Wednesday 20 August 2014

လမ္းေဘးစားေသာက္ဆိုင္မ်ား အဆင့္ျမႇင့္ရန္ ကူညီမႈ ယခုလတြင္စတင္မည္

Photo: လမ္းေဘးစားေသာက္ဆိုင္မ်ား အဆင့္ျမႇင့္ရန္ ကူညီမႈ ယခုလတြင္စတင္မည္
Wednesday, August 20, 2014

 ျမန္မာႏိုင္ငံစားေသာက္ ဆိုင္လုပ္ငန္းရွင္မ်ားအသင္းက လမ္းေဘးစားေသာက္ ဆိုင္ မ်ား ကို အဆင့္ျမင့္စားေသာက္ဆိုင္မ်ားအျဖစ္ ရပ္တည္ႏိုင္ရန္ ၾသဂုတ္လမွစ၍ ကူညီေထာက္ပံ့ေပးသြားမည္ျဖစ္ေၾကာင္း သတင္းရရွိသည္။

‘‘လမ္းေဘးမွာ ေရာင္းခ်ေန တဲ့ စားေသာက္ဆိုင္ေတြအေနနဲ႔ သန္႔ရွင္းဖို႔ အေရးႀကီးတယ္။ လမ္းေဘးမွာ ေရာင္းခ်ေနရေပမယ့္ လည္း အဆင့္အတန္းျမင့္တဲ့ စား ေသာက္ဆိုင္အဆင့္ ထိေရာက္ရွိ လာဖို႔အတြက္ ေထာက္ပံ့ေပးသြား မယ္’’ဟု ျမန္မာႏိုင္ငံစားေသာက္ ဆိုင္လုပ္ငန္းရွင္မ်ားအသင္း ဥကၠဌဦးဉာဏ္လင္းက ေျပာသည္။

ျမန္မာႏိုင္ငံစားေသာက္ဆိုင္ လုပ္ငန္းရွင္မ်ားအသင္းမွ ယခုလ အတြင္း ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ရွိ ၿမိဳ႕တြင္း ၿမိဳ႕နယ္ ခုနစ္ၿမိဳ႕ရွိ တစ္ၿမိဳ႕နယ္လွ်င္ စားေသာက္ဆိုင္ႏွစ္ဆိုင္ႏႈန္းျဖင့္ စားေသာက္ဆိုင္ ၁၄ ဆိုင္ ေရြး ခ်ယ္ကာ ေထာက္ပံ့ေပးသြားမည္ ျဖစ္သည္။ ဆက္လက္၍လည္း ဆိုင္အေရအတြက္ တိုးကာေထာက္ပံ့မည္ျဖစ္ၿပီး လာမည့္ ႏွစ္မ်ားတြင္  ရန္ကုန္ၿမိဳ႕သာမက ႏိုင္ငံတစ္၀န္းရွိ စားေသာက္ဆိုင္မ်ားအား ေထာက္ပံ့ေပးသြားမည္ျဖစ္ေၾကာင္း ၎ကေျပာသည္။

ကူညီပံ့ပိုးေပးမည့္ ပစၥည္း မ်ားမွာ ပရိေဘာဂအသံုးအ ေဆာင္ပစၥည္းမ်ား၊ မီးဖိုေခ်ာင္သံုး ပစၥည္းမ်ား၊ ပန္းကန္၊ ခြက္ ေယာက္၊ ဇြန္း၊ ခက္ရင္း၊ ယင္လံု ဆန္ခါ၊ ယင္လံုမွန္အိမ္မ်ား၊ ပလတ္စတစ္ပစၥည္းမ်ား၊ ရင္ကာ၊ေခါင္းေဆာင္း၊ လက္အိတ္မ်ား စသည့္ ကူညီပံ့ပိုးေပးျခင္းႏွင့္ ဆိုင္အားေဆးသုတ္မြမ္းမံျပင္ဆင္ေပး ျခင္းတို႔အျပင္ က်န္းမာေရးစစ္ ေဆးေပးျခင္းႏွင့္ အေျခခံအစား အေသာက္၀န္ေဆာင္မႈသင္တန္း ပို႔ခ်ျခင္းမ်ားပါ ေဆာင္ရြက္ေပး သြားမည္ဟု ဆိုသည္။

‘‘ဒီႏွစ္မွာ ျမန္မာႏိုင္ငံကို ႏိုင္ငံျခားသားခရီးသြား သံုးသန္း ေလာက္၀င္ေရာက္ဖို႔အတြက္ ေမွ်ာ္မွန္းထားတယ္။ ဒီႏိုင္ငံျခား သားေတြ လာေရာက္လည္ပတ္ တဲ့အခါမွာ လမ္းေဘးေစ်းဆိုင္ ေတြမွာ စားေသာက္ေလ့ရွိၾက တယ္။ အဲဒီေတာ့ လမ္းေဘးစား ေသာက္ဆိုင္ေတြအေနနဲ႔ သန္႔ရွင္း သပ္ရပ္တဲ့စားေသာက္ဆိုင္ေတြ ျဖစ္လာဖို႔ အေရးႀကီးတယ္’’ဟု ျမန္မာႏိုင္ငံခရီးသြားလုပ္ငန္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္တြဲဖက္ အတြင္းေရးမွဴး ဦးခင္ေအာင္ထြန္းက ေျပာသည္။

‘‘စည္ပင္ကခ်မွတ္ထားတဲ့ စည္းကမ္းေတြကို လိုက္နာဖို႔ အေရးႀကီးတယ္။ စားေသာက္ဆိုင္ေတြကို အဆင့္ျမင့္စား ေသာက္ဆိုင္ေတြအျဖစ္ ရပ္တည္ႏိုင္ဖို႔အတြက္ ေရရွည္စီမံကိန္းမ်ား ေရးဆြဲၿပီး ေထာက္ပံ့ေပးသြားမယ္’’ဟု အသင္းအတြင္းေရးမွဴး ဦးေက်ာ္ျမတ္မိုးက ေျပာသည္။

အခုလက္ရွိ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕တြင္း ၿမိဳ႕နယ္ခုနစ္ၿမိဳ႕တြင္ ေရာင္းခ် လ်က္ရွိ သည့္ ေစ်းသည္မ်ားသည္ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေတာ္စည္ပင္၏ သတ္ မွတ္ခ်က္မ်ားအရ ညေန ၃ နာရီမွစတင္ဖြင့္လွစ္ခြင့္ရရွိေသာ္လည္းစစ္ေဆးေရးရွိသည့္ ရက္မ်ားတြင္ ဖြင့္လွစ္ခြင့္မေပးျခင္းေၾကာင့္ အခက္အခဲမ်ားျဖစ္ေပၚေနေၾကာင္း လမ္းေဘး စားေသာက္ ဆိုင္ပိုင္ရွင္မ်ားက ေျပာသည္။

7Day DAILY 

ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ရွိ လမ္းေဘးထမင္းဆိုင္တစ္ဆိုင္ကို ေတြ႕ရစဥ္ (ဓာတ္ပံု - နစ္ကီ)
ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ရွိ လမ္းေဘးထမင္းဆိုင္တစ္ဆိုင္ကို ေတြ႕ရစဥ္ (ဓာတ္ပံု - နစ္ကီ)
 ျမန္မာႏိုင္ငံစားေသာက္ ဆိုင္လုပ္ငန္းရွင္မ်ားအသင္းက လမ္းေဘးစားေသာက္ဆိုင္မ်ားကို အဆင့္ျမင့္ စားေသာက္ဆိုင္မ်ားအျဖစ္ ရပ္တည္ႏိုင္ရန္ ၾသဂုတ္လမွစ၍ ကူညီေထာက္ပံ့ေပးသြားမည္ျဖစ္ေၾကာင္း သတင္းရရွိသည္။
‘‘လမ္းေဘးမွာ ေရာင္းခ်ေန တဲ့ စားေသာက္ဆိုင္ေတြအေနနဲ႔ သန္႔ရွင္းဖို႔ အေရးႀကီးတယ္။ လမ္းေဘး မွာ ေရာင္း ခ်ေနရေပမယ့္ လည္း အဆင့္အတန္းျမင့္တဲ့ စား ေသာက္ဆိုင္အဆင့္ ထိေရာက္ရွိ လာဖို႔ အ တြက္ ေထာက္ပံ့ေပးသြား မယ္’’ဟု ျမန္မာႏိုင္ငံစားေသာက္ ဆိုင္လုပ္ငန္းရွင္မ်ားအသင္း ဥကၠဌ ဦးဉာဏ္လင္း က ေျပာသည္။

ျမန္မာႏိုင္ငံစားေသာက္ဆိုင္ လုပ္ငန္းရွင္မ်ားအသင္းမွ ယခုလ အတြင္း ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ရွိ ၿမိဳ႕တြင္း ၿမိဳ႕နယ္ ခုနစ္ၿမိဳ႕ ရွိ တစ္ၿမိဳ႕နယ္လွ်င္ စားေသာက္ဆိုင္ႏွစ္ဆိုင္ႏႈန္းျဖင့္ စားေသာက္ဆိုင္ ၁၄ ဆိုင္ ေရြး ခ်ယ္ကာ ေထာက္ ပံ့ေပး သြားမည္ ျဖစ္သည္။ ဆက္လက္၍လည္း ဆိုင္အေရအတြက္ တိုးကာေထာက္ပံ့ မည္ျဖစ္ၿပီး လာမည့္ ႏွစ္မ်ားတြင္  ရန္ကုန္ၿမိဳ႕သာမက ႏိုင္ငံတစ္၀န္းရွိ စားေသာက္ဆိုင္မ်ားအား ေထာက္ ပံ့ေပးသြားမည္ျဖစ္ေၾကာင္း ၎ကေျပာသည္။

ကူညီပံ့ပိုးေပးမည့္ ပစၥည္း မ်ားမွာ ပရိေဘာဂအသံုးအ ေဆာင္ပစၥည္းမ်ား၊ မီးဖိုေခ်ာင္သံုး ပစၥည္းမ်ား၊ ပန္းကန္၊ ခြက္ ေယာက္၊ ဇြန္း၊ ခက္ရင္း၊ ယင္လံု ဆန္ခါ၊ ယင္လံုမွန္အိမ္မ်ား၊ ပလတ္စတစ္ပစၥည္းမ်ား၊ ရင္ကာ၊ေခါင္းေဆာင္း၊ လက္အိတ္မ်ား စသည့္ ကူညီပံ့ပိုးေပးျခင္းႏွင့္ ဆိုင္အားေဆးသုတ္ မြမ္းမံျပင္ ဆင္ေပး ျခင္းတို႔အျပင္ က်န္းမာေရးစစ္ ေဆးေပးျခင္းႏွင့္ အေျခခံအစား အေသာက္၀န္ေဆာင္မႈသင္တန္း ပို႔ခ်ျခင္းမ်ားပါ ေဆာင္ရြက္ေပး သြားမည္ဟု ဆိုသည္။

‘‘ဒီႏွစ္မွာ ျမန္မာႏိုင္ငံကို ႏိုင္ငံျခားသားခရီးသြား သံုးသန္း ေလာက္၀င္ေရာက္ဖို႔အတြက္ ေမွ်ာ္မွန္းထားတယ္။ ဒီႏိုင္ငံျခား သားေတြ လာေရာက္လည္ပတ္ တဲ့အခါမွာ လမ္းေဘးေစ်းဆိုင္ ေတြမွာ စားေသာက္ေလ့ရွိၾက တယ္။ အဲဒီေတာ့ လမ္းေဘးစား ေသာက္ဆိုင္ေတြအေနနဲ႔ သန္႔ရွင္း သပ္ရပ္တဲ့စားေသာက္ ဆိုင္ေတြ ျဖစ္လာဖို႔ အေရးႀကီးတယ္’’ဟု ျမန္မာႏိုင္ငံခရီးသြားလုပ္ငန္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္တြဲဖက္ အတြင္းေရးမွဴး ဦးခင္ေအာင္ထြန္းက ေျပာသည္။

‘‘စည္ပင္ကခ်မွတ္ထားတဲ့ စည္းကမ္းေတြကို လိုက္နာဖို႔ အေရးႀကီးတယ္။ စားေသာက္ဆိုင္ေတြကို အဆင့္ျမင့္ စား ေသာက္ဆိုင္ေတြအျဖစ္ ရပ္တည္ႏိုင္ဖို႔အတြက္ ေရရွည္စီမံကိန္း မ်ား ေရးဆြဲၿပီး ေထာက္ ပံ့ေပးသြားမယ္’’ဟု အသင္းအတြင္းေရးမွဴး ဦးေက်ာ္ျမတ္မိုးက ေျပာသည္။

အခုလက္ရွိ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕တြင္း ၿမိဳ႕နယ္ခုနစ္ၿမိဳ႕တြင္ ေရာင္းခ် လ်က္ရွိသည့္ ေစ်းသည္မ်ားသည္ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေတာ္စည္ပင္ ၏ သတ္ မွတ္ခ်က္မ်ားအရ ညေန ၃ နာရီမွစတင္ဖြင့္လွစ္ခြင့္ ရရွိေသာ္လည္း စစ္ေဆးေရးရွိသည့္ ရက္မ်ားတြင္ ဖြင့္လွစ္ခြင့္မေပးျခင္းေၾကာင့္ အခက္အခဲမ်ားျဖစ္ေပၚေနေၾကာင္း လမ္းေဘး စားေသာက္ ဆိုင္ပိုင္ရွင္မ်ားက ေျပာသည္။

7Day DAILY

No comments:

Post a Comment