Monday 28 April 2014

ထိုင္းေရာက္ ျမန္မာ လုပ္သားႏွစ္ဦး ငါးအပုပ္မ်ား သယ္ေဆာင္စဥ္ အသက္႐ွဴက်ပ္၍ ေသဆံုး

Photo: ထိုင္းေရာက္ ျမန္မာ လုပ္သားႏွစ္ဦး ငါးအပုပ္မ်ား သယ္ေဆာင္စဥ္ အသက္႐ွဴက်ပ္၍ ေသဆံုး
Monday, April 28, 2014

ထုိင္းႏုိင္ငံ ေတာင္ပိုင္း ဖန္ငခ႐ိုင္၊ ထိုင္းမြမ္းၿမိဳ႕နယ္၊ ထလမုတံငါရြာတြင္ ငါးအပုပ္မ်ား သယ္ယူေသာ ျမန္မာ ငါးဖမ္းေလွ လု ပ္သားႏွစ္ဦးသည္ အနံ႔ဆုိး မ်ားေၾကာင့္ အသက္႐ွဴက်ပ္၍ ေသဆံုးသြားေၾကာင္း သတင္း ရရွိသည္။

ဧၿပီ ၂၆ ရက္တြင္ ငါးဖမ္း လုပ္သားႏွစ္ဦး ျဖစ္ေသာ ဦးတင္ဆန္းႏွင့္  ဦးေမာင္ေထြးတို႔သည္ ငါးဖမ္းေလွ အတြင္းမွ ငါးအပုပ္မ်ား သယ္ယူစဥ္အနံ႔ဆိုး မ်ားေၾကာင့္ အသက္႐ွဴက်ပ္၍ ေသဆံုးသြားျခင္း ျဖစ္သည္။

‘‘ပင္လယ္ငါးဖမ္း ေလွေတြ မွာ  အလုပ္လုပ္ေနတဲ့ ျမန္မာ အလုပ္သမားေတြ အေနနဲ႔ ငါးပိ၊ ငံျပာရည္လုပ္ဖို႔ အမ်ဳိးအစားညံ့ တဲ့ငါးေတြနဲ႔ မလတ္ဆတ္ေတာ့ တဲ့ငါးေတြကို ထားတဲ့အခန္းထဲ မွာဝင္ၿပီး အဲဒီငါးအပုပ္ေတြဆင္း သယ္ၾကရပါတယ္။ ရက္အၾကာ ႀကီးေရခဲမ႐ိုက္ဘဲ ငါးေတြကိုထား တာဆုိေတာ့ အပုပ္နံ႔က ေတာ္ ေတာ္ျပင္းထန္ပါတယ္။ အဲဒီျပင္း ထန္လွတဲ့အနံ႔ဆိုးေတြေၾကာင့္ အလုပ္သမားေတြအေနနဲ႔ အသက္ ႐ွဴရပ္ၿပီး မၾကာခဏေသဆံုးတာ မ်ဳိးေတြျဖစ္ေနပါတယ္’’ဟု ထုိင္း ႏုိင္ငံေတာင္ပိုင္း အေျခစုိက္ပညာ ေရးႏွင့္ ဖြံ႕ၿဖိဳးတိုးတက္ေရးေဖာင္ ေဒးရွင္း FED အမႈေဆာင္ဒါ႐ိုက္ တာ ဦးထူးခ်စ္က ေျပာသည္။

 ပင္လယ္ငါးဖမ္းလုပ္ငန္း တြင္ လုပ္ကိုင္ေနၾကေသာ ျမန္မာ အလုပ္သမားမ်ားအေနျဖင့္ လုပ္ ငန္းခြင္အႏၲရာယ္ကင္းရွင္းေရး မ်ားကို တိတိက်က်မေဆာင္ရြက္ ေပးေသာေၾကာင့္ ယခုလို ျမန္မာအလုပ္သမားမ်ား အသက္ဆံုး႐ႈံးရျခင္းျဖစ္သည္။

ထို႔ေၾကာင့္ လာေရာက္လုပ္ကိုင္ေနၾကေသာ  ျမန္မာေရႊ႕ေျပာင္းအလုပ္သမား လုပ္ငန္းခြင္အႏၲရာယ္ကင္းရွင္းေရးအတြက္ထိုင္းအစိုးရႏွင့္စနစ္တက်ပူးေပါင္းေဆာင္ရြက္သင့္သည္ဟု ဦးထူးခ်စ္က ဆက္ေျပာသည္။

ေသဆံုးသူႏွစ္ဦးအား ေသဆံုးသည့္ေန႔တြင္ပင္ လမ္ကင္းဘုန္းႀကီးေက်ာင္း၌ မီးသၿဂႋဳဟ္ခဲ့သည္။

 ဧၿပီ လဆန္းပိုင္းကလည္း ထုိင္းႏုိင္ငံေတာင္ပိုင္းရွိ နမ့္ခင္း တံငါေက်းရြာ၌ အလုပ္လုပ္ကုိင္ေနေသာ ျမန္မာအမ်ဳိးသားတစ္ဦးသည္ ငါးအပုပ္နံ႔မ်ားေၾကာင့္ အသက္႐ွဴက်ပ္၍  ေသဆံုးခဲ့ေၾကာင္း သိရွိရသည္။

Author: ၿငိမ္းခ်မ္း

7Day Daily
ထုိင္းႏုိင္ငံ ေတာင္ပိုင္း ဖန္ငခ႐ိုင္၊ ထိုင္းမြမ္းၿမိဳ႕နယ္၊ ထလမုတံငါရြာတြင္ ငါးအပုပ္မ်ား သယ္ယူေသာ ျမန္မာ ငါးဖမ္းေလွလုပ္သားႏွစ္ဦးသည္ အနံ႔ဆုိးမ်ားေၾကာင့္ အသက္႐ွဴက်ပ္၍ ေသဆံုးသြားေၾကာင္း သတင္း ရရွိသည္။
ဧၿပီ ၂၆ ရက္တြင္ ငါးဖမ္း လုပ္သားႏွစ္ဦး ျဖစ္ေသာ ဦးတင္ဆန္းႏွင့္  ဦးေမာင္ေထြးတို႔သည္ ငါးဖမ္းေလွ အတြင္းမွ ငါးအပုပ္မ်ား သယ္ယူစဥ္အနံ႔ဆိုး မ်ားေၾကာင့္ အသက္႐ွဴက်ပ္၍ ေသဆံုးသြားျခင္း ျဖစ္သည္။

‘‘ပင္လယ္ငါးဖမ္း ေလွေတြ မွာ  အလုပ္လုပ္ေနတဲ့ ျမန္မာ အလုပ္သမားေတြ အေနနဲ႔ ငါးပိ၊ ငံျပာရည္လုပ္ဖို႔ အမ်ဳိးအစားညံ့ တဲ့ငါးေတြနဲ႔ မလတ္ဆတ္ေတာ့ တဲ့ငါးေတြကို ထားတဲ့အခန္းထဲ မွာဝင္ၿပီး အဲဒီငါးအပုပ္ေတြ ဆင္းသယ္ၾကရပါတယ္။ ရက္အၾကာႀကီးေရခဲမ႐ိုက္ဘဲ ငါးေတြကိုထားတာဆုိေတာ့ အပုပ္နံ႔ က ေတာ္ ေတာ္ျပင္း ထန္ ပါတယ္။ အဲဒီျပင္း ထန္လွတဲ့အနံ႔ဆိုးေတြေၾကာင့္ အလုပ္သမားေတြအေနနဲ႔ အသက္ ႐ွဴရပ္ၿပီး မၾကာခဏေသဆံုးတာ မ်ဳိးေတြျဖစ္ေနပါတယ္’’ဟု ထုိင္း ႏုိင္ငံေတာင္ပိုင္း အေျခစုိက္ ပညာ ေရးႏွင့္ ဖြံ႕ၿဖိဳးတိုးတက္ေရးေဖာင္ ေဒးရွင္း FED အမႈေဆာင္ဒါ႐ိုက္ တာ ဦးထူးခ်စ္က ေျပာသည္။

 ပင္လယ္ငါးဖမ္းလုပ္ငန္းတြင္ လုပ္ကိုင္ေနၾကေသာ ျမန္မာအလုပ္သမားမ်ားအေနျဖင့္ လုပ္ငန္းခြင္ အႏၲ ရာယ္ ကင္းရွင္းေရး မ်ားကို တိတိက်က်မေဆာင္ရြက္ ေပးေသာေၾကာင့္ ယခုလို ျမန္မာအလုပ္သမားမ်ား အသက္ ဆံုး႐ႈံးရျခင္းျဖစ္သည္။

ထို႔ေၾကာင့္ လာေရာက္လုပ္ကိုင္ေနၾကေသာ  ျမန္မာေရႊ႕ေျပာင္းအလုပ္သမား လုပ္ငန္းခြင္အႏၲရာယ္ ကင္း ရွင္းေရး အတြက္ထိုင္းအစိုးရႏွင့္စနစ္တက်ပူးေပါင္းေဆာင္ရြက္သင့္သည္ဟု ဦးထူးခ်စ္က ဆက္ေျပာသည္။

ေသဆံုးသူႏွစ္ဦးအား ေသဆံုးသည့္ေန႔တြင္ပင္ လမ္ကင္းဘုန္းႀကီးေက်ာင္း၌ မီးသၿဂႋဳဟ္ခဲ့သည္။

 ဧၿပီ လဆန္းပိုင္းကလည္း ထုိင္းႏုိင္ငံေတာင္ပိုင္းရွိ နမ့္ခင္း တံငါေက်းရြာ၌ အလုပ္လုပ္ ကုိင္ေနေသာ ျမန္မာ အမ်ဳိးသားတစ္ဦးသည္ ငါးအပုပ္နံ႔မ်ားေၾကာင့္ အသက္႐ွဴက်ပ္၍  ေသဆံုးခဲ့ေၾကာင္း သိရွိရသည္။

Author: ၿငိမ္းခ်မ္း
7Day Daily

No comments:

Post a Comment