အၿမဲဆိုသလို ေသာက္သံုးေလ့ရွိေသာ အခ်ိဳရည္မ်ားေၾကာင့္ ကယ္လိုရီပိုမ်ားလာျခင္းအေပၚ သတိထား ရန္ လိုအပ္သည္။
ကယ္လိုရီမ်ားေသာ အခ်ိဳရည္မ်ားပါဝင္သည့္ အစားအေသာက္စားသူ မ်ားမွာ ေရႏွင့္ အစားအစာတြဲစား သူမ်ား ထက္ ပို၍ဝအီသြားတတ္သည္ဟု ေမွ်ာ္ လင့္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈအသစ္တစ္ရပ္က ေဖာ္ျပသည္။မိမိတုိ႔၏ ေလ့လာမႈမွာ ကယ္လိုရီမ်ားပါဝင္ေသာေဖ်ာ္ရည္မ်ား၏ အႏၲရာယ္ႏွင့္ ပတ္သက္၍ က်ယ္ျပန္႔ေသာ အေခ်အတင္ ေျပာဆိုမႈမ်ားအတြက္ အေရးႀကီးသည့္ အေၾကာင္းအရာတစ္ခုျဖစ္သည္ဟု ဘရစၥတို တကၠသိုလ္မွ ပါေမာကၡ ဂ်က္ဖ္ဘရြန္ စထရြန္းက ေျပာသည္။ အစားအေသာက္၏ ဝအီေစေသာ အက်ိဳး သက္ေရာက္ မႈကို ခန္႔မွန္းတြက္ခ်က္ရာတြင္ လူအမ်ားက ကယ္လိုရီပါဝင္ေသာအခ်ိဳရည္မ်ား၏ ကယ္လိုရီ မ်ားကို ထည့္တြက္၊ မတြက္သုေတသီမ်ားက ေလ့လာခဲ့သည္။
ကယ္လိုရီပါဝင္မႈမ်ားသည့္အခ်ိဳရည္မ်ားအတုိင္း တူညီေသာစြမ္း အင္ပါဝင္သည့္ အဆာေျပစားစရာတစ္ခု (သုိ႔မဟုတ္) ကယ္လိုရီမပါေသာ အခ်ိဳရည္တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးပါဝင္ သည့္ အစားအစာမ်ား၏ ေမွ်ာ္လင့္ထားေသာ ဝအီမႈကို ဆံုးျဖတ္ေပးသည့္ ကြန္ပ်ဴတာ အေျခခံစမ္းသပ္မႈမ်ားျဖင့္ လူအမ်ားကို ေလ့လာခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။
ေမွ်ာ္လင့္ထားေသာဝအီမႈအေပၚ ကာဗြန္ပါဝင္မႈကလည္း လႊမ္းမိုးမႈရွိေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေလ့ လာေတြ႕ရွိ ခဲ့သည္။ ကယ္လိုရီပါဝင္သည့္ အခ်ိဳရည္မ်ားႏွင့္တြဲစားေသာအစားအစာမ်ားမွာ သေရစာတစ္ခုႏွင့္ တြဲစားေသာတူညီ သည့္အစားအစာစားျခင္းထက္ ဝအီမႈေလ်ာ့နည္း မည္ဟု မွတ္ယူ၍မရေပ။
သို႔ေသာ္ သေရစာႏွင့္ ကယ္လိုရီပါဝင္သည့္ အခ်ိဳရည္ႏွစ္မ်ိဳးလံုးက ေမွ်ာ္လင့္ ထားေသာ ဝအီမႈကို ပမာဏ အနည္းငယ္ပိုမ်ားေစသ ည္။ ယင္းေလ့လာမႈကို ယခုသီတင္းပတ္အတြင္း အေမရိကန္ႏုိင္ငံဆီယက္တဲလ္ၿမိဳ႕ တြင္ က်င္းပမည့္ အစားအေသာက္ဆိုင္ရာ အေလ့အထေလ့လာေရးညီလာခံ (SSIB 2014)၌ တင္ျပေဆြးေႏြး ရန္ စီစဥ္ထားေၾကာင္း သိရသည္။
7Day DAILY
No comments:
Post a Comment