Thursday 14 May 2015

ထို္င္းႏုိင္ငံရိွစက္႐ံုတြင္ ပိတ္ေလွာင္၍ေစခုိင္းခံရေသာ ျမန္မာလုပ္သား ေလးဆယ္ေက်ာ္ကို ထိုင္းရဲတပ္ဖြဲ႔ကယ္တင္

ထုိင္းရဲတပ္ဖြဲ႔က စက္႐ံုသို႔၀င္ေရာက္စီးနင္းေနစဥ္(ဓာတ္ပံု-MAT) 
ထိုိင္းႏုိင္ငံ မဟာခ်ိဳင္ၿမိဳ႕ နယ္ရွိ ပုစြန္အခြံခြာသည့္ အလုပ္႐ံုတြင္ လူကုန္ကူးခံရၿပီး သံုးႏွစ္ခန္႔ ၾကာ ပိတ္ ေလွာင္ ထားကာအလုပ္ ေစခုိင္းခံေနရေသာ ျမန္မာလုပ္သား ၄၀ ေက်ာ္ကို ထိုင္းႏုိင္ငံေရာက္ ျမန္မာႏုိင္ငံ သားမ်ားအဖဲြ႕(MAT)ႏွင့္ထိုင္းရဲတပ္ဖြဲ႕တုိ႔ကေမလ ၁၂ ရက္တြင္ ကယ္ထုတ္ႏုိင္ခဲ့ေၾကာင္းသတင္းရရွိသည္။

ပုစြန္အခြံခြာသည့္ အလုပ္႐ံုတြင္ ပိတ္ေလွာင္ခံထားရေသာ ျမန္မာလုပ္သား ၄၄ ဦးသည္ ၂၀၁၃ ကတည္းက လူကုန္ကူးခံရျခင္းျဖစ္ၿပီး ၎တို႔အနက္ဒဏ္ရာရရွိထားေသာ ျမန္္မာလုပ္သား တစ္ဦးသည္ ေမလ ၅ ရက္တြင္အ လုပ္႐ံုမွထြက္ေျပးလာကာ မဟာခ်ိဳင္ရွိ ထိုင္းႏုိင္ငံေရာက္ ျမန္မာႏုိင္ငံသားမ်ား အဖဲြ႕(MAT)႐ံုးသို႔ ေရာက္ရွိလာေၾကာင္း MAT မွအ မႈေဆာင္ဒါ႐ုိက္တာ ဦးေက်ာ္ ေသာင္းက ေျပာသည္။

ပိတ္ေလွာင္ခံေနရေသာ ျမန္ မာလုပ္သား ၄၀ ေက်ာ္ကို ကယ္တင္ႏိုင္ရန္ ထိုင္းႏုိင္ငံဆုိင္ရာ ျမန္မာသံ အမတ္ႀကီးႏွင့္ MAT အဖြဲ႕တုိ႔သည္ မဟာခ်ိဳင္ရွိ ထိုင္းစစ္တပ္ထံ အခ်က္အလက္မ်ားေပးပို႔ၿပီး အကူအညီ ေတာင္းခံခဲ့ေသာ္လည္း အဆုိပါ ပုစြန္စက္႐ံုသို႔ ၀င္ေရာက္ စီးနင္းႏုိင္ျခင္းမရွိခဲ့ေၾကာင္း ဦး ေက်ာ္ေသာင္းက ေျပာသည္။

ထုိင္းစစ္တပ္က အလုပ္႐ံုသုိ႔၀င္ေရာက္စီးနင္းျခင္းမရွိေသာေၾကာင့္ ထြက္ေျပးလာေသာ ျမန္ မာလုပ္သား တစ္ဦး အား မဟာခ်ိဳင္ ရွိ ထုိင္းရဲတပ္ဖဲြ႕ထံျပသ၍ အကူအ ညီေတာင္းခံၿပီး ေမလ ၁၂ရက္တြင္ အလုပ္႐ံုသို႔ ၀င္ေရာက္စီးနင္းကာကယ္ထုတ္ႏုိင္ခဲ့ေၾကာင္း ဦးေက်ာ္ေသာင္းက ဆုိသည္။

‘‘ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ ႐ံုးကုိထြက္ေျပး ေရာက္ရွိလာသူဟာ လုပ္ငန္းရွင္ ကလက္ထိတ္နဲ႔႐ုိက္လို႔နားစုတ္ၿပဲ သြားၿပီး ဒဏ္ရာရရွိိလာတဲ့သူျဖစ္တယ္။ အဲဒီအလုပ္႐ံုထဲမွာ ျပန္ ေျပာလို႔ဆုိၿပီး အလုပ္သမားတစ္ ေယာက္ကုိ လုပ္ငန္းရွင္က ေသ နတ္နဲ႔ နားထင္ကုိေတ့ၿပီး နားရင္း ကုိ႐ုိက္ပါတယ္။ အဲဒီတစ္ေယာက္ ထြက္ေျပးသြားလို႔ မသိရေကာင္း လားလို႔ဆိုၿပီး က်န္တဲ့အလုပ္သ မားေတြကုိ ၁၀ ရက္ေလာက္အခန္း ပိတ္ထား လိုက္တာ ရွိတယ္။ ထိုင္း မွာ ေတာ္႐ံုနဲ႔အလုပ္႐ံုကုိ ၀င္မစီး ၾကဘူး။ ကၽြန္ေတာ္တို႔ တုိက္တြန္း ရတာ ပင္ပန္းပါတယ္။ ဒါေတာင္ ျမန္မာသံ႐ံုးကရပ္ေပးေနလုိ႔အားရွိတာ’’ဟု ၎က ေျပာသည္။

MAT အဖဲြ႕သည္ ၂၀၁၅ အ တြင္း လူကုန္ကူးမႈျဖစ္စဥ္ကို ရွစ္ ႀကိမ္ကယ္တင္ႏုိင္ခဲ့ရာ ျမန္မာလုပ္ သား ၆၀ ေက်ာ္ကယ္တင္ႏုိင္ခဲ့ ေၾကာင္း သတင္းရရွိသည္။

7Day DAILY 

No comments:

Post a Comment