Friday 19 September 2014

သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တဲ့သူမ်ား စားရမည့္ အစားအစာမ်ား

Photo: သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တဲ့သူမ်ား စားရမည့္ အစားအစာမ်ား
Friday, September 19, 2014

ေသြးထဲတြင္ လုံေလာက္ေသာ ေသြးနီဥအေရအတြက္ မရွိျခင္းအျဖစ္ လူသိ ပိုမ်ားေသာ သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တဲ့မႈေၾကာင့္ ကမၻာတစ္၀န္း အမ်ဳိးသမီး သန္းေပါင္း မ်ားစြာ ေ၀ဒနာခံစားေနရေၾကာင္း ကြၽမ္းက်င္သူမ်ားက ေျပာသည္။

အာဟာရလုံေလာက္ျခင္းမရွိသျဖင့္ အလြန္ေမာပန္းႏြမ္းနယ္ျခင္း၊ စြမ္းအင္ နည္းပါးျခင္းႏွင့္ အလုပ္စြမ္းေဆာင္ရည္ နည္းပါးမႈတို႔ ျဖစ္ေစသည္။ ယင္းျပႆနာမ်ား ကို ေျဖရွင္းရန္ သင္ပုံမွန္စားေသာ အစားအစာမ်ားတြင္ ေအာက္ပါအစားအစာမ်ား ထည့္သြင္းစားသုံးလုိက္ပါ။

ဆန္လုံးညိဳတြင္ပါ၀င္ေသာ သံဓာတ္က ေသြးအားနည္းျခင္းကို တုိက္ဖ်က္ေပးႏုိ င္ၿပီး အမွ်င္ ဓာတ္က ခႏၶာကုိယ္ထဲမွ အဆိပ္အေတာက္မ်ားကို ဖယ္ရွားေပးႏုိင္ သည္။

ျမင္းစားဂ်ဳံတြင္ သံဓာတ္အျပင္ အျခားအာဟာရဓာတ္မ်ားစြာ ပါ၀င္သည္။ နံနက္စာတြင္ ဂ်ဳံၾကမ္းထည့္သြင္းစားသုံးျခင္းမွာ သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တဲ့ မႈေၾကာင့္ ျဖစ္ႏုိင္ေသာ က်န္းမာေရးဆုိးက်ဳိးမ်ားကို ကာကြယ္ရန္ အေကာင္းဆုံးနည္းလမ္းမ်ားအနက္ တစ္ခုျဖစ္သည္။

အာလူးကို ကယ္လုိရီမ်ားေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္တစ္မ်ဳိးဟု လူ အမ်ား႐ႈျမင္ၾကေသာ္လည္း သံဓာတ္ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္သျဖင့္ ပုံမွန္စားေသာ အစားအစာမ်ားတြင္ ထည့္သြင္းစားသုံးေပးသင့္သည္။

ပန္းေဂၚဖီစိမ္းမ်ားကို အလြန္စားလုိစိတ္ေပၚမွသာေရြးခ်ယ္စား ေသာက္ေလ့ ရွိၾကေသာ္လည္း သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တဲ့မႈဒဏ္ခံေနရသူမ်ားအတြက္ အထူးေကာင္း မြန္ေသာ အစားအစာျဖစ္သည္။

စေတာ္ဘယ္ရီသီးမ်ားတြင္ သံဓာတ္ပါ၀င္သည့္အျပင္ ခႏၶာကိုယ္မွ သံဓာတ္ကို ပိုမိုစုပ္ယူႏုိင္ေစေအာင္ ေဆာင္ရြက္ေပးသည့္ ဗီတာမင္စီလည္း ႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္သည္။

အာဟာရဓာတ္မ်ားစြာပါ၀င္ေသာ ပဲေစ့မ်ားမွာ သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တဲ့သူမ်ား သံဓာတ္ျဖည့္တင္းရန္ ကူညီေပးႏုိင္သည္။ ေဒါက္ခြရြက္တြင္ သံဓာတ္အျပင္ ဗီတာမင္စီလည္း ပါ၀င္သျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္က သံဓာတ္စုပ္ယူႏုိင္ေအာင္ ကူညီေပးႏုိင္သည္။ ဘိုကိတ္ပဲမ်ားတြင္လည္း သံဓာတ္ႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္ သည္။ ေရႊဖ႐ုံေစ့မ်ားကို သေရစာအျဖစ္ စားေပးျခင္းျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္ သံဓာတ္ကို ျမႇင့္တင္ေပးႏုိင္သည္။

7Day DAILY
ေသြးထဲတြင္ လုံေလာက္ေသာ ေသြးနီဥအေရအတြက္ မရွိျခင္းအျဖစ္ လူသိ ပိုမ်ားေသာ သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တဲ့ မႈေၾကာင့္ ကမၻာတစ္၀န္း အမ်ဳိးသမီးသန္းေပါင္းမ်ားစြာ ေ၀ဒနာခံစားေနရေၾကာင္း ကြၽမ္းက်င္သူမ်ား က ေျပာ သည္။
အာဟာရလုံေလာက္ျခင္းမရွိသျဖင့္ အလြန္ေမာပန္းႏြမ္းနယ္ျခင္း၊ စြမ္းအင္ နည္းပါးျခင္းႏွင့္ အလုပ္ စြမ္းေဆာင္ရည္ နည္းပါးမႈတို႔ ျဖစ္ေစသည္။ ယင္းျပႆနာမ်ားကို ေျဖရွင္းရန္ သင္ပုံမွန္စားေသာ အစားအစာ မ်ားတြင္ ေအာက္ပါအစားအစာမ်ား ထည့္သြင္းစားသုံးလုိက္ပါ။

ဆန္လုံးညိဳတြင္ပါ၀င္ေသာ သံဓာတ္က ေသြးအားနည္းျခင္းကို တုိက္ဖ်က္ေပးႏုိင္ၿပီး အမွ်င္ဓာတ္က ခႏၶာ ကုိယ္ ထဲမွ အဆိပ္အေတာက္မ်ားကို ဖယ္ရွားေပးႏုိင္ သည္။

ျမင္းစားဂ်ဳံတြင္ သံဓာတ္အျပင္ အျခားအာဟာရဓာတ္မ်ားစြာ ပါ၀င္သည္။ နံနက္စာတြင္ ဂ်ဳံၾကမ္းထည့္သြင္း စားသုံးျခင္းမွာ သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တဲ့ မႈေၾကာင့္ ျဖစ္ႏုိင္ေသာ က်န္းမာေရးဆုိးက်ဳိးမ်ားကို ကာကြယ္ရန္ အေကာင္း ဆုံး နည္းလမ္းမ်ားအနက္ တစ္ခုျဖစ္သည္။

အာလူးကို ကယ္လုိရီမ်ားေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္တစ္မ်ဳိးဟု လူ အမ်ား႐ႈျမင္ၾကေသာ္လည္း သံဓာတ္ႂကြယ္၀ စြာပါ၀င္သျဖင့္ ပုံမွန္စားေသာ အစားအစာမ်ားတြင္ ထည့္သြင္းစားသုံးေပးသင့္သည္။

ပန္းေဂၚဖီစိမ္းမ်ားကို အလြန္စားလုိစိတ္ေပၚမွသာေရြးခ်ယ္စား ေသာက္ေလ့ ရွိၾကေသာ္လည္း သံဓာတ္ခ်ဳိ႕ တဲ့မႈ ဒဏ္ခံေနရသူမ်ားအတြက္ အထူးေကာင္း မြန္ေသာ အစားအစာျဖစ္သည္။

စေတာ္ဘယ္ရီသီးမ်ားတြင္ သံဓာတ္ပါ၀င္သည့္အျပင္ ခႏၶာကိုယ္မွ သံဓာတ္ကို ပိုမိုစုပ္ယူႏုိင္ေစေ အာင္ ေဆာင္ ရြက္ေပးသည့္ ဗီတာမင္စီလည္း ႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္သည္။

အာဟာရဓာတ္မ်ားစြာပါ၀င္ေသာ ပဲေစ့မ်ားမွာ သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တဲ့သူမ်ား သံဓာတ္ျဖည့္တင္းရန္ ကူညီေပးႏုိင္ သည္။ ေဒါက္ခြရြက္တြင္ သံဓာတ္အျပင္ ဗီတာမင္စီလည္း ပါ၀င္သျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္က သံဓာတ္စုပ္ ယူႏုိင္ေအာင္ ကူညီေပးႏုိင္သည္။ ဘိုကိတ္ပဲမ်ားတြင္လည္း သံဓာတ္ႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္ သည္။ ေရႊဖ႐ုံေစ့မ်ား ကို သေရစာအျဖစ္ စားေပးျခင္းျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္ သံဓာတ္ကို ျမႇင့္တင္ေပးႏုိင္သည္။

7Day DAILY

No comments:

Post a Comment