Sunday 24 August 2014

တ႐ုတ္ႏုိင္ငံေတာင္ပုိင္းတြင္ ဟင္းအိုးတြင္းမွ ေျမြေခါင္းျပတ္ကိုက္၍ စားဖိုမွဴး ေသဆံုး

တ႐ုတ္ႏုိင္ငံေတာင္ပိုင္း ဂြမ္ေဒါင္းျပည္နယ္ ဖိုရွန္ၿမိဳ႕ စားေသာက္ဆုိင္တစ္ခုတြင္ ေျမြသား ဟင္းခ်ဳိခ်က္ေန သည့္ စားဖိုမွဴးအား အိုးအတြင္းမွ ေျမြေခါင္းျပတ္က လက္ကိုကိုက္မႈေၾကာင့္ အဆိပ္သင့္ၿပီး အာ႐ံုေၾကာစနစ္ ထိခုိက္ပ်က္စီးကာ ေသဆံုးသြားေၾကာင္း သိရသည္။


စားဖိုမွဴးပန္ဖန္းသည္ အဆုိပါ အင္ဒိုခ်ဳိင္းနားေျမြေဟာက္အား အကိုက္မခံရမီ မိနစ္ ၂၀ ေက်ာ္ကပင္ ခုတ္ျဖတ္ခဲ့ၿပီး ခ်က္ျပဳေနစဥ္ ေျမြ၏ေခါင္းအား အိုးအတြင္းမွ ဖယ္ရွားရန္ ဆယ္ယူစဥ္ အကိုက္ခံခဲ့ရျခင္း ျဖစ္သည္။

ထိုအခ်ိန္တြင္ ဆိုင္အတြင္း ဇနီးသည္ႏွင့္အတူ စားေသာက္ရန္ ေရာက္ရွိေနသည့္ အသက္ ၄၄ ႏွစ္အရြယ္ လင္ဆင္းက “ကၽြန္ေတာ္တို႔ ဆုိင္ထဲမွာ စားေသာက္ေနတုန္း ခ်က္ျပဳတ္ခန္းထဲက စူးစူး၀ါး၀ါး ေအာ္သံၾကား လုိက္ရတယ္။ ခဏေနေတာ့ ဆရာ၀န္ေရာက္လာတဲ့အခ်ိန္မွာ စားဖိုမွဴး ေသဆံုးေနပါၿပီ။ ကၽြန္ေတာ္တို႔လည္း ဆက္မစားႏုိင္ေတာ့ဘဲ ျပန္လာၾကတယ္” ဟု ေျပာၾကားသည္။

ေျမြေဟာက္သားဟင္းသည္ က်န္းမာေရးႏွင့္ညီညြတ္သည္ဟု သတ္မွတ္ၿပီး ဂြမ္ေဒါင္းျပည္နယ္ရွိ ေစ်းႀကီး စားေသာက္ဆုိင္မ်ားတြင္ ေရာင္းခ်ေလ့ရွိသည္။ အင္ဒိုခ်ဳိင္းနားေျမြေဟာက္အဆိပ္သည္ အာ႐ံုေၾကာစနစ္ အား ထိခုိက္ၿပီး အသက္႐ွဴရပ္တန္႔ေသဆံုး ေစေၾကာင္း သိရသည္။

ရဲအရာရွိတစ္ဦးက “အင္မတန္ျဖစ္ခဲတဲ့ ျဖစ္စဥ္ပါ။ စားဖိုမွဴးဟာ အဆိပ္သင့္မေသခင္ ျပင္းျပင္းထန္ထန္ ခံစားခဲ့ရ ပါတယ္” ဟု ေျပာၾကားသည္။

ေျမြေဟာက္မ်ားအေၾကာင္း ႏွစ္ ၄၀ ၾကာ ေလ့လာထားသူ ယန္ေဟာင္ခ်န္က တြားသြားသတၱ၀ါအား လံုး သည္ ၎တို႔ ကိုယ္အဂၤါအစိတ္ အပို္င္းမ်ား အား  ျဖတ္ေတာက္ခံရၿပီး တစ္နာရီအထိ တုန္႔ျပန္မႈ လုပ္ေဆာင္ႏုိင္ေသးေၾကာင္း ေျပာၾကားသည္။

“ေျမြေခါင္းက အသက္ရွင္ေနေသးၿပီး စာဖိုမွဴးရဲ႕ လက္ကို ကိုက္လိုက္တယ္ဆိုတာ ျဖစ္ႏုိ္င္ပါတယ္။ ေျမြ က ေခါင္းျပတ္ သြားေပမယ့္ သူ႔ရဲ႕ အာ႐ံုေၾကာစနစ္က အလိုအေလ်ာက္ တုန္႔ျပန္မႈေတြ က်န္ေနပါေသး တယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ဒီေျမြေဟာက္က ကိုက္မိသြားတာျဖစ္ပါတယ္” ဟု ယန္ေဟာင္ခ်န္ ေျပာၾကားသည္။

အင္ဒိုခ်ဳိင္းနားေျမြေဟာက္မ်ားသည္ အေရွ႕ေတာင္အာရွမ်ိဳးရင္းမ်ားျဖစ္ၿပီး ထုိင္း၊ ကေမၻာဒီယား၊ ဗီယက္နမ္၊ လာအိုႏွင့္ ျမန္မာႏုိင္ငံမ်ားတြင္ ေတြ႔ရွိရသည္။

Ref:Daily Mail
Mizzima - News in Burmese 

No comments:

Post a Comment