Tuesday 22 April 2014

ဆိုးေဆး ပါဝင္သည့္ စိမ္းစားငါးပိမ်ား သိမ္းဆည္း

အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆးဝါးကြပ္ကဲေရး ဌာန၏ စစ္ေဆးေတြ႔ရွိခ်က္အရ ဧရာဝတီတိုင္းေဒ သႀကီး ျမန္ေအာင္ၿမဳိ႕တြင္ ဧၿပီလ ၂၀ ရက္ေန႔က စိမ္းစားငါးပိ အေရာင္းဆိုင္ ငါးဆိုင္ကို ၿမဳိ႕နယ္အဆင့္ ဌာနဆိုင္ရာမ်ား ပူးေပါင္းအဖြဲ႔က ဝင္ေရာက္ရွာေဖြ စစ္ေဆးခဲ့ရာ ဆိုးေဆး ပါဝင္သည့္ စိမ္းစားငါးပိ ကုန္ခ်ိန္ ၁၆၂ ပိႆာေက်ာ္ကို သိမ္းဆည္းရမိခဲ့ေၾကာင္း ျမန္ေအာင္ၿမဳိ႕နယ္ ေဆး႐ုံ အုပ္ႀကီး ေဒါက္တာ ဝင္းထိန္ က ေျပာၾကားသည္။
သိမ္းဆည္းရမိခဲ့ေသာ ငါးပိ အေရာင္းဆိုင္မ်ားကို ဒဏ္ေငြ႐ိုက္ျခင္းႏွင့္ အေရးယူျခင္းတို႔ကို မျပဳလုပ္ ခဲ့ေသာ္လည္း ေနာင္မျဖစ္ပြားေရးအတြက္ သတိေပး မွတ္တမ္းမ်ား ထားရွိကာ က်န္းမာေရး ဦးစီးဌာနသို႔ နမူနာ ပို႔ မည္ျဖစ္ၿပီး ယင္းဦးစီးဌာန၏ အႏၲရာယ္ကင္းရွင္းေၾကာင္း ေထာက္ခံခ်က္ ရရွိမွ သာ ျပန္ လည္ေရာင္း ခ်ရန္ ပညာေပးခဲ့သည္ဟု ၎ကဆိုသည္။

ဧရာဝတီတိုင္းေဒသႀကီး က်န္းမာေရးဦးစီးမွဴး၏ ညႊန္ၾကားခ်က္အရ စိမ္းစားငါပိမ်ားကို နမူနာ ဝယ္ယူၿပီး အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆးဝါးကြပ္ကဲေရး ဌာနကို တင္ပို႔ခဲ့ေၾကာင္း၊ စစ္ေဆးခ်က္မ်ားကို တိုင္းေဒသႀကီး က်န္းမာေရးဦးစီးဌာနမွ တစ္ဆင့္ တိုင္းေဒသႀကီး အစိုးရအဖြဲ႔ကို တင္ျပမႈေၾကာင့္ ယင္းသို႔ စစ္ေဆး ခဲ့ျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း ေဒါက္တာဝင္းထိန္က ရွင္းျပသည္။

ငါးပိမ်ားတြင္ ဆိုးေဆး ပါဝင္ျခင္း၊ ငါးအ႐ိုးမ်ား အျမန္ေဆြးေျမည့္ရန္ ဓာတ္ေျမၾသဇာမ်ား ထည့္သြင္း အသုံးျပဳျခင္းတို႔ကို ငါးပိေရက်ဳိ ခ်က္စားသည့္ ေရခ်ဳိငါးငပိမ်ားတြင္ ထည့္သြင္းသည့္ အစဥ္အလာ မရွိေၾကာင္း၊ ေစ်းႏႈန္းသက္သာေသာ ေရငန္ငါးပိမ်ားကိုသာ စက္ႏွင့္ က်ိတ္ၿပီး ေရခ်ဳိငါးပိထဲတြင္ ထည့္သြင္း ေရာင္း ခ်ျခင္းကို ဆိုင္အခ်ဳိ႕က လုပ္ကိုင္ေလ့ ရွိေၾကာင္း ဟသၤာတၿမဳိ႕က မိ႐ိုးဖလာ ေရခ်ဳိငါးပိ လုပ္ငန္း လုပ္ကိုင္သူ အသက္ ၇၀ အ႐ြယ္ရွိ ဦးလွေအာင္က ေျပာၾကားသည္။

ဟသၤာတၿမဳိ႕နယ္အတြင္း ငါးပိ အေရာင္းဆိုင္မ်ားမွ ငါးပိမ်ားကိုလည္း နမူနာယူ စစ္ေဆးရန္ တိုင္းေဒသႀကီး က်န္းမာေရးဦးစီးဌာနသို႔ ပို႔ထားရာ အေျဖမသိရေသးေၾကာင္း ဟသၤာတခ႐ိုင္ ေဆး႐ုံမွ ေဒါက္ တာေဒၚသီတာ က ေျပာၾကားသည္။

ျမန္ေအာင္ၿမဳိ႕ရွိ ငါးပိဆိုင္မ်ားကို ဝင္ေရာက္ သိမ္းဆည္းရာတြင္ ၿမဳိ႕နယ္ေဆး႐ုံအုပ္ႀကီး ေဒါက္တာဝင္းထိန္၊ ၿမဳိ႕နယ္အုပ္ခ်ဳပ္ေရးမွဴး ဦးမင္းမင္းထြန္း၊ ၿမဳိ႕နယ္စည္ပင္သာယာေရးအဖြဲ႔၊ ၿမဳိ႕နယ္ ဖြံ႔ၿဖဳိးတိုးတက္ေရး အေထာက္ အကူျပဳအဖြဲ႔၊ ရပ္ကြက္အုပ္ခ်ဳပ္ေရးမွဴးတို႔ ပူးေပါင္း သိမ္းဆည္းခဲ့ျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း ယင္းအဖြဲ႔ ၏ ေျပာ ၾကားခ်က္အရ သိရသည္။

The Voice Weekly

No comments:

Post a Comment