Sunday 15 March 2015

အစာလည္းေဆး၊ ေဆးလည္းအစာ

အစာေခ်လမ္းေၾကာင္း ေကာင္းမြန္ေစဖုိ႔နဲ႔ ကုိယ္ခံစြမ္းအား ၾကံ့ခုိင္ေစဖို႔ မိမိတို႔ရဲ႕ ခႏၶာကိုယ္ကို အာဟာရဓာတ္ေတြ ျဖည့္ေပးဖုိ႔ လုိအပ္ပါတယ္။ နာတာရွည္ ေရာဂါမ်ားနဲ႔ အရြယ္မတုိင္ခင္ ေသဆုံးျခင္းတို႔မွ ကင္းေဝးႏုိင္ဖို႔ ပုံမွန္စားေပးသင့္တဲ့အရာေတြက…
၁။ သဘာဝပ်ားရည္စစ္စစ္
ခုခံအားျမင့္မားျပီး အားအင္ၾကာရွည္ ထိန္းသိမ္းႏုိင္ဖုိ႔ ပ်ားရည္ကို အရင္ကတည္းက အသုံးျပဳခဲ့ၾကတယ္။ ပ်ားရည္ဟာ ဘက္ဘီးရီးယားေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ ကူးစက္ေရာဂါမ်ား၊ ဆီးအိမ္ေရာဂါကူးစက္မႈ၊ လည္ေခ်ာင္းနာ၊ ဗုိက္နာျခင္းကို ေပ်ာက္ကင္းေစႏုိင္တယ္။ အထူးသျဖင့္ ႏွင္းခူနာ၊ ထိရွအနာမ်ားနဲ႔ အေရျပားပ်က္စီးျခင္းနဲ႔ ပါးစပ္ထဲရိွအနာေတြကို ကုသရာမွာ အသုံးျပဳႏုိင္ပါတယ္။
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ

အစြမ္းထက္ဆုံး ေဆးဖက္ဝင္အပင္ေတြထဲ တစ္ခုအျဖစ္ မွတ္ယူထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကို က်န္းမာေရးအတြက္ ေန႔စဥ္ ပုံမွန္စားသုံးႏုိင္ပါတယ္။ ဗိုင္းရပ္စ္ေရာဂါကို ကာကြယ္တားဆီးဖုိ႔၊ ဘက္တီးရီယားကူစက္ေရာမ်ားကုသဖို႔၊ ေသြးလည္ပတ္မႈ ပိုမိုတိုးတက္ေကာင္းမြန္ေစဖုိ႔ အဆိပ္အေတာက္မ်ားဖယ္ရွားဖို႔နဲ႔ ကိုလက္ထေရာကို ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္ပါတယ္။
၃။ ပန္းသီး
တစ္ေန႔ ပန္းသီးတစ္လုံး စားျခင္းျဖင့္ ဆရာဝန္နဲ႔ ေဝးေဝးေနႏုိင္ပါတယ္။ ပန္းသီးစားျခင္းျဖင့္ ရရိွတဲ့ အံ့ၾသစရာ အေကာင္းဆုံး က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးေတြထဲမွ တစ္ခုက ကင္ဆာေရာဂါ အႏၱရာယ္ေလ်ာ့က်ေစျခင္း ျဖစ္တယ္။ ပန္းသီးမ်ားမ်ားစားေလ၊ ေရာဂါျဖစ္ပြားႏုိင္ေခ် နည္းေလျဖစ္တယ္။
၄။ မက္မြန္ေစ့
မက္မြန္ေစ့မွာ ကယ္လဆီယမ္၊ မက္ဂနီဆီယမ္နဲ႔ အသားအမွ်င္ ဓာတ္ညီမွ်စြာ ပါဝင္တယ္။ အျခားေသာ အေစ့မ်ား သို႔မဟုတ္ အခြံမာအေစ့ေတြထက္ အမွ်င္ဓာတ္ၾကြယ္ဝတယ္။
Trend Myanmar

No comments:

Post a Comment