ေန႔ဆုိင္းညဆုိင္း ေျပာင္းလဲလုပ္ကိုင္ရသူမ်ား (သို႔မဟုတ္) ပံုမွန္ညပိုင္းအလုပ္လုပ္သူမ်ားသည္ က်န္းမာေရး အႏၲရာယ္ ပိုမ်ားလာေစသည့္ အေၾကာင္းရင္းအခ်ိဳ႕ျဖစ္ေသာ ညံ့ဖ်င္းသည့္ စားေသာက္ပံုႏွင့္ ကိုယ္လက္ လႈပ္ရွားမႈ အလြန္နည္းပါးျခင္းတို႔ ျဖစ္လာႏိုင္သည္ဟု ေလ့လာမႈတစ္ခုက ေဖာ္ျပသည္။
ေန႔ဆုိင္းညဆုိင္း ေျပာင္းလဲလုပ္ရေသာ ဖင္လန္ႏိုင္ငံမွ ေလေၾကာင္းလုိင္း အလုပ္သမားမ်ားႏွင့္ေျမျပင္တြင္ ညဆုိင္းဆင္းရေသာ အလုပ္သမားမ်ားကို ေလ့လာရာတြင္ ေန႔ပိုင္းအလုပ္လုပ္သူမ်ား ထက္ အဆီပို စားၾကၿပီး အသီးအရြက္ႏွင့္ သစ္သီးမ်ားစားသံုးမႈ ပိုနည္းေၾကာင္း သုေတသီမ်ား ေလ့လာေတြ႕ရွိခဲ့သည္။
ညအလုပ္သမားမ်ားသည္ ႏွလံုးေရာဂါ၊ ဇီဝျဖစ္စဥ္ ပ်က္ ယြင္းမႈေရာဂါႏွင့္ အမ်ိဳးအစား(၂) ဆီးခ်ိဳေရာဂါတို႔ ျဖစ္ပြားႏိုင္သည့္ အႏၲရာယ္ပိုမ်ားေၾကာင္း ယခင္ေလ့လာမႈတစ္ခုက ေဖာ္ျပခဲ့ သည္။
ေန႔ဆုိင္းညဆုိင္း ေျပာင္းလဲလုပ္ကိုင္ရေသာ အမ်ိဳးသားမ်ား သည္ အျခားလူမ်ားထက္ ကယ္လိုရီ ပိုမို စားသံုးၿပီး က်န္းမာေရးႏွင့္ညီေသာအဆီကို ၁၂ ရာခုိင္ႏႈန္းခန္႔သာ စားေသာက္ၾကေၾကာင္း သိရသည္။
ယင္းကဲ့သို႔လုပ္ရေသာ အမ်ိဳးသမီးမ်ားမွာ အျခားအမ်ိဳးသမီး အလုပ္သမားမ်ားထက္ ကိုယ္လက္လႈပ္ရွားမႈ နည္းပါးေသာ လူေနမႈ ပံုစံမ်ားပိုမ်ားၾကေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေျပာသည္။
ယင္းအလုပ္သမားမ်ား အဓိကသတိထားသင့္ေသာအခ်က္မွာ ျပင္းထန္ေသာ ေရာဂါမ်ားျဖစ္လာႏိုင္သည့္ အႏၲရာယ္ပိုမ်ားျခင္း ႏွင့္ က်န္းမာေရးႏွင့္ညီေသာ အစာအာဟာရမ်ားစားသံုးမႈက ယင္း အႏၲရာယ္မ်ားကို ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္သည္ဆိုျခင္းပင္ ျဖစ္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေျပာသည္။
အလုပ္ေနရာမ်ားတြင္ အစားအစာေရာင္းခ်ေသာ ေနရာမ်ား၌ အလုပ္သမားမ်ားအတြက္ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီေသာ အစားအစာမ်ား ကို ေရာင္းခ်ေပးသင့္ၿပီး က်န္းမာေရးႏွင့္ညီေသာ အစားအစာမ်ားအေၾကာင္း ပညာေပးသင့္သည္ဟု သုေတသီမ်ားက ေျပာ သည္။
—Ref: Reuters
7Day DAILY
No comments:
Post a Comment