ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မွ ရတဲ့ အဆီေတြထက္ ငါးမွရတဲ့ အဆီေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္ ထဲမွာ ေရာင္ရမ္းမႈကို ျဖစ္ေစတဲ့ prostanoid ေခၚ ဓာတု ပစၥည္း တစ္မ်ိဳးကို ထိန္းခ်ဳပ္ ႏိုင္တယ္လို႔ သုေတသန ျပဳသူေတြ က ေဖာ္ျပခဲ့ပါတယ္။ Prostanoid ေတြ ဟာ ေသြးေပါင္ခ်ိန္ကို ထိန္းညႇိ ေပးပါတယ္။ ဓာတ္မတည့္မႈ
ေတြကုိ တြန္းလွန္ ၿပီး ေရာင္ရမ္း မႈကို ေလ်ာ့ေစပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ Prostanoids
ေတြ သိပ္မ်ားေနရင္ အထူးသျဖင့္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မွ ရရိွပါက Tissue ေတြမွ
နာက်င္မႈ၊ နီရဲမႈနဲ႔ ေရာင္ရမ္းမႈ ေတြ ပိုဆိုးေစ ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္
ေနာက္ဆံုး ေလ့လာခ်က္အရ ငါးအဆီမွ ရတဲ့ Prostanoid ေတြဟာ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မွ
ရတဲ့ Prostanoid ေတြထက္ နာက်င္မႈနဲ႔ ေရာင္ရမ္းမႈ ေတြ ေလ်ာ့ေစၿပီး အစာထဲမွာ
ငါးအဆီ ထည့္စားရင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီမွ ရတဲ့ Prostanoid ေတြကုိလည္း
ေလ်ာ့သြား တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
Ref: Good Health
Ref: Good Health
No comments:
Post a Comment