Tuesday 21 February 2012

ျမန္မာႏုိင္ငံရွိေစ်းမ်ားတြင္ ပိႆာခ်ိန္သံုးစနစ္မွ ႏိုင္ငံတကာသံုး ကီလုိယူနစ္ျဖင့္ ေျပာင္းသံုးရန္ ေဆာင္ရြက္မည္

ျမန္မာႏိုင္ငံရွိ ေစ်းမ်ားတြင္ ပိႆာခ်ိန္သံုးစနစ္မွ ႏုိင္ငံတကာသံုး (ကီလုိယူနစ္- မက္ထရစ္ယူနစ္စနစ္) သို႔ ေျပာင္းလဲ သံုးစြဲႏုိင္ရန္ ျမန္မာႏုိင္ငံ အင္ဂ်င္နီယာအသင္းႏွင့္ UMFCCI တုိ႔ ပူးေပါင္း ေဆာင္ရြက္သြားမည္ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ အဆုိပါ ေျပာင္းလဲမႈအတြက္ ဝန္ေဆာင္မႈမ်ား၊ နည္းပညာမ်ားကို ျမန္မာႏုိင္ငံ အင္ဂ်င္နီယာ အသင္းမွ ပါဝင္ေဆာင္ရြက္မည္ျဖစ္ၿပီး ကုန္စည္ဒိုင္ႏွင့္ လုပ္ငန္းရွင္မ်ားကို ပညာေပးျဖန္႔ေဝရန္ ျမန္မာႏုိင္ငံကုန္သည္ႀကီးမ်ားႏွင့္ စက္မႈလက္မႈ လုပ္ငန္းရွင္ႀကီးမ်ားအသင္း (UMFCCI) မွ ေဆာင္ရြက္သြားမည္ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ “ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ ျမန္မာႏုိင္ငံ အင္ဂ်င္နီယာ အသင္းအေနနဲ႕ ကီလုိဂရမ္ အေလးေတြကို ဒီဇုိင္းေရးဆြဲမယ္။ အဂၤလိပ္၊ ျမန္မာ ႏွစ္ဘာသာနဲ႕ အေလးရဲ႕ Weight ကိုေဖာ္ျပထားမယ္။ အေလးေတြ ထုတ္ဖုိ႔ တင္ဒါေခၚမယ္။ အေလးအတုေတြကို စစ္ေဆးအေရးယူဖုိ႔နဲ႕ စံခ်ိန္မီတဲ့ အေလးေတြကို ႏုိင္ငံတကာ အသိအမွတ္ျပဳ လက္မွတ္ထုတ္ေပးဖုိ႕ ေဆာင္ရြက္သြားမွာျဖစ္ပါတယ္” ဟု ျမန္မာႏိုင္ငံ အင္ဂ်င္နီယာအသင္းမွ ဦးသန္းဝင္းက ေျပာသည္။ မက္ထရစ္ယူနစ္စနစ္ကို ေျပာင္းလဲသံုးျခင္းအားျဖင့္ အေလးခ်ိန္မွန္ကန္ၿပီး ကုန္သည္အႀကီး၊ အလတ္၊ အငယ္ေတြအားလံုး အခြင့္အေရးမွ်တစြာ ရရွိမည္ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ “ ဒီစနစ္ကို ေျပာင္းသံုးရင္ ေစ်းကြက္ထဲမွာ အေလးခ်ိန္ေတြ ပိုမွန္ကန္လာမယ္။ ေနာက္ပိုင္းမွာ မက္ထရစ္ယူနစ္က ႏုိင္ငံတကာ စံညႊန္းျဖစ္လုိ႔ တြက္ခ်က္ေပးရတာ ပိုလြယ္ကူလာမယ္။ အခ်ိဳ႕အခက္အခဲေတြက သံုးစြဲသူေတြက အေလ့အက်င့္မရွိေသးေတာ့ တစ္ပိႆာကို ဘယ္ႏွကီလုိဂရမ္ရွိမလဲ စတဲ့ Use to ေတြ မျဖစ္တာေတြ ရွိႏုိင္တယ္။ ေနာက္တစ္ခုက အေလးေဟာင္းေတြကို ျပန္ေျပာင္းဖုိ႔ အေလးအသစ္ေတြ ဝယ္ရမယ့္အတြက္ ကုန္က်စရိတ္ ရွိလာမွာျဖစ္ပါတယ္” ဟု စံခ်ိန္၊ စံညႊန္းကုမၸဏီ ဥကၠ႒ ဦးျမင့္ေဇာ္က ေျပာသည္။ စနစ္သစ္ သံုးစြဲလုိသူမ်ားအတြက္ ပိႆာခ်ိန္ႏွင့္ ကီလုိဂရမ္ မတ္ထရစ္ယူနစ္တုိ႕ ကြာျခားခ်က္ အညႊန္းမ်ားကို ေရာင္းခ်မည့္ ေစ်းဆုိင္မ်ားတြင္ ကပ္ထားေပးမည္ျဖစ္ၿပီး အေလးပိႆာ အေဟာင္းမ်ားကို ဝယ္ယူ၍ အသစ္ျဖင့္ လဲလွယ္ေပးသြားမည္ျဖစ္ေၾကာင္း ၂၀၁၂ ခုႏွစ္ ေဖေဖာ္ဝါရီ ၂၁ ရက္ေန႔ထုတ္ Flower News ဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ျပထားပါသည္။ 
                                                                                                                                     ေခတ္လူငယ္

No comments:

Post a Comment