အုန္းသီးက သြားေတြထိခိုက္ပ်က္ဆီးေစတဲ့ ဘက္တီးရီးယားပိုးေတြကို ဖ်က္ဆီးႏုိင္စြမ္းရိွေၾကာင္း သိပၸံပညာ ရွင္မ်ားက အတည္ျပဳေျပာဆိုခဲ့ပါတယ္။
Streptococcus mutans ေခၚ ေရာစက္ပ်ံ႕ႏွံ႔ေစတဲ့ ဘက္တီးရီးယားပိုးေတြအေပၚ အုန္းဆီရဲ႕ အက်ဳိး သက္ေရာက္မႈကို အိုင္းရစ္သိပၸံပညာရွင္တစ္စုက စမ္းသပ္ခဲ့ၾက တယ္။ သြားေတြေပၚ ၎ဘက္တီးရီးယား ေတြ တြယ္ကပ္ေရာက္လာတဲ့အခါ သြားကို တုိက္စားျပီး ပုံသ႑ာန္ပ်က္ဆီးေစပါတယ္။ အုန္းဆီဟာ ဘယ္ ဘက္တီးရီးယား အမ်ဳိးစားမဆို ရွင္းလင္းသုတ္သင္ေပးမယ့္ အေကာင္းဆုံးလက္နက္ျဖစ္ေၾကာင္း ေလ့လာ စမ္းသပ္မႈရဲ႕ ရလဒ္ေတြက ေဖာ္ျပထားပါတယ္။ သြားတုိက္ေဆးေတြနဲ႔ ပလုတ္က်င္းေဆးေတြရဲ႕ အဓိက အသုံးျပဳပစၥည္းမွာ အုန္းဆီသာျဖစ္သင့္ေၾကာင္း သိပၸံပညာရွင္ေတြက ရွင္းျပထားပါေသးတယ္။ ဒီနည္းနဲ႔ ကြ်ႏု္ပ္တို႔သြားေတြကို အရင္ထက္ ပိုမိုေကာင္းမြန္စြာ ကာကြယ္ႏုိင္ၾကမွာျဖစ္တယ္။
သြားပိုးစားတာဆုိရင္လည္း အက်ဳိးဆက္က ကေလးငယ္ေတြအေပၚ မၾကာခဏ ျဖစ္ပြားျပီး တစ္ခါတစ္ေလ အရြယ္ေရာက္သူေတြေတာင္ ရင္ဆိုင္ေနရပါတယ္။
ဓာတုပစၥည္းမ်ားေနရာမွာ ေျပာင္းလဲသုံးစြဲျပီး သြားသန္႔ရွင္းေရး ထုတ္ကုန္ေတြ ထပ္ေပါင္ခ်ိန္မွာေတာ့ အုန္းဆီဟာ သြားေတြကို ပ်က္ဆီးေစတတ္သလို ဘက္တီးရီးယား မ်ဳိးစုံ ခုခံကာကြယ္ေပးတဲ့ အေကာင္းဆုံး လက္နက္ ျဖစ္လာႏိုင္မွာျဖစ္တယ္။ ကူးစက္ေရာဂါေတြ၊ ကိုယ္ဝန္ပ်က္မႈျဖစ္ေစတ့ဲ ဖန္ဂက္စ္၊ နာက်င္ ကိုက္ခဲျခင္း၊ ယားယံျခင္း နဲ႔ ဆီးသြားတဲ့အခါ က်ိန္းစပ္လာတဲ့ ခံစားမႈ စတာေတြ ကုသရာမွာ အုန္းဆီက အေကာင္းဆုံးျဖစ္ပါတယ္။
Source: Healthyfoodhouse
Trend Myanmar
No comments:
Post a Comment