ကမာၻ႔ဖလားၿပိဳင္ပြဲက်င္းပခ်ိန္အထိပါ ခံစားရဖြယ္ရွိေနသည့္ စီေရာ္နယ္ဒို၏ဒဏ္ရာကို မိမိကဖန္တီးခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္ဟု ဂါနာလူမ်ိဳး ေအာက္လမ္းေဆးဆရာတစ္ဦးက ေျပာၾကားလိုက္သည္။
ေပၚတူဂီအသင္းသည္ မရဏအုပ္စုက်ပ္အျဖစ္တင္စားခံရေသာ အုပ္စု G တြင္ ဂ်ာမနီ၊ အေမရိကန္၊ ဂါနာ အသင္းတို႔ႏွင့္အတူက်ေရာက္ေနသည္။ စီေရာ္နယ္ဒိုသည္ ေမ ၂၅ က ကစားခဲ့ေသာ ခ်န္ပီယံလိဂ္ ဗိုလ္လုပြဲ တြင္အက္သလက္တီကိုဘက္သို႔ ဂိုးသြင္းၿပီးေနာက္ပိုင္းကတည္းက ေဘာလံုးကစားႏိုင္ျခင္းမရွိေတာ့ဘဲ ဗုဒၶဟူးေန႔တြင္ ေပၚတူဂီေဘာလံုးအဖြဲ႕ခ်ဳပ္ကေၾကညာခ်က္ထုတ္ျပန္ခဲ့ရာ၌ စီေရာ္နယ္ဒိုတြင္ ဘယ္ဒူးေၾကာ ျပတ္ ဒဏ္ရာႏွင့္ ေပါင္တြင္းေၾကာဒဏ္ရာ ရရွိေနသည္ဟု ေဖာ္ျပခဲ့သည္။
နာနာကြာကူဘြန္ဆန္ (ဘာသာျပန္ပါက ဗုဒၶဟူးမိစာၦ)ဟု အမည္ရေသာ ေအာက္လမ္းေဆးဆရာက ေဖေဖာ္ ၀ါရီလ အတြင္းရရွိခဲ့ေသာ စီေရာ္နယ္ဒို၏ ဒဏ္ရာမ်ားက ကမာၻ႔ဖလားၿပိဳင္ပြဲႏွင့္လြဲေခ်ာ္ေအာင္ ဖိစီးၾကလိမ့္ မည္ဟုလည္း ေဟာကိန္းထုတ္ထားသည္။ ကူမာဆီအေျခစိုက္ အသံလႊင့္ဌာန Angel FM ႏွင့္ အင္တာဗ်ဴး တြင္ ၎က "စီေရာ္နယ္ဒိုရဲ႕ ဒဏ္ရာအေၾကာင္းကို ကၽြန္ေတာ္သိတယ္။ သူ႔ကို ကၽြန္ေတာ္ျပဳစားထားတာပါ။ ဒီအတြက္ ကၽြန္ေတာ္ အရမ္းျပင္းျပင္းထန္ထန္လုပ္ခဲ့ရတယ္။ ၿပီးခဲ့တဲ့တစ္ပတ္က ေခြးေလးေကာင္ရွာခဲ့ၿပီး ခက္၀ီရီကက္ပန္လို႔ ေခၚတဲ့ အထူး၀ိဉာဥ္ကိုေခၚဖို႔ သူတို႔ကို အသံုးျပဳခဲ့ရတယ္။ စီေရာ္နယ္ဒိုကမာၻ႔ဖလားလြဲဖို႔ ဒါမွမဟုတ္ အနည္းဆံုးေတာ့ ဂါနာနဲ႔ကစားမယ့္ပြဲကိုလြဲရဖို႔ အေကာင္းဆံုအရာကေတာ့ ကၽြန္ေတာ္ရဲ႕စြမ္း အားနဲ႔ သူဒဏ္ရာရသြားေအာင္လုပ္ဖို႔ပဲဆိုၿပီး လြန္ခဲ့တဲ့ ေလးလကတည္းက ကၽြန္ေတာ္ေျပာၿပီးသားပါ။ ဒီဒဏ္ရာမ်ိဳးက ဘယ္ေဆး၀ါးနဲ႔မွ မကုႏိုင္ဘူး။ သူတို႔အေနနဲ႔လည္း ဒီဒဏ္ရာဘာေၾကာင့္ရလဲ နားလည္ႏိုင္မွာ မဟုတ္ဘူး။ ဘာေၾကာင့္လဲဆိုေတာ့ ဒါကျပဳစားမႈပိုင္းနဲ႔ သက္ဆိုင္ေနလို႔ပဲ။ ဒီေန႔ ဒူးဒဏ္ရာ၊ ေနာက္ေန႔က် ေပါင္ဒဏ္ရာ၊ ေနာက္တစ္ရက္က် တစ္ျခားဒဏ္ရာျဖစ္ေနလိမ့္မယ္"ဟု ေျပာသည္။
ၿပီးခဲ့သည့္အဂၤါေန႔က စီေရာ္နယ္ဒိုသည္ ေပၚတူဂီလက္ေရြးစင္အသင္းအေျခစိုက္ေလ့က်င့္ရာ နယူးေယာ့ခ္ တြင္ အသင္းေဖာ္မ်ားႏွင့္မဟုတ္ေသာ္လည္း သီးျခားေလ့က်င့္မႈမ်ားျပဳလုပ္ႏိုင္ခဲ့သည္။ ၎သည္ ဂရိႏွင့္ ကစားခဲ့ေသာ ကမာၻ႔ဖလားပြဲႀကိဳေျခစမ္းပြဲကိုလည္း လြဲေခ်ာ္ခဲ့ရၿပီး ယင္းပြဲမွာ ဂိုးမရွိသေရက်ခဲ့သည္။ ေပၚတူဂီ အသင္းသည္ စေနေန႔တြင္ မကၠဆီကိုႏွင့္လည္းေကာင္း၊ အဂၤါေန႔တြင္ အိုင္ယာလန္ႏွင့္လည္းေကာင္း ဆက္ လက္ေျခစမ္းမည္ျဖစ္ၿပီး ကမာၻ႔ဖလားအဖြင့္ပြဲကို ဇြန္ ၁၆ တြင္ ဂ်ာမနီႏွင့္စတင္ကစားရမည္ျဖစ္သည္။
ရည္ညႊန္း Dailymail
Mizzima Sport News
No comments:
Post a Comment