Monday 28 July 2014

အခ်ိန္မတန္ခင္ အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈ မျဖစ္ေစဖုိ႔အတြက္ စားေပးသင့္တဲ့ မနက္စာ(၆) မ်ဳိး

Photo: အခ်ိန္မတန္ခင္ အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈ မျဖစ္ေစဖုိ႔အတြက္ စားေပးသင့္တဲ့ မနက္စာ(၆) မ်ဳိး
Monday, July 28, 2014 

ႏွစ္ရွည္အေရျပားကို ခြာထုတ္သြားသလို မ်က္ႏွာျပင္ကိုျပန္ႏုပ်ဳိေစတဲ့ အစားအစာထက္ေကာင္းတာ ဘာမ်ားရိွေသးလို႔လဲ။ သင့္ေတာ္ေကာင္းမြန္တဲ့ အစားအစာကို စားသုံးျခင္းဟာ ပိုမိုုအသက္ရွင္က်န္းမာေစျပီး အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကို ေႏွးေကြးေစႏုိင္ပါတယ္။ ္ မနက္တိုင္း ဒီအစာေျပ (၆) မ်ဳိးနဲ႔ သင့္ကိုသင္ ႏုပ်ဳိေအာင္ ဂရုစိုက္ေပးပါ။

ၾကက္ဥ
သူ႔ရဲ့ ကိုယ္လက္ထေရာဓာတ္ေၾကာင့္ ၾကဥက သင့္အတြက္ေကာင္းက်ဳိးမျပဳဘူးလို႔ ထင္စရာရိွပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ၾကက္ဥတစ္ေန႔တစ္လုံးပုံမွန္ စားသုံးေပးျခင္းျဖင့္ လုံေလာက္တဲ့ က်န္းမာေရးအက်ဳိးရလဒ္ကို အမွန္တကယ္ရရိွေစတယ္လို႔ သုေသသန ျပဳလုပ္ခ်က္အရ သိရိွရပါတယ္။ အေစ့၊ အသီးအရြက္ ႏွင့္ သံလြင္၊ အခြံမာစသည့္ အသီးေတြကေနရရိွတဲ့ အဆီဓာတ္ေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ ဆိုးက်ဳိးမျဖစ္တဲ့အ အဆီဓာတ္ပမာဏ အမ်ားအျပားပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ေပ်ာ္၀င္ႏႈန္းေႏွးေကြးတယ္။ ၾကက္ဥအျဖဴက အသားဓာတ္ပါ၀င္မႈမ်ားျပီး ၾကက္ဥအ၀ါက မရိွမျဖစ္လိုအပ္တဲ့ B1,B2,B6,B12, A နဲ႔ E ဗီတာမင္ေတြ နဲ႔အတူ သံဓာတ္ႏွင့္ ကယ္စီယမ္ဓာတ္ပါ၀င္တယ္။

အုတ္ ဂ်ံဳမႈန္႔
ကိုလက္စထေရာဓာတ္ကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးတဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ပါ၀င္မႈျမင့္မားတာေၾကာင့္ ျမင္းစားဂ်ံဳစပါးဟာ အသက္အရြယ္ အုိမင္းရင့္ေရာ္လာမႈကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးတဲ့ အစားအစာတစ္မ်ဳိး ျဖစ္ေကာင္းျဖစ္ႏုိင္ပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္ က်န္းမားျခင္းအတြက္ အေကာင္းဆံုးျဖစ္တဲ့ omega 3 fatty acids ၊ ဖိုလိဒ္ နဲ႔ ပိုတက္စီယမ္ ေတြနဲ႔အတူ အုတ္ ဂ်ံဳမႈန္႔မွ ဆီးခ်ဳိေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးတဲ့ ကာဗြန္ဟိုက္ဒရိုက္ ေတြလည္းပါ၀င္ပါတယ္။ ဆဲလ္ပ်က္စီးမႈခုခံ ကာကြယ္ေပးတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီဒင္းေၾကာင့္  အေရျပားတြန္႔လိမ္ျခင္းကို ေလ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။

ဗလူးဗယ္ရီသီး
ဗီတာမင္ဓာတ္ႏွင့္ အမွ်င္ဓာတ္ပါ၀င္မႈႏႈန္းမ်ားျပားတာေၾကာင့္  ဗလူးဗယ္ရီသီးဟာ မနက္အစာေျပအတြက္သင့္ေတာ္တဲ့ ေရြးခ်ယ္မႈတစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ကယ္လိုရီဓာတ္ေတာ့ေလ်ာ့နည္းတယ္။ ကင္ဆာေရာဂါ၊ ႏွလုံးေရာဂါနဲ႔ ဆီးခ်ဳိ စတဲ့ အသက္ေသေစႏုိင္တဲ့ ေရာဂါေတြကို ခုခံေပးျပီး အားအင္ေတြကို ျပန္လည္ ျဖည့္ဆည္းေပးပါတယ္။

သလဲသီးအခ်ဳိရည္
ေနာက္ဆံုးေလ့လာခ်က္အရ သလဲသီးေတြက DNA အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈအရိွန္ ေလ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မို႔ သလဲသီးအခ်ိဳရည္တစ္ခြက္က အေရျပားတြန္႔ျခင္းကို ထိန္းထားေပးပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္ထဲ DNA ဓာတ္ျပဳမႈျဖစ္ျပီး စိတ္ဖိစီးမႈနဲ႔ ႏွလုံးေရာဂါ ကို သက္သာေစတယ္။

လက္ဖက္ေျခာက္
လက္ဖက္ေျခာက္ထဲမွပါ၀င္တဲ့ အင္တီေအာက္ဆီဒင္း EGCG က အေရျပားကိုျပန္လည္ႏုပ်ဳိေစပါတယ္။ လက္ဖက္ေျခာက္မွာ မ်က္ႏွာအေရျပား အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကို ေလ်ာ့နည္းေစတဲ့ ေနာက္ထပ္ အင္တီေအာက္ဆီဒင္းႏွစ္ခုျဖစ္တဲ့ ကက္သခ်င္စ္ နဲ႔ ပိုလိုဖီေနာ္ ပါ၀င္တယ္။

ေရွာက္ခါးသီးႀကီး
အႏွံ႔အရသာျပင္းျပတဲ့ ဒီအသီးဟာ အ၀လြန္ျခင္းကေန ထိန္းထားေပးသည္သာမက ေဆးခ်ဳိေရာဂါကိုအျမဲစစ္ေဆးေပးပါတယ္။ မေကာင္းတဲ့ညကို လက္ထေရာဓာတ္ကိုေလ်ာ့ခ်ေပးျပီး ေကာင္းမြန္တဲ့ကိုလက္ထေရာဓာတ္ကို တိုးေပးပါတယ္။ ေနာက္ျပီး ႏွလုံးကိုသက္ေစက်န္းမာေစတဲ့ ဗီတာမင္စီ္ ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္တယ္။

Source: mensxp
Trend Myannmar
ႏွစ္ရွည္အေရျပားကို ခြာထုတ္သြားသလို မ်က္ႏွာျပင္ကိုျပန္ႏုပ်ဳိေစတဲ့ အစားအစာထက္ေကာင္းတာ ဘာမ်ားရိွေသးလို႔လဲ။ သင့္ေတာ္ေကာင္းမြန္တဲ့ အစားအစာကို စားသုံးျခင္းဟာ ပိုမိုုအသက္ရွင္က်န္းမာေစျပီး အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကို ေႏွးေကြးေစႏုိင္ ပါတယ္။ ္ မနက္တိုင္း ဒီအစာေျပ (၆) မ်ဳိးနဲ႔ သင့္ကိုသင္ ႏုပ်ဳိေအာင္ ဂရုစိုက္ေပးပါ။

ၾကက္ဥ
သူ႔ရဲ့ ကိုယ္လက္ထေရာဓာတ္ေၾကာင့္ ၾကဥက သင့္အတြက္ေကာင္းက်ဳိးမျပဳဘူးလို႔ ထင္စရာရိွပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ၾကက္ဥတစ္ေန႔တစ္လုံးပုံမွန္ စားသုံးေပးျခင္းျဖင့္ လုံေလာက္တဲ့ က်န္းမာေရးအက်ဳိးရလဒ္ကို အမွန္တကယ္ရရိွေစတယ္လို႔ သုေသသန ျပဳလုပ္ခ်က္အရ သိရိွရပါတယ္။ အေစ့၊ အသီးအရြက္ ႏွင့္ သံလြင္၊ အခြံမာစသည့္ အသီးေတြကေနရရိွတဲ့ အဆီဓာတ္ေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ ဆိုးက်ဳိးမျဖစ္တဲ့အ အဆီဓာတ္ပမာဏ အမ်ားအျပားပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ေပ်ာ္၀င္ႏႈန္းေႏွးေကြးတယ္။ ၾကက္ဥအျဖဴက အသားဓာတ္ပါ၀င္မႈမ်ားျပီး ၾကက္ဥအ၀ါက မရိွမျဖစ္လိုအပ္တဲ့ B1,B2,B6,B12, A နဲ႔ E ဗီတာမင္ေတြ နဲ႔အတူ သံဓာတ္ႏွင့္ ကယ္စီယမ္ဓာတ္ပါ၀င္တယ္။

အုတ္ ဂ်ံဳမႈန္႔
ကိုလက္စထေရာဓာတ္ကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးတဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ပါ၀င္မႈျမင့္မားတာေၾကာင့္ ျမင္းစားဂ်ံဳစပါးဟာ အသက္အရြယ္ အုိမင္းရင့္ေရာ္လာမႈကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးတဲ့ အစားအစာတစ္မ်ဳိး ျဖစ္ေကာင္းျဖစ္ႏုိင္ပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္ က်န္းမားျခင္းအတြက္ အေကာင္းဆံုးျဖစ္တဲ့ omega 3 fatty acids ၊ ဖိုလိဒ္ နဲ႔ ပိုတက္စီယမ္ ေတြနဲ႔အတူ အုတ္ ဂ်ံဳမႈန္႔မွ ဆီးခ်ဳိေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးတဲ့ ကာဗြန္ဟိုက္ဒရိုက္ ေတြလည္းပါ၀င္ပါတယ္။ ဆဲလ္ပ်က္စီးမႈခုခံ ကာကြယ္ေပးတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီ ဒင္းေၾကာင့္ အေရျပားတြန္႔လိမ္ျခင္းကို ေလ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။

ဗလူးဗယ္ရီသီး
ဗီတာမင္ဓာတ္ႏွင့္ အမွ်င္ဓာတ္ပါ၀င္မႈႏႈန္းမ်ားျပားတာေၾကာင့္ ဗလူးဗယ္ရီသီးဟာ မနက္အစာေျပအတြက္သင့္ေတာ္ တဲ့ ေရြးခ်ယ္မႈတစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ကယ္လိုရီဓာတ္ေတာ့ေလ်ာ့နည္းတယ္။ ကင္ဆာေရာဂါ၊ ႏွလုံးေရာဂါနဲ႔ ဆီးခ်ဳိ စတဲ့ အသက္ေသေစႏုိင္တဲ့ ေရာဂါေတြကို ခုခံေပးျပီး အားအင္ေတြကို ျပန္လည္ ျဖည့္ဆည္းေပးပါတယ္။

သလဲသီးအခ်ဳိရည္
ေနာက္ဆံုးေလ့လာခ်က္အရ သလဲသီးေတြက DNA အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈအရိွန္ ေလ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မို႔ သလဲသီး အခ်ိဳရည္တစ္ခြက္က အေရျပားတြန္႔ျခင္းကို ထိန္းထားေပးပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္ထဲ DNA ဓာတ္ျပဳမႈျဖစ္ျပီး စိတ္ဖိစီး မႈနဲ႔ ႏွလုံးေရာဂါ ကို သက္သာေစတယ္။

လက္ဖက္ေျခာက္
လက္ဖက္ေျခာက္ထဲမွပါ၀င္တဲ့ အင္တီေအာက္ဆီဒင္း EGCG က အေရျပားကိုျပန္လည္ႏုပ်ဳိေစပါတယ္။ လက္ဖက္ေျခာက္ မွာ မ်က္ႏွာအေရျပား အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကို ေလ်ာ့နည္းေစတဲ့ ေနာက္ထပ္ အင္တီေအာက္ဆီဒင္းႏွစ္ခုျဖစ္တဲ့ ကက္သခ်င္စ္ နဲ႔ ပိုလိုဖီေနာ္ ပါ၀င္တယ္။

ေရွာက္ခါးသီးႀကီး
အႏွံ႔အရသာျပင္းျပတဲ့ ဒီအသီးဟာ အ၀လြန္ျခင္းကေန ထိန္းထားေပးသည္သာမက ေဆးခ်ဳိေရာဂါကို အျမဲစစ္ေဆးေပး ပါတယ္။ မေကာင္းတဲ့ညကို လက္ထေရာဓာတ္ကိုေလ်ာ့ခ်ေပးျပီး ေကာင္းမြန္တဲ့ကိုလက္ထေရာဓာတ္ကို တိုးေပးပါ တယ္။ ေနာက္ျပီး ႏွလုံးကိုသက္ေစက်န္းမာေစတဲ့ ဗီတာမင္စီ္ ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္တယ္။

Source: mensxp
Trend Myannmar

No comments:

Post a Comment