ခါးနာ ဒူးနာ ျဖစ္ခဲ့ေသာ္ပထမ ေရေႏြးကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါ၊ ေရေႏြးဆူလွ်င္ ၄င္းေရေႏြးအိုးထဲသို႔ ဘဲဥ-တလံုးကို ထည့္ျပဳတရမည္၊ဘဲဥကို ေရေႏြးအိုးထဲသို႔ ထည့္ျပီးသည္ႏွင့္ ခ်က္ခ်င္းပင္ တစ္, ႏွစ္, သံုး, ေလး, ငါး,တစ္ရာအထိ ေရတြက္ပါ။ေရတြက္၍ တရာျပည့္သည္ႏွင့္ ဘဲဥကို ေရေႏြးအိုးထဲမွ ျပည္လည္ ဆယ္ယူရပါမည္။
ထို႔ေနာက္ ဘဲဥျပဳတ္ကို ပန္းကန္တလံုးထဲ ေဖာက္ထည့္ပါ၊ ျပီးလွ်င္ သႀကားသင့္ရံု (စားေကာင္းရံု) ထည့္ျပီး သမ ေအာင္ ေမႊေပး ပါ၊ အျခားဘာမွ ထည့္ စရာ မလိုပါ၊၄င္းဘဲဥကို ကုန္ေအာင္ စားသံုးရမည္။
ထိုနည္းအတိုင္း ေန႔စဥ္ ဘဲဥတလံုးစီ စားသံုးရမည္၊ အနည္းဆံုး မိမိအသက္၏ တ၀က္ အလံုးေရအထိ စားသံုးရမည္၊ ( ဥပမာ ) အသက္ ၄၀-ႏွစ္ရွိလွ်င္ အနည္းဆံုး ဘဲဥ အေလံုးေရ (၂၀ ) စားသံုးရမည္၊ ထိုထက္ မ်ားမ်ားစားသံုးႏိုင္လွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္။
ထိုကဲ့သို႔ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ခါး-ဒူးတို႔တြင္ ရိုးတြင္းျခင္ဆီ ခန္းေျခာက္ျခင္းကို ျပန္လည္ျဖည့္တင္းေပးျပီး ခါးနာ ဒူးနာမ်ား သက္သာေပ်ာက္ကင္း သြားပါလိမ့္မည္။
အိမ္သူ
No comments:
Post a Comment