ယေန႔
ကမၻာေပၚရွိ ႏုိင္ငံအမ်ားအျပားတြင္ ႀကံဳေတြ႕ေနရသည့္ ဝၿဖိဳးမႈအား ကာကြယ္ရန္
နည္းလမ္းမ်ား ရွာ ႀကံေဆာင္ရြက္ လ်က္ရွိၾကသည္။ ထုိသို႔လုပ္ေဆာင္ရာတြင္ စားေသာက္မႈ ပံုစံျပင္ဆင္္ေျပာင္းလဲလာျခင္း၊ေလ့ က်င့္ခန္း ပံုမွန္ျပဳလုပ္ျခင္းမ်ားအျပင္ အစားအေသာက္မ်ားတြင္
ဝၿဖိဳးမႈကို အားေပးေသာ အခ်ဳိႏွင့္ အဆီမ်ား အသံုးျပဳမႈေလွ်ာ့ခ်လာၾကသည္။
သို႔ျဖစ္၍ ဝၿဖိဳးမႈ ေလ်ာ့က်လာႏုိင္သည့္ အစားအေသာက္ တစ္မ်ဳိးကို အေမရိကန္
ပက္စီအခ်ဳိရည္ ကုမၸဏီက ေအာင္ျမင္စြာ ထုတ္လုပ္ၿပီး ဂ်ပန္ႏုိင္ငံတြင္
စတင္ေရာင္း ခ် လ်က္ ရွိသည္။
ပက္စီမွ ထုတ္လုပ္ေသာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ် ႏုိင္သည့္ ပက္စီအခ်ဳိရည္တြင္ ခႏၶာကိုယ္မွ အဆီစုပ္ ယူမႈကို ဟန္႔တားႏုိင္သည့္ dextrin ကိုထည့္သြင္းထား သည္။ ၎အခ်ဳိရည္ကို Pepsi Special ဟုအမည္ ေပးထားၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်လုိသူမ်ားအတြက္ အေထာက္အပံ့ ျဖစ္ေစသည္။ ပက္စီ အခ်ဳိရည္တြင္ အာလူးမွထုတ္လုပ္ထားသည့္ ေရတြင္ ေပ်ာ္ဝင္ႏုိင္ၿပီး စားေသာက္၍ရေသာ dextrin ဖိုင္ဘာအမွ်င္ဓာတ္ႏွင့္ ကဖင္း ဓာတ္ ထည့္သြင္း ျပဳလုပ္ထားေၾကာင္းသိရသည္။
၎အခ်ဳိရည္သည္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ရာတြင္ ထိေရာက္ေသာ အစာတစ္မ်ဳိးျဖစ္သည္ဟု ဂ်ပန္မွ ထုတ္လုပ္သူမ်ားက ေျပာၾကားထားသည္။
dextrin ဖုိင္ဘာအမွ်င္က ခႏၶာကိုယ္ အဆီစုပ္ယူမႈကို ေႏွးေကြးေစၿပီး ကယ္လုိရီ ပိုလွ်ံလာျခင္း မရွိေစဘဲ ေနာက္ဆံုးတြင္ အညစ္အေၾကးအျဖစ္ ခႏၶာကိုယ္မွ စြန္႔ပစ္ႏုိင္သည္ဟု ပက္စီ ကုမၸဏီက အခုိင္အမာေထာက္ ခံေျပာၾကားထားသည္။
ထုိ႔အျပင္ဂ်ပန္ႏုိင္ငံ၌ျပဳလုပ္ေသာ ေလ့လာမႈတစ္ရပ္တြင္dextrinေကြၽးထားေသာ ၾကြက္မ်ားႏွင့္ dextrin ေကြၽးထားျခင္းမရွိေသာ ၾကြက္မ်ား ကို ႏႈိင္းယွဥ္ၾကည့္ရာ၌ dextrin ေကြၽးထား သည့္ၾကြက္မ်ားတြင္ အဆီစုပ္ယူမႈ နည္းပါးသည္ကို ေတြ႔ရွိရသည္။ ေတြ႕ရွိခ်က္ကို အေျခခံၿပီး ခႏၶာကုိယ္ အေလးခ်ိန္ဝၿဖိဳးမႈကို ေရွာင္ၾကဥ္လိုသူမ်ားအတြက္ လူႀကိဳက္မ်ားသည့္ ပက္စီအခ်ဳိရည္အသစ္ကို တီထြင္ ထုတ္လုပ္ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။
သို႔ေသာ္လည္း ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့လုိပါက အမွ်င္ဓာတ္မ်ားေသာ အစားအစာမ်ား၊ အသီးအရြက္၊ ပဲႏွင့္ ႏွံစားသီးႏွံမ်ားစားသံုးၿပီး ေလ့က်င့္ခန္းပံုမွန္ျပဳလုပ္ျခင္းကအေကာင္းဆံုးနည္းလမ္းျဖစ္သည္ကိုပညာရွင္မ်ားက
ေထာက္ခံထားၾကသည္။
ယခုထုတ္ လုပ္လုိက္သည့္ပက္စီအခ်ဳိရည္ကကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်မႈကိုအေထာက္ အကူျပဳသည္ ဆုိသည္ကို ဆက္လက္ေစာင့္ၾကည့္ရမည္ျဖစ္သည္။
ျမ၀တီ
ပက္စီမွ ထုတ္လုပ္ေသာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ် ႏုိင္သည့္ ပက္စီအခ်ဳိရည္တြင္ ခႏၶာကိုယ္မွ အဆီစုပ္ ယူမႈကို ဟန္႔တားႏုိင္သည့္ dextrin ကိုထည့္သြင္းထား သည္။ ၎အခ်ဳိရည္ကို Pepsi Special ဟုအမည္ ေပးထားၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်လုိသူမ်ားအတြက္ အေထာက္အပံ့ ျဖစ္ေစသည္။ ပက္စီ အခ်ဳိရည္တြင္ အာလူးမွထုတ္လုပ္ထားသည့္ ေရတြင္ ေပ်ာ္ဝင္ႏုိင္ၿပီး စားေသာက္၍ရေသာ dextrin ဖိုင္ဘာအမွ်င္ဓာတ္ႏွင့္ ကဖင္း ဓာတ္ ထည့္သြင္း ျပဳလုပ္ထားေၾကာင္းသိရသည္။
၎အခ်ဳိရည္သည္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ရာတြင္ ထိေရာက္ေသာ အစာတစ္မ်ဳိးျဖစ္သည္ဟု ဂ်ပန္မွ ထုတ္လုပ္သူမ်ားက ေျပာၾကားထားသည္။
dextrin ဖုိင္ဘာအမွ်င္က ခႏၶာကိုယ္ အဆီစုပ္ယူမႈကို ေႏွးေကြးေစၿပီး ကယ္လုိရီ ပိုလွ်ံလာျခင္း မရွိေစဘဲ ေနာက္ဆံုးတြင္ အညစ္အေၾကးအျဖစ္ ခႏၶာကိုယ္မွ စြန္႔ပစ္ႏုိင္သည္ဟု ပက္စီ ကုမၸဏီက အခုိင္အမာေထာက္ ခံေျပာၾကားထားသည္။
ထုိ႔အျပင္ဂ်ပန္ႏုိင္ငံ၌ျပဳလုပ္ေသာ ေလ့လာမႈတစ္ရပ္တြင္dextrinေကြၽးထားေသာ ၾကြက္မ်ားႏွင့္ dextrin ေကြၽးထားျခင္းမရွိေသာ ၾကြက္မ်ား ကို ႏႈိင္းယွဥ္ၾကည့္ရာ၌ dextrin ေကြၽးထား သည့္ၾကြက္မ်ားတြင္ အဆီစုပ္ယူမႈ နည္းပါးသည္ကို ေတြ႔ရွိရသည္။ ေတြ႕ရွိခ်က္ကို အေျခခံၿပီး ခႏၶာကုိယ္ အေလးခ်ိန္ဝၿဖိဳးမႈကို ေရွာင္ၾကဥ္လိုသူမ်ားအတြက္ လူႀကိဳက္မ်ားသည့္ ပက္စီအခ်ဳိရည္အသစ္ကို တီထြင္ ထုတ္လုပ္ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။
သို႔ေသာ္လည္း ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့လုိပါက အမွ်င္ဓာတ္မ်ားေသာ အစားအစာမ်ား၊ အသီးအရြက္၊ ပဲႏွင့္ ႏွံစားသီးႏွံမ်ားစားသံုးၿပီး ေလ့က်င့္ခန္းပံုမွန္ျပဳလုပ္ျခင္းကအေကာင္းဆံုးနည္းလမ္းျဖစ္သည္ကိုပညာရွင္မ်ားက
ေထာက္ခံထားၾကသည္။
ယခုထုတ္ လုပ္လုိက္သည့္ပက္စီအခ်ဳိရည္ကကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်မႈကိုအေထာက္ အကူျပဳသည္ ဆုိသည္ကို ဆက္လက္ေစာင့္ၾကည့္ရမည္ျဖစ္သည္။
ျမ၀တီ
No comments:
Post a Comment