Sunday 21 April 2013

ေကာ္ဖီသည္ အသည္းေရာဂါျဖစ္ပြားမႈကုိ ကာကြယ္ႏုိင္ေၾကာင္း ေလ့လာေတြ႕ရွိ


ေကာ္ဖီသည္ အရက္ ေသာက္သံုးသူ မ်ားအား အသည္းေရာဂါ ျဖစ္ပြားျခင္းမွ ကာကြယ္ ႏုိင္ေၾကာင္း ဖင္လန္ႏုိင္ငံ သုေတသန ပညာရွင္ မ်ားက အရက္ေသစာ ႏွင့္ အရက္စဲြျခင္း ဆုိင္ရာ ဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ျပထားေသာ ေလ့လာ မႈ တစ္ရပ္တြင္ ေျပာၾကား ထားသည္။ သုေတသီ မ်ားသည္ အသက္ ၂၅ ႏွစ္မွ ၇၄ ႏွစ္ အၾကားရွိ ဖင္လန္ အမ်ိဳးသား ႏွင့္ အမ်ိဳးသမီး ၁၉၀၀၀ ဦးခန္႔အား ေကာ္ဖီ ေသာက္သံုးျခင္း ႏွင့္ စပ္လ်ဥ္း၍ ေမးျမန္း ခဲ့ၿပီး ေလ့လာမႈ တြင္ ပါ၀င္ သူမ်ား၏ ေသြးအတြင္း အသည္းအင္ဇုိင္း ( GGT ) ပါ၀င္မႈ ပမာဏကုိ လည္း တုိင္းတာ ခဲ့ၾကသည္။
အရက္ ေသာက္သံုး ျခင္းသည္ ေသြးအတြင္း ( GGT ) ပါ၀င္မႈ အဆင့္ကုိ ျမင့္မား ေစေၾကာင္း ႏွင့္ အသည္းေရာဂါ ျဖစ္ပြားသူ မ်ားတြင္ ( GGT ) ပါ၀င္မႈ အဆင့္ ျမင့္မား သည္ကုိ ေတြ႕ရွိရေၾကာင္း သုေတသီ မ်ားက ေျပာၾကား ခဲ့သည္။ တစ္ပတ္လွ်င္ အရက္ ၂၄ ႀကိမ္ ေသာက္သံုးေသာ ( သုိ႔မဟုတ္ ) တစ္ရက္လွ်င္ ၃ ဒသမ ၅ ႀကိမ္ ေသာက္သံုးေသာ အမ်ိဳးသား မ်ားသည္ အရက္ေသစာ ေသာက္သံုးမႈ မရွိေသာ အမ်ိဳးသား မ်ားထက္ အသည္း အင္ဇုိင္း ( GGT )  ပါ၀င္မႈ ၃ ဆေက်ာ္ ျမင့္မား ေနသည္ကုိ ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။
သုိ႔ေသာ္လည္း တစ္ေန႔လွ်င္ ေကာ္ဖီ ၅ ခြက္ႏွင့္ မက ေသာက္သံုးေသာ အရက္ အလြန္အကၽြံ ေသာက္ သည့္ အမ်ိဳးသား မ်ားသည္ ေကာ္ဖီ မေသာက္ေသာ အရက္အလြန္ ေသာက္သည့္ အမ်ိဳးသား မ်ား၏ ေသြးအတြင္းရွိ အသည္း အင္ဇုိင္း ( GGT ) ပါ၀င္မႈ အဆင့္ထက္ ၅၀ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလ်ာ့ နည္း ေနသည္ကုိ သုေတသီမ်ားက ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။ မိမိတုိ႔ အေနျဖင့္ အသည္း အင္ဇုိင္း ပါ၀င္မႈ ေလ်ာ့နည္း ျခင္းသည္ အသည္းေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈ အႏၲရာယ္ ကုိ ေလ်ာ့ခ် ႏုိင္ျခင္း ရွိ - မရွိ ႏွင့္ စပ္လ်ဥ္း၍ ေသခ်ာစြာ မသိရွိ ေသးေၾကာင္း နယးေယာက္ခ္ ၿမိဳ႕ ၊ မန္ဟတ္စ္ဆန္ ေဒသရွိ North Shore တကၠသုိလ္ ေဆး႐ံုမွ အသည္းေရာဂါ ဆုိင္ရာ အႀကီးအကဲ ေဒါက္တာ ေဒးဗစ္ ဘာစတင္ က ေျပာၾကား သည္။
အရက္ ေသစာ ေသာက္သံုးသူ မ်ား အေနျဖင့္ ေကာ္ဖီ ပုိမုိ ေသာက္သံုး ျခင္းသည္ အရက္ အလြန္ အကၽြံ ေသာက္သံုး ျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ေပၚေသာ ဆုိးက်ိဳးမ်ား အေပၚ ကာကြယ္ ေပးႏုိင္ လိမ့္မည္ဟု မေတြးထား သင့္ေၾကာင္း ေဒါက္တာ ေဒးဗစ္ ဘာစတင္ က သတိေပး ေျပာၾကား ခဲ့သည္။
 
http://myawady-myawady.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment