Antioxidant ဆိုတာ ခႏၶာကိုယ္ လည္ပတ္မႈစနစ္အတြက္ အႏၱရာယ္ျပဳျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးရာမွာ အေရး ပါတဲ့ အခန္းက႑တစ္ခုအျဖစ္ ေဆာင္ရြက္ေပးတဲ့ သဘာဝေလာကဓာတ္ေပါင္းစည္းမႈ တစ္ခုလို႔ပဲဆိုရမွာ ျဖစ္တယ္။
Antioxidant ကို ရရိွႏုိင္တဲ့ အဓိကမူလအရင္းျမစ္ (၂) ခုမွာ ကြ်ႏု္ပ္ရဲ႕ ကိုယ္ခႏၶာနဲ႔ ကြ်ႏ္ုပ္တို႔ စားသုံးေနတဲ့ အစား အစာေတြပဲျဖစ္တယ္။ ကြ်ႏု္ပ္တို႔ ခႏၶာကိုယ္မွာ Antioxidant ေတြ ေလ်ာ့က်တဲ့အခါ ဘက္တီးရီးယား ေတြက အလြယ္တကူတုိက္ခိုက္လာႏုိင္ပါတယ္။
Antioxidant ရရိွဖို႔ အေကာင္းဆုံးအရင္းအျမစ္က လတ္ဆတ္တဲ့ သစ္သီးဝလံေတြပါ။ အရသာရိွရုံတင္မက အလွအပ၊ က်န္းမာေရး နဲ႔ ခႏၶာကို္ယ္သြယ္လ်ျခင္းအတြက္ အသင့္ေတာ္ဆုံးလည္း ျဖစ္ပါတယ္။
Antioxidant အမ်ားဆုံးပါဝင္တဲ့ အသီးေတြမွာေတာ့…
ဆီးသီး - ကိုလက္ထေရာလ္ျမင့္မားျခင္းကို ခုခံေပးျခင္းနဲ႔ အရိုးသန္မာေစဖို႔ အေကာင္းဆုံးျဖစ္ပါတယ္။
စပ်စ္သီးေျခာက္ - သြားနဲ႔ မ်က္လုံးက်န္းမာဖို႔ အေထာက္အကူျဖစ္ေစပါတယ္။
ဘလူးဗယ္ရီသီး - ဒီအသီးေတြမွာ antioxidant ၾကြယ္ဝသည္သာမက ေရာဂါအမ်ဳိးမ်ဳိးတို႔ရဲ႕ အႏၱရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
စေတာ္ဘယ္ရီသီး- ကယ္လိုရီးအနည္းငယ္သာ ပါရိွျပီး aphrodisiac ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္။
ေရွာက္ခါးသီး - အေလးခ်ိန္က်ေစျခင္း၊ အစာေခ်စနစ္ေကာင္းမြန္ေစျပီး အဆီလည္းက်ေစပါတယ္။
Source: healthyfoodstar.com
Trend Myanmar
No comments:
Post a Comment