Thursday, 1 November 2012

အပူရွိန္ၿမင့္ၿဖင့္ အသားမ်ားကုိ ေႀကာက္ေလွာ္လွ်င္ စားသုံးသူအား အႀကိတ္ကင္ဆာၿဖစ္ပြားႏုိင္

 


သုေတသီမ်ား၏ ေလ့လာေတြ ့ရွိခ်က္ အရ အပူရွိန္ၿမင့္ၿဖင့္ အသားမ်ားကုိ ေႀကာ္ေလွာ္စားေသာက္ပါက အႀကိတ္ကင္ဆာၿဖစ္ေပၚေစႏုိင္သည့္ ရာခုိင္ႏွဳန္းမ်ားေႀကာင့္ ေလ့လာေတြ ့ရွိရသည္ ။

အပူရွိန္ၿမင့္ၿဖင့္ အသားကုိေႀကာက္ေလွာ္ပါက အသားတြင္ ဓာတုဓာတ္တစ္မ်ဳိးၿဖစ္ေပၚေစႏုိင္ၿပီး ယင္း ဓာတု ဓာတ္သည္ ဒီအင္န္ေအ မ်ားကုိ ထိခုိက္ပ်က္စီးေစႏုိင္သည္ ။
 
အႀကိတ္ကင္ဆာ ေရာဂါသည္ေပါင္း ၂၀၀၀ ဦးအား ေလ ့လာမွဳမ်ားၿပဳလုပ္ခဲ့ရာတြင္ အဆုိပါေတြ ့ရွိခ်က္ ကုိ ေတြ ့ရွိခဲ့ၿခင္းၿဖစ္သည္ ။

ကယ္လီဖုိနီးယားၿပည္နယ္မွ သုေတသီမ်ားက အပူရွိန္ၿမင့္ၿဖင့္ ေႀကာ္ေလွာ္ထားေသာ အစားေသာက္မ်ား စားသူမ်ားတြင္ ၃၀ ရာခုိင္ႏွဳန္ခန္ ့အႀကိတ္ကင္ဆာ ၿဖစ္ပြားႏုိင္သည္ဟု ေၿပာႀကားခဲ့ေႀကာင္း သိရသည္ ။


ref:Mg Mandalay

No comments:

Post a comment