ကင္ထားဖုတ္ထားတဲ့ အစားအစာေတြထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြက က်န္းမာတဲ့ အေရျပား ျဖစ္ေပၚမႈကို တားဆီးတတ္တာေၾကာင့္ပါ။ ၾကက္သား၊ ဝက္သားနဲ႔ အမဲသားေတြ ကို ေသခ်ာ ခ်က္ျပဳတ္ၿပီး စားေပးဖို႔ အေမရိကန္ ကင္ဆာေရာဂါဌာနက အႀကံျပဳထားပါတယ္။ ဆဲလ္မြန္ငါးက သင့္က်န္း မာေရး ကို အေထာက္အကူျပဳတဲ့ အိုမီဂါသရီးဖက္တီးအက္စစ္ေတြ ပါဝင္တယ္ဆိုေပမယ့္ ကင္စားမယ္ ဆိုရင္ေတာ့ သင့္ကိုပိုၿပီး အႏၲရာယ္ျဖစ္ေစမွာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ငါးကိုလည္း ခ်က္ျပဳတ္ စားေသာက္ ပါ။
ေပါင္မုန္႔ျဖဴ
ျဖဴေဖြးေအာင္လုပ္ထားတဲ့ ေပါင္မုန္႔ဟာ အမွ်င္ဓာတ္ ပါဝင္မႈ နည္းသြားပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္ဟာ ခႏၶာကိုယ္ အတြက္ အမွန္တကယ္ လိုအပ္ၿပီး ကင္ဆာျဖစ္ေပၚမႈကို အားေပးတတ္တဲ့ အဆိပ္အေတာက္ေတြကိုလည္း ဖယ္ရွားႏိုင္စြမ္းရွိပါတယ္။ အညိဳေရာင္ေပါင္မုန္႔ကိုသာ ေရြးပါ။
အခ်ဳိမ်ားေသာ အသင့္လုပ္မုန္႔မ်ား
သၾကားမ်ားစြာ ပါဝင္တဲ့ မုန္႔ေတြေၾကာင့္ အမ်ဳိးအစား (၂) ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိနဲ႔ အဝလြန္တာ မ်ဳိးေတြ ျဖစ္ တတ္ပါတယ္။ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ကို ျမင့္တက္ကာ ေနေရာင္ျခည္ဓာတ္ကို တိုက္ထုတ္ေပးႏိုင္တဲ့ ဆဲလ္တစ္မ်ဳိး ထြက္ေပၚမႈကို အားနည္းေစတဲ့အတြက္ ေနေလာင္ဒဏ္ခံရခ်ိန္မွာ အေရျပားကို ပိုၿပီး ထိခိုက္ေ စႏိုင္ ပါတယ္။
ေဟာ့ေဒါ့မ်ား
ေဟာ့ေဒါ့၊ ဆလာမီနဲ႔ ေဆာ့ေစ့ေတြဟာ အဆီမ်ားစြာ ပါဝင္တတ္ၿပီး ကင္ဆာရွိသူေတြ လံုးဝမစားသင့္တဲ့ အစားအစာ ထဲမွာ ပါဝင္ပါတယ္။
မာဂ်ရင္း
မာဂ်ရင္းကို အသီးအရြက္ဆီနဲ႔ တျခားအဆီမ်ဳိးစံုအျပင္ ပံုစံမ်ဳိးစံုနဲ႔ ျပဳျပင္ထုတ္လုပ္ထားတာေတြလည္း ရွိတတ္ၾကပါတယ္။ အဲဒီအဆီေတြက အဝလြန္ဖို႔ကို ဦးေဆာင္ေနတတ္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ကင္ဆာရွိသူေတြ အတြက္ ပိုၿပီး ေရွာင္သင့္ပါတယ္။
ျပဳျပင္ထားေသာ ႏို႔
အေရျပားကင္ဆာရွိသူေတြ အေနနဲ႔ အဆီရရွိမႈနည္းတဲ့ အစားအစာေတြကို ေရွာင္ၿပီးသား ဆိုရင္ေ တာင္ ႏြားႏို႔မွာ ပါဝင္တဲ့ သဘာဝအဆီဓာတ္၊ ပ႐ိုတင္းဓာတ္နဲ႔ ကယ္လ္စီယမ္ဓာတ္ေတြက သင့္အတြက္ အက်ဳိးရွိေစတာေၾကာင့္ သဘာဝႏို႔ကို ေသာက္ပါ။
မိႈတက္ေနေသာ ေျမပဲေထာပတ္
ေျမပဲေထာပတ္ဟာ သင့္အေရျပားက်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူျပဳပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ေျမပဲေထာပတ္ ကို ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထည့္မသိမ္းမိရင္ မႈိတက္လာတတ္ပါတယ္။ အဲ့ဒီမိႈထဲမွာ ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္တဲ့ ဓာတ္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အႏၲရာယ္ရွိပါတယ္။
No comments:
Post a Comment