Wednesday, 18 September 2013

ငွက္ေပ်ာသီးမွ ေပးစြမ္းႏိုင္ေသာ က်န္းမာေရးဆုိင္ရာႏွင့္ အလွအပေရးရာ

ျမန္မာႏိုင္ငံ အႏွံ႔အျပားတြင္ စိုက္ပ်ဳိး ျဖစ္ထြန္းေအာင္ျမင္လ်က္ရွိၿပီး ေက်းရြာ ၿမိဳ႕ျပမက်န္ ဘာသာေရး ပြဲမ်ားႏွင့္ အခ်ဳိပြဲမ်ား တည္ခင္းရာ၌ မပါမျဖစ္ေသာ ငွက္ေပ်ာသီးမွာ စားသံုး႐ံုသာ မက က်န္းမာေရးႏွင့္ အလွအပဆုိင္ရာ က႑မ်ားတြင္လည္း အသံုးဝင္ေၾကာင္း တင္ျပလိုက္ရ ပါသည္။

ႏွလံုးဆဲလ္ စြမ္းအင္ျမႇင့္တင္ ေပးႏိုင္ေသာ ငွက္ေပ်ာသီး ေန႔စဥ္ပံုမွန္ လႈပ္လႈပ္ရွားရွားျဖင့္ လုပ္ကိုင္ ေဆာင္ ရြက္ေနၾကရသည့္ လုပ္သားမ်ားအဖို႔ ခႏၶာကိုယ္ထဲရွိ ႏွလံုးၾကြက္ သားဆဲလ္မ်ား အၿမဲ က်န္းမာ သန္စြမ္း ေစရန္ တစ္ေန႔လွ်င္ ငွက္ေပ်ာသီး ႏွစ္လံုးစားျခင္းျဖင့္ ေသဆံုးသြားသည့္ ဆဲလ္မ်ား၏ ေနရာသို႔ ဆဲလ္အသစ္ ထပ္မံအားျဖည့္သည့္ အစြမ္းရရွိၿပီး Instant Energy ကိုလည္း ထပ္မံျဖည့္စြမ္းေပးႏိုင္သည့္ အျပင္ အနားယူအိပ္ စက္သည့္ ေနရာ၌လည္း ႏွစ္ၿခိဳက္စြာ အိပ္ေပ်ာ္ေစရန္ မ်ားစြာ အေထာက္ အကူ ျပဳေပးႏိုင္စြမ္းရွိသည္။

ႏွစ္ၿခိဳက္စြာ အိပ္ေပ်ာ္ေနသည့္ လူတစ္ဦး၏ ဦးေႏွာက္ထဲတြင္ရွိေသာ Pineal Gland ကထုတ္လိုက္သည့္ melatonin ဟုေခၚေသာ ေဟာ္မုန္းတစ္မ်ဳိးသည္ အိပ္စက္ျခင္းကို လွည့္လည္ လႈံေဆာ္ေပးသည္။ ညအေမွာင္တြင္ လူ၏ဦးေႏွာက္ထဲ၌ Pineal Gland uae melatonin ထုတ္လႊင့္မႈအတြက္ Tryptophan ဆိုသည့္အက္စစ္တစ္မ်ဳိး ကိုလိုအပ္ရာ အဆိုပါ အက္စစ္ကို ငွက္ေပ်ာသီးမွရရွိၿပီး အိပ္ရာမဝင္မီ အနည္းငယ္ အလိုတြင္ စားသံုး ေပးပါက ဦးေႏွာက္ထဲရွိ ၾကြက္သားမ်ားကို အေထာက္ အကူ ေပး စြမ္းႏိုင္ကာ ႏွစ္ၿခိဳက္စြာ အိပ္စက္ ႏိုင္ေၾကာင္း က်န္းမာေရး သုေတသီမ်ားက စမ္းသပ္ ေတြ႕ရွိ ခဲ့သည္။

အေရျပား က်န္းမာေရးအတြက္ ငွက္ေပ်ာသီး

အေရျပား က်န္းမာေရးအတြက္ အေရးပါေသာ ဗီတာမင္စီကို ငွက္ေပ်ာသီးမွ ရရွိႏိုင္သည္။

ထို႔အျပင္ ငွက္ေပ်ာသီးတြင္ ေရဓာတ္ ၇၅ ရာခုိင္ႏႈန္း ပါဝင္သည့္အတြက္ ခႏၶာကိုယ္ထဲတြင္ လိုအပ္ သည့္ ေရဓာတ္ ကို ထိန္းညိႇေပးႏိုင္ၿပီး အေရျပား က်န္းမာေရးအတြက္ မရွိမျဖစ္ လိုအပ္သည့္ pyiridoxine ဟု လူသိမ်ားေသာ ဗီတာမင္ ဘီ 6 ကို ထပ္မံေပးစြမ္းႏိုင္ကာ အေရျပားကို Ree Radicals ရန္မွ ကာကြယ္ေပးသည့္ (manganese) ကိုလည္း ငွက္ေပ်ာသီးက ေပးစြမ္းႏိုင္ၿပီး ငွက္ေပ်ာသီးအခြံကို မ်က္ႏွာျပင္တြင္ မိနစ္ ၂ဝ ခန္႔ကပ္၍ ထားပါက မ်က္ႏွာျပင္ရွိ ေခြၽးေပါက္ထဲမွ ပိုးမႊားမ်ား ကို စုပ္ယူေပးႏိုင္ သည္ကို ေတြ႕ရွိရသျဖင့္ ငွက္ေပ်ာသီး တစ္လံုး လိုရာသံုး သို႔မဟုတ္ ဥာဏ္ရွိသလို သံုးႏိုင္ရန္ ေရးသား လိုက္ရ ေပသည္။

http://www.myawady.net.mm/health/item/25227-2013-09-13-10-16-33

No comments:

Post a Comment