ခါးသက္သက္အရသာရွိၿပီး ေဆးဖက္ဝင္တဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို အာရွႏုိင္ငံေတြမွာဆိုရင္ ဆီးခ်ိဳ ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္းဖို႔အတြက္နဲ႔ သဘာဝေဆးဝါးအျဖစ္ စားသံုးမႈ မ်ားျပားပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မို႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီးက က်န္းမာေရးအတြက္ ဘာေတြေကာင္းက်ိဳးျပဳသလဲဆိုတာသိထားရေအာင္လို႔ မွ်ေဝေပးလုိက္ပါတယ္။
ဒီၾကက္ဟင္းခါးသီးဟာ အသက္႐ွဴလမ္းေၾကာင္းဆုိင္ရာ ေရာဂါေတြမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ႏုိင္သလုိ ဖ်ား ေနတာ၊ ေခ်ာင္းဆိုးတာ၊ ရင္က်ပ္၊ ခြၽဲက်ပ္တာေတြကို ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ဘက္တီးရီးယားေတြကို ေသေစႏုိင္တဲ့ သဘာဝပိုးသတ္ေဆးလည္းျဖစ္တာေၾကာင့္ အပူေလာင္နာ၊ ထိခိုက္ဒဏ္ရာ၊ ျပတ္ရွဒဏ္ရာနဲ႔ ပြန္းပဲ့တာေတြကိုကုသႏုိင္ပါတယ္။
ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ ပမာဏကို ေလ်ာ့က်ေစတဲ့အျပင္ ကိုယ္တြင္းအဂၤါနဲ႔ တစ္သွ်ဴးေတြ ပ်က္စီးျခင္းက ကာကြယ္ေပးႏုိင္စြမ္းရွိပါတယ္။ ဒါတင္မက ေလျဖတ္တာတုိ႔၊ ႏွလံုး႐ုတ္တရက္ ဒုကၡေပးတာတို႔ မျဖစ္ ေအာင္ပါ ကာကြယ္ေပးႏုိင္တယ္လို႔ဆုိပါ တယ္။
ဦးေႏွာက္က အာ႐ံုေၾကာေတြ ဖိအားမ်ားလာရင္ျဖစ္တတ္တဲ့ ေခါင္းကိုက္တာေတြကိုလည္း သက္သာ ေပ်ာက္ကင္းေစတဲ့အျပင္ စိတ္ဖိစီးမႈလည္းကင္းေစပါတယ္။ ၾကမ္းေထာ္တဲ့၊ အနီပိမ့္ေတြထတဲ့ အေရျပား ေရာဂါအတြက္ဆုိရင္လည္း ၾကက္ဟင္းခါးသီးက အေကာင္းဆံုးသဘာဝ ေဆးဝါးလို႔ဆုိပါတယ္။ ၾကက္ ဟင္းခါးသီးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ညႇစ္ထားတဲ့အရည္ကို အေရျပားမိႈေရာဂါေတြနဲ႔ ေျခ ေထာက္အနံ႔ဆိုး ထြက္တာကို သုတ္လိမ္းေပးလို႔ရပါတယ္။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးက အရက္ေၾကာင့္ အသည္းနဲ႔ သရက္ရြက္ ပ်က္စီးမႈေတြကို ကာကြယ္ေပးၿပီး အဆိပ္ အေတာက္ေတြကို ဖယ္ရွားေပးႏိုင္စြမ္းရွိပါတယ္။ ဒါတင္မက ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့က် ေစဖို႔အတြက္လည္း ေထာက္ကူေပးတယ္လုိ႔သိရပါတယ္။ မ်က္စိက်န္းမာေရးအတြက္လည္း အက်ိဳးျပဳတာေၾကာင့္ မ်က္စိအျမင္ အာ႐ံုအားနည္းသူေတြစားေပးသင့္ပါတယ္။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးက အေၾကာတက္စာလည္းျဖစ္တာေၾကာင့္ တန္ေဆးလြန္ေဘးဆိုတဲ့အတိုင္း ခ်င့္ခ်ိန္စားဖို႔ေတာ့ လိုအပ္ပါတယ္။
—Ref: healthdigezt
7Day DAILY
No comments:
Post a Comment