Tuesday, 24 September 2013

ၾကက္ဥအမ်ားႀကီးစားသံုးသင့္သလား


ၾကက္ဥကို စားသံုးျခင္းျဖင့္ ကိုလက္စထေရာတက္သည္မွာ မွန္ ေသာ္လည္း အရက္ႏွင့္အျခား အေၾကာင္း မ်ားေၾကာင့္ ဝိတ္တက္ ျခင္းက ပို၍အေရးႀကီးသည္။ ယခု ေခတ္မူ အစားအေသာက္ႏွင့္ ဝိတ္ ခ်သူမ်ားအဖို႔
Cardiovascular က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းစြာ ထိန္းသိမ္းထားႏိုင္ၿပီး ေသြးေၾကာအတြင္း အဆီဓာတ္ Level ကိုလည္း ထိန္းသိမ္းထားရန္လိုေၾကာင္း သိရွိနားလည္လာၾကသည္။ ၾကက္ဥ အခ်ိဳ႕စားသံုး၍ ကိုလက္စထေရာ Level တက္ၿပီး ေသြးအတြင္း မေပ်ာ္ဝင္ဆီမ်ားျဖစ္ေပၚျခင္း နည္းပါး၏။ ၾကက္ဥ တစ္ဥတြင္ (၁.၂) ဂရမ္မွ်ေလာက္ေသာ မေပ်ာ္ဝင္ဆီ ပါဝင္ၿပီး အလြန္အကြ်ံ မဟုတ္ေသာ ပမာဏမွ်သာ ပါဝင္သည္။

မည္သို႔ပင္ျဖစ္ေစ cardio vascular style အတြက္ ျဖစ္ႏိုင္ေခ် ရွိေသာ အက်ိဳးဆက္မ်ားေၾကာင့္ ၾကက္ဥ မ်ားစြာစားသံုးဖို႔ ေရွာင္ၾကဥ္ သင့္သည္။ မိမိ၏ခႏၶာကိုယ္ဝိတ္ အေျခအေနကိုၾကည့္ၿပီး အတိုင္း အခ်င့္ႏွင့္ စားသင့္သည္။ ဝက္ေပါင္ ေျခာက္၊ အနီေရာင္အသားမ်ား၊ ေထာပတ္ႏွင့္ အျခားမေပ်ာ္ ဝင္ဆီ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္သည့္ အစားအစာ မ်ားစားသံုးတတ္သူျဖစ္ပါက ပို၍ ထိန္းသိမ္းစားသံုးသင့္သည္။ ၾကက္ဥတြင္ ပ႐ိုတိန္း၊ ဗီတာမင္D၊ ဗီတာမင္ A ၊ ဗီတာမင္ B2 ႏွင့္ အိုင္အိုဒင္းတို႔ပါဝင္ၿပီး တစ္ေန႔လွ်င္ အနည္းငယ္စား ပါက အက်ိဳးျဖစ္ေစ သည္။ သို႔ေသာ္ ေသြးတြင္း ကိုလက္ စထေရာ မ်ားသူတို႔တြင္ hyper- cholesterolemia ကို ျဖစ္ေစတတ္ သည္။ အကယ္၍ ကိုလက္စထေရာ အတြက္ ပူပင္ပါက ၾကက္ဥအကာ ကို စားသံုးႏိုင္သည္။

ထူး
Health Updates Journal

No comments:

Post a Comment