ခႏၶာကိုယ္တြင္းအပူနဲ႔ အဆိပ္အေတာက္ေတြကို ဖယ္ရွားေပးႏိုင္တဲ့ပဲတီစိမ္းကို ပူျပင္းတဲ့ရာသီဥတုေတြမွာ စားေပးသင့္ပါတယ္။ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံမွာဆိုရင္ ပဲတီစိမ္းေခါက္ဆြဲ၊ ပဲတီစိမ္းမုန္႔၊ ပဲတီစိမ္းထမင္း၊ ပဲတီစိမ္း ဟင္းခ်ဳိ၊ ပဲတီစိမ္းဟင္းနဲ႔ ပဲတီစိမ္းဝုိင္စသ ျဖင့္ အမ်ဳိးမ်ဳိးအဖံုဖံု စားသံုးၾကတဲ့အျပင္ ပဲပင္ေပါက္အျဖစ္ပါ စားသံုး ၾကပါတယ္။
ခ်ဳိတဲ့အရသာနဲ႔ ေအးျမတဲ့ သဘာဝရွိတဲ့ ပဲတီစိမ္းေတြဟာ ဝက္ၿခံနဲ႔မိတ္၊ အင္ပ်ဥ္ကဲ့သို႔ အေရျပားေပၚမွာ အဖုအပိမ့္အနီ ကြက္ထတာေတြ၊ ပါးစပ္နာျဖစ္ တာေတြ၊ ျပည္တည္နာေတြ၊ အနာစိမ္း၊ ေမြးကြၽတ္နာေတြကို ပါ ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္ပါတယ္။ ေခတ္ေပၚသိပၸံေဆးပညာစမ္း သပ္ခ်က္ေတြအရ ဓာတုပစၥည္း ေတြနဲ႔ သဘာဝပတ္ဝန္းက်င္ကရ တဲ့ အဆိပ္အေတာက္ေတြကို ပဲတီ စိမ္းကဖယ္ရွားေပးႏိုင္တယ္လို႔ဆို ပါတယ္။
အကယ္၍ ဝမ္းပ်က္ဝမ္း ေလွ်ာျဖစ္ေနရင္(ဒါမွမဟုတ္) ေျခ လက္ေတြေအးေနရင္ေတာ့ ပဲတီ စိမ္းကိုမစား သင့္ပါဘူး။ ပဲတီစိမ္း နဲ႔ဓာတ္တည့္၊ မတည့္ကိုလည္း တတ္ကြၽမ္းနားလည္တဲ့ဆရာဝန္နဲ႔အရင္ဆံုး တိုင္ပင္ၿပီး မွ စားတာ ကပိုၿပီးသင့္ေတာ္ပါတယ္။
Ref: pingminghealth
7Day DAILY
No comments:
Post a Comment