Wednesday 24 December 2014

ကၫြတ္စားသုံးျခင္းျဖင့္ ရရွိႏုိင္ေသာ အက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား

ကညြတ္တြင္ Vitamin A ,Vitamin B-Complex, Vitamin C, Vitamin E , Manganese , Selenium စသည္ျဖင့္ အဖုိးထုိက္တန္ေသာ ဗီတာမင္မ်ားႏွင့္ သတၱဳဓာတ္မ်ားစြာပါ၀င္ပါတယ္။ကညြတ္ျမစ္ဟာ စိတ္က်ေရာဂါကုိ တုိက္ဖ်က္ ေပးႏုိင္စြမ္းျပီး စိတ္ခံစားမႈစြမ္းအားကို တုိးတက္ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

ဒါ့အျပင္ ကညြတ္ကုိ စားသုံးေပးျခင္းျဖင့္ ဦးေႏွာက္ႏွင့္ အာရုံေၾကာ စြမ္းအား မ်ားကို တုိးျမွင့္ေပးရုံသာမက ကင္ဆာျဖစ္ေစေသာအရာမ်ားစြာကို ကာကြယ္ ဟန္႔တား ေပးႏုိင္ျခင္း ၊ ႏွလုံး ၊ ပန္းနာရင္ၾကပ္ ၊ မ်က္စိ အတြင္းတိမ္ ၊ သည္းေျခ ေရာဂါ မ်ား ၊ အဆစ္ေရာင္ေရာဂါ ၊ ဆီးပူ ၊ ဆီးေအာင့္ ၊ ဆီးေက်ာက္တည္ျခင္း ႏွင့္ ေလေရာဂါမ်ားကုိ သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစႏုိင္ျခင္း ၊ ေသြးတြင္းရိွ သၾကား ဓာတ္ ကုိ ထိန္းညိွေပးႏုိင္ျခင္း ၊ အမ်ွင္ဓာတ္ပါ၀င္ေသာေၾကာင့္ ကုိယ္ အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့ခ်ရာတြင္ အေထာက္အကူေပးႏုိင္ျခင္း စတဲ့ အက်ိဳး ေက်းဇူး မ်ားစြာကို ေပးစြမ္းႏုိင္ပါတယ္။

ဒါ့အျပင္ Folate ၾကြယ္၀တာေၾကာင့္ ကုိယ္၀န္ေဆာင္အမ်ိဳးသမီးမ်ား စားသုံး ပါက လမေစ့ခင္ ကေလး မီးဖြားျခင္းမ်ား ၊ အာရုံေၾကာအားနည္းျခင္းမ်ား ၊ ေက်ာရုိးနာဗ့္ေၾကာေရာဂါျဖစ္ျခင္းမ်ားမွ ကာကြယ္ေပးႏုိင္ ေသာ ေဆးဖက္၀င္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ကညြတ္ကုိ အစိမ္းစားေပးပါက ပုိမုိအစြမ္း အာနိသင္ ထက္ျမက္ေစပါတယ္။

Enervon-C Myanmar
ျမ၀တီ

No comments:

Post a Comment