အိႏၵိယႏုိင္ငံမွာဆုိရင္ ငွက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ ထမင္းစားတာဟာ ႐ိုးရာအေလ့အထတစ္ခုျဖစ္ၿပီး ဧည့္သည္ေတြကို ငွက္ေပ်ာရြက္ ထိပ္ဘက္ပိုင္းနဲ႔ဧည့္ခံၿပီး အိမ္ရွင္ေတြကေတာ့ ငွက္ေပ်ာရြက္ေအာက္ဘက္ပိုင္းနဲ႔ စားေလ့ ရွိၾကပါတယ္။ ေနာက္အားလံုးတူတူစုထိုင္ၿပီး ထမင္း၊ အသား၊ အသီးအရြက္၊ ဟင္း စတာေတြကို ငွက္ေပ်ာရြက္ေပၚပံုၿပီး လက္နဲ႔စားေသာက္ၾကတဲ့အေလ့အထဟာ ႏွစ္ေထာင္ ေပါင္းမ်ားစြာကတည္းက ရွိခဲ့ၿပီး ယေန႔တိုင္လုပ္ေဆာင္ေနဆဲျဖစ္ပါတယ္။
ငွက္ေပ်ာရြက္မွာ သဘာဝဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ဂုဏ္သတၱိရွိတာေၾကာင့္ ေရာဂါပိုးမႊားေတြအႏၲရာယ္က ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာရြက္ကို ဒီအတုိင္းဝါးစားဖို႔မျဖစ္ႏုိင္ေပမယ့္ သူ႔ အေပၚမွာ အစားအစာေတြ တင္ၿပီး စားတာကလည္း အစားအစာထဲကို ငွက္ေပ်ာရြက္ထဲက အာဟာရဓာတ္ေတြဝင္ၿပီး ဖ်ားနာျခင္း ကင္းကာ က်န္းမာေစပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး ထမင္းပူပူ၊ ဟင္းပူပူေလးတင္စားတဲ့အခါ ငွက္ေပ်ာရြက္မွာပါတဲ့ သဘာဝဖေယာင္းအရည္ေပ်ာ္ၿပီး အစားအစာထဲကိုဝင္သြားတဲ့အတြက္ စားလို႔ပိုေကာင္းေစပါတယ္။
ေခတ္ေတြေျပာင္းလဲလာတာနဲ႔အမွ် လူေတြဟာ တစ္ခါသံုးပလတ္စတစ္ပန္းကန္ေတြ၊ စကၠဴ ပန္းကန္ေတြ သံုးလာၾကေပမယ့္ ငွက္ေပ်ာရြက္လိုေတာ့ ေဂဟစနစ္နဲ႔ မကိုက္ညီပါဘူး။ ငွက္ေပ်ာရြက္က ေဆြးျမည့္ၿပီး ေျမဩဇာအျဖစ္ ေျပာင္းသြားေပမယ့္ ပလတ္စတစ္ေတြကေတာ့ ႏွစ္ရာနဲ႔ခ်ီေအာင္မပ်က္စီးပါဘူး။ ငွက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ အစာစားမယ္ဆုိရင္ ငွက္ေပ်ာရြက္ကိုသန္႔စင္ေအာင္ ေရနဲ႔ေဆးေၾကာဖို႔ပဲလိုပါတယ္။ ပန္းကန္ေတြကိုသံုးမယ္ဆုိရင္ ဆပ္ျပာသံုးၿပီးေရေဆးရတာမို႔ ပန္းကန္ျပားေပၚမွာ ဆပ္ျပာေတြက်န္ေန ႏုိင္ၿပီး အစားအေသာက္ထဲဝင္သြားႏုိင္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ ေရလည္းလံု၊ က်န္းမာေရးနဲ႔လည္းညီၫြတ္၊ ေဂဟစနစ္နဲ႔ကိုက္ညီတဲ့ ငွက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ အစာစားတဲ့ အေလ့ အထက ေပ်ာက္မသြားတာပဲျဖစ္ ပါတယ္။
—Ref: healthmeup
7Day DAILY
No comments:
Post a Comment