ၾကက္သြန္ျဖဴတြင္ပါဝင္ေသာ ဗိုင္းရပ္စ္ႏွင့္ ဘက္တီးရီးယားမ်ားကာကြယ္ႏုိင္ေသာ အာနိသင္မ်ားသည္ ကိုုယ္ခံအားကိုတုိးျမႇင့္ေပးႏိုင္ၿပီး က်န္းမာလန္းဆန္းေစႏုိင္သည္။ ၾကက္သြန္ျဖဴျဖင့္ေဖာ္စပ္ ထားေသာ ေဆး ဝါး မ်ား ကို သာမန္အေအးမိတုပ္ေကြးေရာဂါမ်ားကာကြယ္ရန္ ဆရာဝန္မ်ား အသံုးျပဳသည္။ အနံ႔အသက္ အလြန္မထြက္ဘဲ ၾကက္သြန္ျဖဴစားႏုိင္ေသာ နည္းလမ္းမ်ားကိုေဖာ္ျပလုိက္ပါသည္။
ဟင္းခ်ိဳရည္မ်ားတြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္၍ စားသံုးႏိုင္သည္။ အိမ္တြင္ခ်က္ျပဳတ္ေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ ဟင္းခ်ိဳ (သို႔မဟုတ္)ၾကက္ စြပ္ျပဳတ္မ်ားတြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ျခင္းျဖင့္ အနံ႔အရသာအတြက္ သာမက ပုိးသတ္ႏိုင္ေသာအက်ိဳးေက်းဇူးပါရရွိႏုိင္သည္။ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေဖ်ာ္ရည္အျဖစ္ျပဳလုပ္ေသာက္ႏုိင္သည္။ ေရသံုး ခြက္ခန္႔ကို ဒယ္အိုးထဲထည့္၍ ၾကက္သြန္ျဖဴ အႁမႊာ ငါးႁမႊာကိုပါ တစ္ပါတည္းထည့္ၿပီးေနာက္ အဖံုးပိတ္၍ ေရဆူေအာင္တည္ပါ။ ထုိ႔ေနာက္ မီးေလွ်ာ့ လိုက္ၿပီး ပ်ားရည္ႏွစ္ဇြန္းႏွင့္ သံပရာသီးတစ္လံုးစာ အခ်ဥ္ရည္ထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊလိုက္ပါက က်န္းမာေရး အတြက္ အလြန္ေကာင္းေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴေဖ်ာ္ရည္ကိုရႏုိင္ပါသည္။
အေအးမိျခင္းတာရွည္ေနပါကလည္း ၾကက္သြန္ျဖဴတစ္လံုးကို ရွလကာရည္ (Vinegar)ထဲ စိမ္ထား ၿပီးေသာက္ သံုးပါက ခ်က္ခ်င္းသက္သာသည္။ ၾကက္သြန္ျဖဴဥႀကီးတစ္လံုး (၁၅ ႁမႊာခန္႔)ကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း၍ အေနေတာ္ပန္းကန္လံုးထဲတြင္ ထက္ဝက္ခန္႔ထည့္ထားေသာ ရွလကာရည္ထဲထည့္ကာ တစ္နာရီခန္႔ အဖံုးအုပ္ ထားလိုက္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၏ အာနိသင္မ်ားကို ရွလကာရည္က စုပ္ယူထားလုိက္ၿပီျဖစ္၍ တာ ရွည္ေနေသာ အေအးမိျခင္း ခ်က္ခ်င္းသက္သာရန္ ေရစစ္ျဖင့္ၾကက္သြန္ျဖဴဖတ္မ်ား ဖယ္ရွားၿပီးက်န္ရွိေသာ အရသာျပင္းသည့္ အရည္ကို ေသာက္သံုးႏုိင္သည္။ သို႔မဟုတ္ပါကလည္း ရွလကာရည္ အသံုးျပဳေသာ အျခားဟင္းအမည္မ်ားတြင္ထည့္သြင္းအသံုးျပဳႏုိင္သည္။ အခ်ဥ္ရည္အျဖစ္လည္း စားသံုးႏုိင္သည္။
7Day DAILY
No comments:
Post a Comment