ကင္ဆာေရာဂါ ၾကီးထြားလာမႈႏႈန္းေႏွးေကြးေစျခင္းနဲ႔ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြ ေသေစတဲ့ အေစ့ပါစပ်စ္သီးေတြ ရဲ႕အက်ဳိးေက်းဇူးေတြကို ေလ့လာခ်က္အမ်ားစုက ေဖာ္ျပထားခဲ့ျပီျဖစ္ပါတယ္။ Kentucky တကၠသိုလ္က သုေတသီေတြ က အေစ့ပါစပ်စ္သီးမွာ ပါဝင္တဲ့ Antioxidant ေတြက ကင္ဆာဆဲလ္ေတြ ပုံမွန္အသက္ရွင္လည္ပတ္ေစတဲ့ INK ေခၚ အသားဓာတ္အျဖစ္ေျပာင္းလဲျခင္းအားျဖင့္ ေသြးကင္ဆာဆဲလ္ ၇၆% ရာခုိင္ႏႈန္း ေသဆုံးမႈျဖစ္ေစတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
အေစ့ပါစပ်စ္သီးက အသည္းမွာျဖစ္တဲ့ အဆိပ္နဲ႔ဓာတုေဆးဝါးေတြရဲ႕ အာနိအင္ကို ပယ္ေစတဲ့အျပင္ အမ်ဳိးသမီးေတြရဲ႕ မေကာင္းတဲ့ ေဟာ္မုန္းေမာ္လီက်ဴးေတြကိုလည္း ဖယ္ရွားေပးပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္အတြင္း အဆိပ္သင့္မႈမ်ား ကူညီ ပယ္ ရွားေပးျခင္းျဖင့္ ရင္သားၾကီးထြားမႈ၊ အစာအိမ္၊ အူမ၊ အဖုိသုတ္ရည္ဂလင္းနဲ႔ အဆုတ္ကင္ဆာဆဲလ္ေတြရဲ႕ ဖြံ႔ျဖိဳးၾကီး ထြားမႈ ကုိလည္း ကူညီေလ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။
Source: HTB
Trend Myanmar
No comments:
Post a Comment