ခြက္တစ္၀က္ကို သစ္သီးခြက္တစ္၀က္ႏွင့္ ေရာ ေဖ်ာ္၍ ေသာက္ပါ။

ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ၿပီးခ်ိန္တြင္ ပ႐ိုတင္းႏွင့္ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အျခား အေရးႀကီးေသာ ဗီတာမင္မ်ားႏွင့္ သတၱဳဓာတ္မ်ားပါ၀င္ေသာအစားအစာမ်ားစားပါ။ ပ႐ိုတင္းမ်ားစြာပါ၀င္ေသာ ၾကက္ဥမ်ားႏွင့္ ဗီတာမင္စီ ပါ၀င္ေသာ လိေမၼာ္ရည္တို႔ ေသာက္သုံးႏုိင္သည္။

7Day DAILY 

No comments:

Post a Comment