Wednesday, 4 March 2015
ေကာ္ဖီပံုမွန္ ေသာက္ျခင္းက ႏွလံုးေသြးေၾကာ ပိတ္ဆို႔မႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ဟု သုေတသန ရလဒ္တစ္ခုေဖာ္ျပ
ေန႔စဥ္ ေကာ္ဖီအနည္းငယ္ ပံုမွန္ေသာက္ျခင္းက ေသြးေၾကာမ်ား ပိတ္ဆို႔မႈကို အကာအကြယ္ ေပးႏုိင္ေၾကာင္း ေတာင္ကိုရီးယား သုေတသီမ်ားက ေထာက္ခံ ေျပာၾကားလုိက္သည္။
ေတာင္ကိုရီးယားတြင္ အလုပ္ခြင္၌ ပံုမွန္ က်န္းမာေရး စစ္ေဆးမႈ ခံယူရသူ အမ်ိဳးသား၊ အမ်ိဳးသမီး (၂၅၀၀၀)ေက်ာ္၏ က်န္းမာေရး မွတ္တမ္းမ်ားကို စိစစ္ေလ့လာကာ ယခုေတြ႕ရွိခ်က္ကို ေၾကညာခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။ တစ္ေန႔လွ်င္ ေကာ္ဖီ သံုးခြက္မွ ငါးခြက္ထိ ပံုမွန္ ေသာက္သံုးျခင္းက ႏွလံုးအတြက္ ေကာင္းက်ိဳးျဖစ္ေစၿပီး ေသြးေၾကာမ်ားအတြင္း ပိတ္ဆို႔မႈ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးေၾကာင္း ပညာရွင္မ်ားက မွတ္ခ်က္ျပဳခဲ့သည္။
အဆိုပါ ေတြ႕ရွိခ်က္က ေကာ္ဖီႏွင့္ ကဖိန္းဓာတ္သည္ ႏွလံုးက်န္းမာေရးအတြက္ အမွန္တကယ္ အေထာက္အကူ ျပဳႏုိင္၊ မျပဳႏိုင္ စကားရည္လုပြဲမ်ားကို ျပန္လည္ ဖြင့္လွစ္ေပးလုိက္သည့္ သေဘာလည္း ျဖစ္လာသည္။ ေကာ္ဖီသည္ လူ႔က်န္းမာေရးအတြက္ အကူအညီ ေပးႏုိင္သည္ဆိုေသာ အယူအဆအေပၚ လက္ခံမႈမ်ားေရာ၊ ျငင္းဆိုမႈမ်ားပါ ႐ႈပ္ေထြးစြာ ရွိေနဆဲ ျဖစ္သည္။
အခ်ိဳ႕ေသာ စစ္တမ္းမ်ားက ကဖိန္းဓာတ္သည္ ကိုလက္စထေရာ ပမာဏကို ျမင့္တက္လာေစၿပီး ေသြးတိုးေစႏုိင္ေၾကာင္း ေဖာ္ျပခဲ့ေသာ္လည္း ႏွလံုးကို အေထာက္အပံ့ ေပးႏုိင္ေၾကာင္း ယူဆသည့္ ပညာရွင္ အမ်ားအျပားလည္း ရွိေနသည္။ Heart ေဆးပညာ ဂ်ာနယ္တြင္မူ ေတာင္ကိုရီးယား သုေတသီမ်ား၏ ေတြ႕ရွိခ်က္ မွတ္တမ္းမ်ားကို ေဖာ္ျပထားရာ ေကာ္ဖီေသာက္ျခင္းျဖင့္ ႏွလံုးေသြးေၾကာ ပိတ္ဆို႔မႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ေၾကာင္း ေရးသားထားသည္။
သုေတသီမ်ားက အမ်ိဳးသား၊ အမ်ိဳးသမီး (၂၅၀၀၀)ေက်ာ္၏ ေဆးဘက္ဆိုင္ရာ Scanဖတ္မႈ စစ္တမ္းမ်ားကို အေျခခံၿပီး ႏွလံုးက်န္းမာေရးႏွင့္ ၎တို႔၏ ပံုမွန္ ေကာ္ဖီေသာက္သံုးမႈ အေလ့အထတို႔ကို ဆက္စပ္ ႏိႈင္းယွဥ္ခဲ့သည္။ ယခုသုေတသန လုပ္ေဆာင္မႈတြင္ လူတစ္ဦးခ်င္း၏ ႏွလံုးေသြးေၾကာ အေျခအေနကို အဓိက စူးစိုက္ေလ့လာခဲ့ေၾကာင္လည္း သိရသည္။
ႏွလံုးႏွင့္ ဆက္စပ္ေနသည့္ ေသြးေၾကာမ်ားအတြင္း အဆီစု ပိတ္ဆို႔မႈမ်ားက ျပင္းထန္ေသာ ႏွလံုးေရာဂါကို ျဖစ္ေစႏုိင္သည္။ သုေတသီမ်ားသည္ ေကာ္ဖီ ပံုမွန္ေသာက္သူမ်ားႏွင့္ ေဆးလိပ္ေသာက္သူ၊ အရက္ေသာက္သူမ်ား၏ ႏွလံုးေသြးေၾကာ အေျခအေနမ်ား အားလံုးကို ႏိႈင္းယွဥ္ ေလ့လာခဲ့ၾကသည္။ ထိုအခါ ပ်မ္းမွ်အားျဖင့္ ေန႔စဥ္ပံုမွန္ ေကာ္ဖီေသာက္သူမ်ား၏ ႏွလံုးေသြးေၾကာတြင္ ပိတ္ဆို႔မႈ ျဖစ္ႏုိင္မည့္ ကယ္လ္စီယမ္ အလႊာတိုးပြားမႈ သိသိသာသာ ေလ်ာ့နည္းေနေၾကာင္း ေတာင္ကိုရီးယား ပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားခဲ့သည္။
ေကာ္ဖီတြင္ ကဖိန္းဓာတ္အျပင္ အျခားေသာ ဓာတ္ေပါင္း အမ်ားအျပား ပါဝင္ေနေသာေၾကာင့္ အျခားေသာ က်န္းမာေရးဆိုင္ရာ ေကာင္းက်ိဳးဆိုးက်ိဳး ဆက္ႏႊယ္ သက္ေရာက္မႈမ်ား ရွိေနေၾကာင္းမူ Heart ေဆးပညာ ဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ျပထားခဲ့သည္။
အေမရိကန္မွ သုေတသီမ်ားကမူ တစ္ေန႔လွ်င္ ကဖိန္းဓာတ္ (၄၀၀)မီလီဂရမ္မွ် ေသာက္သံုးျခင္းသည္ သာမန္ က်န္းမာေသာ အရြယ္ေရာက္ၿပီး သူမ်ားအတြက္ စိတ္ခ်ရသည့္ ပမာဏ ျဖစ္ႏိုင္ေၾကာင္း ေထာက္ခံထားသည္။ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ မိခင္မ်ား အေနျဖင့္မူ တစ္ေန႔လွ်င္ (၂၀၀)မီလီဂရမ္ထက္ ပိုမေသာက္သင့္ဟု အႀကံျပဳထားသည္။
အသင့္ေဖ်ာ္စပ္ ေသာက္သံုးႏိုင္သည့္ ေကာ္ဖီမစ္ မတ္ခြက္ တစ္ခြက္စာတြင္ ပ်မ္းမွ်အားျဖင့္ ကဖိန္းဓာတ္ (၁၀၀)မီလီဂရမ္မွ် ပါဝင္ေလ့ရွိၿပီး အရည္စစ္ထုတ္ထားသည့္ ေကာ္ဖီ မတ္ခြက္ တစ္ခြက္တြင္ ကဖိန္းဓာတ္ (၁၄၀)မီလီဂရမ္မွ် ကိန္းေအာင္းေနသည္။ လက္ဖက္ရည္ မတ္ခြက္တစ္ခြက္လွ်င္ ကဖိန္းဓာတ္ (၇၅)မီလီဂရမ္မွ်ႏွင့္ ကိုလာသံဘူး တစ္ဘူးတြင္ ကဖိန္းဓာတ္ (၄၀)မီလီဂရမ္မွ် ပါဝင္ေၾကာင္းလည္း သိရွိရသည္။
_Ref: BBC
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment