Friday, 19 December 2014

ေဂါက္ေရာဂါႏွင့္ ခ်ယ္ရီသီး

Photo: ေဂါက္ေရာဂါႏွင့္ ခ်ယ္ရီသီး
Friday, December 19, 2014

ေျခေခ်ာင္းအဆစ္အျမစ္ နာက်င္ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္ျခင္းဟာ ေဂါက္ေရာဂါရဲ႕ လကၡဏာရပ္ျဖစ္ၿပီး သဘာ၀နည္းလမ္းနဲ႔ ေ၀ဒနာသက္သာေအာင္ လုပ္ႏုိင္ဖို႔ ေျပာျပခ်င္ပါတယ္။

ဆရာ၀န္ၫႊန္ၾကားတဲ့ ေဆး၀ါးေတြနဲ႔ ကုသတာအျပင္ေဘးထြက္ဆုိးက်ဳိးကင္းကင္းနဲ႔ ေဂါက္ေရာဂါသက္သာေအာင္လို႔ ခ်ယ္ရီသီးေတြက ကူညီေပးႏုိင္ပါတယ္။ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ခ်ယ္ရီသီးကို စားေပးတာပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ေဖ်ာ္ရည္ေသာက္တာပဲျဖစ္ျဖစ္ အဆစ္အျမစ္ နာက်င္သက္သာဖုိ႔ ေထာက္ကူေပးပါတယ္။ ျဖစ္ႏုိင္မယ္ဆုိရင္ ခ်ယ္ရီသီးကို ေန႔စဥ္ ၁၃ လုံးမွ အလုံး၂၀ အထိ စားေပးသင့္တယ္လို႔ဆုိပါတယ္။

ခ်ယ္ရီသီးမွာ သဘာ၀ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ ဂုဏ္သတၱိနဲ႔ ေရာင္ရမ္းမႈကို သက္သာေစတဲ့ အစြမ္းသတၱိရွိတာေၾကာင့္ ေသြးတြင္းယူရစ္ အက္စစ္ပမာဏမ်ားတာကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္တယ္။ ေဂါက္ေရာဂါရဲ႕ လကၡဏာေတြစျပၿပီဆိုတာနဲ႔ ခ်ယ္ရီသီးစားေပးတာ အေကာင္းဆုံးပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္ အပူအေအးမွ်တဖုိ႔ လုိတာေၾကာင့္ ေန႔စဥ္ ေန႔တုိင္း ေရမ်ားမ်ား ေသာက္ေပး ရမွာပါ။

သဘာ၀ခ်ယ္ရီသီး ေဖ်ာ္ရည္ကုိ ကိုယ္တုိင္ေဖ်ာ္ ေသာက္ႏုိင္ ဖုိ႔အတြက္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ခ်ယ္ရီသီးတစ္ေပါင္၊ သဘာ၀ပ်ားရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊ ေရအနည္းငယ္လုိအပ္ၿပီး ဆိုဒါရည္တို႔၊ သံပ႐ိုရည္တို႔ ထည့္ခ်င္လည္း ထည့္ႏုိင္ပါတယ္။

ခ်ယ္ရီသီးေတြကို အေစ့ဖယ္ႀကိတ္ေျခၿပီး ပ်ားရည္နဲ႔ ေရာကာဒယ္ျပားတစ္ခုထဲမွာ က်ဳိခ်က္ပါ။ အႏွစ္ရလာၿပီဆုိရင္ မီးဖိုကခ်၊ ဒယ္အိုးအဖုံးပိတ္ၿပီး ၂ နာရီေလာက္ ထားရပါမယ္။ ၿပီးရင္ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ပြက္လာ၊ပ်စ္လာတာနဲ႔ ပုလင္းထဲထည့္သိမ္းထားႏုိင္ပါၿပီ။ ခ်ယ္ရီသီးအႏွစ္ရည္ကို ၾကက္ဥမုန္႔(ပန္ကိတ္) ေပၚမွာ သုတ္ၿပီး စားႏုိင္သလို ေဖ်ာ္ရည္လုပ္မယ္ဆိုရင္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းကို ေရတစ္ဖန္ခြက္နဲ႔ ေဖ်ာ္ေသာက္ႏုိင္ပါတယ္။

7Day DAILY
ေျခေခ်ာင္းအဆစ္အျမစ္ နာက်င္ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္ျခင္းဟာ ေဂါက္ေရာဂါရဲ႕ လကၡဏာရပ္ျဖစ္ၿပီး သဘာ၀ နည္းလမ္းနဲ႔ ေ၀ဒနာသက္သာေအာင္ လုပ္ႏုိင္ဖို႔ ေျပာျပခ်င္ပါတယ္။

ဆရာ၀န္ၫႊန္ၾကားတဲ့ ေဆး၀ါးေတြနဲ႔ ကုသတာအျပင္ေဘးထြက္ဆုိးက်ဳိးကင္းကင္းနဲ႔ ေဂါက္ေရာဂါ သက္သာေအာင္လို႔ ခ်ယ္ရီသီးေတြက ကူညီေပးႏုိင္ပါတယ္။ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ခ်ယ္ရီသီးကို စားေပး တာပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ေဖ်ာ္ရည္ေသာက္တာပဲျဖစ္ျဖစ္ အဆစ္အျမစ္ နာက်င္သက္သာဖုိ႔ ေထာက္ကူေပးပါတယ္။ ျဖစ္ႏုိင္မယ္ဆုိရင္ ခ်ယ္ရီသီးကို ေန႔စဥ္ ၁၃ လုံးမွ အလုံး၂၀ အထိ စားေပးသင့္တယ္လို႔ ဆုိပါတယ္။

ခ်ယ္ရီသီးမွာ သဘာ၀ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ ဂုဏ္သတၱိနဲ႔ ေရာင္ရမ္းမႈကို သက္သာေစတဲ့ အစြမ္းသတၱိရွိတာ ေၾကာင့္ ေသြးတြင္းယူရစ္ အက္စစ္ပမာဏမ်ားတာကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္တယ္။ ေဂါက္ေရာဂါရဲ႕ လကၡဏာ ေတြစျပၿပီဆိုတာနဲ႔ ခ်ယ္ရီသီးစားေပးတာ အေကာင္းဆုံးပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီးခႏၶာကိုယ္ အပူအေအး မွ်တဖုိ႔ လုိတာေၾကာင့္ ေန႔စဥ္ ေန႔တုိင္း ေရမ်ားမ်ား ေသာက္ေပး ရမွာပါ။

သဘာ၀ခ်ယ္ရီသီး ေဖ်ာ္ရည္ကုိ ကိုယ္တုိင္ေဖ်ာ္ ေသာက္ႏုိင္ ဖုိ႔အတြက္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ခ်ယ္ရီသီး တစ္ေပါင္၊ သဘာ၀ပ်ားရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊ ေရအနည္းငယ္လုိအပ္ၿပီး ဆိုဒါရည္တို႔၊ သံပ႐ိုရည္ တို႔ ထည့္ခ်င္လည္း ထည့္ႏုိင္ပါတယ္။

ခ်ယ္ရီသီးေတြကို အေစ့ဖယ္ႀကိတ္ေျခၿပီး ပ်ားရည္နဲ႔ ေရာကာဒယ္ျပားတစ္ခုထဲမွာ က်ဳိခ်က္ပါ။ အႏွစ္ရလာၿပီ ဆုိရင္ မီးဖိုကခ်၊ ဒယ္အိုးအဖုံးပိတ္ၿပီး ၂ နာရီေလာက္ ထားရပါမယ္။ ၿပီးရင္ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ပြက္လာ၊ ပ်စ္လာတာနဲ႔ ပုလင္းထဲထည့္သိမ္းထားႏုိင္ပါၿပီ။ ခ်ယ္ရီသီးအႏွစ္ရည္ကို ၾကက္ဥမုန္႔(ပန္ကိတ္) ေပၚမွာ သုတ္ၿပီး စားႏုိင္သလို ေဖ်ာ္ရည္လုပ္မယ္ဆိုရင္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းကို ေရတစ္ဖန္ခြက္နဲ႔ ေဖ်ာ္ေသာက္ႏုိင္ပါတယ္။

7Day DAILY 

No comments:

Post a Comment