Tuesday 24 December 2013

ထမင္းရည္က မိန္းကေလးေတြရဲ႕ အလွအပအတြက္ လွ်ိဳဝွက္ခ်က္

ထမင္းခ်က္တဲ့အခါ ထမင္းေပါင္းအိုးေတြနဲ႔သာ ခ်က္ၾကေတာ့တဲ့ အခုေခတ္မွာ ထမင္းရည္ လို႔ေမးလိုက္ ရင္ ေတာ္ေတာ္ရွာရမယ္ ထင္ပါတယ္။ ထမင္းရည္ ဟာဆန္ကို ခ်က္တဲ့အခါ ေရနည္းနည္း ပိုထည့္လို႔ ထမင္းက်က္ၿပီး တဲ့ေနာက္ ထမင္းေပၚမွာ က်န္ေနတဲ့ အရည္ၾကည္ေလးကို ေခၚတာပါ။ ဒီလို ထမင္းရည္ ရွားေနတဲ့အခ်ိန္မွာ ထမင္းရည္က မိန္းကေလးေတြရဲ႕ အလွအပကို အေတာ္ေလး ကူညီႏိုင္တယ္ဆိုတဲ့ အက်ိဳးေက်းဇူးေလးေတြ ေတြ႕လာတာေၾကာင့္ အသံုးဝင္ပံုကို တင္ျပလိုက္ရပါတယ္။
၁။ ၾကည္လင္သန့္စင္ေသာ မ်က္ႏွာရရွိေအာင္
မိန္းကေလးမ်ား မ်က္ႏွာကို သန္႕စင္ ၿပီးတဲ့အခါ အေအးခံထားတဲ့ ထမင္းရည္ကို ဂြမ္းစအနည္းငယ္နဲ႔တို႔ၿပီး မ်က္ႏွာ ျပင္အႏွံ႔ပြတ္ေပးရင္ ထမင္းရည္က Toner အျဖစ္ေဆာင္ရြက္ေပးၿပီး မ်က္ႏွာကို တင္း ရင္းေန ေစမွာပါ။ Inositol လို႔ေခၚတဲ့ ဗီတာမင္ဘီ ဓာတ္တစ္မ်ိဳး ၾကြယ္ဝတာေၾကာင့္ အိုမင္းရင့္ေရာ္ မႈ ျဖစ္ စဥ္ ကို ေႏွးေစကာ ေသြးလည္ပတ္မႈ ကိုလည္း ေကာင္းေစပါတယ္။ မ်က္ႏွာ ေပၚမွာရွိ တဲ့ ေခြ်းေပါ က္ေတြ ကို က်ဥ္းေစ ၿပီး မ်က္ႏွာကို ဝင္းပေအာင္ျပဳလုပ္ေပး ႏိုင္ပါတယ္။ ဒါ႔အျပင္ ေရဓာတ္ကိုထိန္း သိမ္းေပးႏိုင္တဲ့ ဓာတ္၊ အင္တီေအာက္ဆီ ဒင့္ဓာတ္၊ ခရမ္းလြန္ေရာင္ျခည္ကို စုပ္ယူ ႏိုင္တဲ့ဓာတ္ေတြဟာ သဘာဝ အရ ေၾကး နီဓာတ္ကို စုပ္ယူေပးၿပီး မ်က္ႏွာျပင္မွာ မယ္လနင္ေတြ စုပံုေနတာနဲ႔ အသက္ႀကီး လို႔ျဖစ္ေပၚ တတ္တဲ့ အနီကြက္ေတြမွ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။

၂။ ဆံပင္သားအတြက္
ေခါင္းေလွ်ာ္ၿပီးတဲ့အခါ ေအးေနတဲ့ ထမင္းရည္ အနည္းငယ္ကို ဆံသားမွာ လိမ္းေပးၿပီး မိနစ္အနည္းငယ္ထားပါ။ နည္းနည္းၾကာရင္ ေရေဆးခ်လို႔ ရပါ တယ္။ထမင္းရည္မွာပါဝင္တဲ့ ပ႐ိုတင္း ဓာတ္က ဆံသားကို ေျဖာင့္စင္းေစတဲ့ အျပင္ ဆံလံုးကြဲအက္ေနတာေတြကိုပါ ျပန္ျပည့္ေစပါတယ္။ ရလဒ္ကေတာ့ ဆံသားဟာ ေခ်ာမြတ္ေျပာင္လက္ေနၿပီး အိေထြးေနတာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

၃။ ကိုယ္ခႏၶာ အတြက္
ထမင္းရည္မွာ ေခ်ာေမြ႕ေနတဲ့ သဘာဝ ရွိတာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္မွာ အဖုအပိမ့္ ထြက္တာနဲ႔ က်ိန္းစပ္စပ္ ျဖစ္ေနတဲ့ ဒဏ္ရာေတြ၊ နာက်င္မႈ ခံစားေနရတဲ့ အ ေရျပားေနရာေတြမွာ သက္သာေစပါ တယ္။ Brussels University ေလ့လာ ေတြရွိ ခ်က္အရ အေရျပားေရာဂါရွိ သူေတြနဲ႔ နာတာရွည္ အေရျပားေရာင္ ရမ္းသူေတြမွာတစ္ေန႔ကို ပံုမွန္ ႏွစ္ႀကိမ္ တစ္ဆယ့္ငါးမိနစ္ခန္႔ ထမင္းရည္နဲ႔ ေဆး ေပးတာဟာ တိုးတက္မႈ ၂၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ထိ ရွိလာတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။

၄။ က်န္းမာေရးအတြက္
ထမင္းရည္ကို ေသာက္ေပးတဲ့ အေလ့အက်င့္ဟာ အရင္တုန္းက ရွိေပမယ့္ အခုေတာ့ မလုပ္ၾကေတာ့ ပါဘူး။ အမွန္ေတာ့ ထမင္းရည္ဟာ အာဟာရျပည့္ ဝၿပီး က်န္းမာေရးအတြက္ အက်ိဳးျပဳပါတယ္။ သူဟာ မရွိမျဖစ္ အမိုႏိုအက္စစ္ ရွစ္မ်ိဳးပါဝင္တာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ ခႏၶာကိုယ္ မွာ တစ္သွ်ဴးနဲ႔ ၾကြက္သား ျပန္လည္တည္ ေဆာက္ရာမွာ အေထာက္အပံ့ေပးပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္လည္း အမ်ားအျပား ပါတာေၾကာင့္ လိုအပ္တဲ့ စြမ္းအင္ျဖစ္ ေပၚဖို႔ ကူညီေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဝမ္းေလွ်ာတာကိုလည္း သက္သာေစတဲ့အတြက္ အစာအိမ္နဲ႔ အူလမ္းေၾကာင္း ေရာင္ရမ္းလို႔ ကုသတဲ့ေနရာမွာ အသံုးဝင္တယ္ လို႔ဆိုပါတယ္။ အယ္လ္ဇိုင္းမားေရာဂါ ကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္ ပါတယ္။ ကိုယ္ အပူခ်ိန္က်ေစတဲ့အျပင္ ကင္ဆာေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ ေသြးဖိအားတိုးတာ ေတြမွလည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္တယ္လို႔ ေလ့လာေတြ႕ ရွိခ်က္ေတြအရ သိရပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အလွအပအတြက္သာမက က်န္းမာေရး အတြက္ပါ အသံုးတည့္လွတဲ့ ထမင္းရည္ ကို လက္ေတြ႕အသံုးခ်ႏိုင္ဖို႔ အႀကံေပး လိုက္ရပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း
ထမင္းခ်က္တဲ့အခါ ေရအနည္းငယ္ ပိုထည့္ၿပီး က်က္တဲ့အခါ ပိုေနတဲ့အရည္ ၾကည္ေလးကို အဖံုးပါတဲ့ ကရားေလးထဲ မွာထည့္ပါ။ ေရခဲေသတၲာထဲမွာ အေအး ခံၿပီးရင္ေတာ့သံုးလို႔ရပါၿပီ။

အိျဖဴ (ေဆးဝါးတကၠသိုလ္)

No comments:

Post a Comment