Friday, 20 September 2013

င၀န္ ျမစ္ေရႀကီးမႈေၾကာင့္ ဟသၤာတ ၿမိဳ႕နယ္ သျပဳဆိပ္ လယ္သမားတာ က်ိဳးေပါက္

k.9.19.12
ဟသၤာတၿမိဳ႕နယ္ သျပဳဆိပ္ လယ္သမား တာက်ဳိးေပါက္မႈအား ေတြ႕ရစဥ္(ဓာတ္ပံု-ေအာင္ေက်ာ္မ်ဳိး)
င၀န္ျမစ္ေရႀကီးမႈေၾကာင့္ ဟသၤာတၿမိဳ႕နယ္ အဂၤရမ္းေက်းရြာအုပ္စုရႇိ သျပဳဆိပ္လယ္သမား တာက်ဳိးေပါက္ မႈ ျဖစ္ ပြားခဲ့ေၾကာင္း သတင္းရရႇိသည္။

ကုိယ္ထူကိုယ္ထ ျပဳလုပ္ထားေသာ ႏႇစ္ေပ ေရထုတ္ႁပြန္ ပ်က္စီးမႈကို အခ်ိန္မီ မထိန္းသိမ္း ႏုိင္ ခဲ့ျခင္းေၾကာင့္ တာက်ဳိးေပါက္ခဲ့ျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း၊ သျပဳဆိပ္တာ၀ိုင္းသည္ ေလးမိုင္ပတ္လည္ ရႇိျပီး ေဂ်ာင္းစိန္ ေက်းရြာအနီး မူလ ေရထုတ္ႁပြန္ ေနရာတြင္ စက္တင္ဘာ ၁၈ ရက္၊ ညဦးပိုင္းက တာက်ဳိးေပါက္ မႈ ျဖစ္ပြားခဲ့ျခင္းျဖစ္ကာ ၁၉ ရက္တြင္ တာက်ိဳးေပါက္ အက်ယ္ ၃၅ ေပ အထိ ရႇိလာေၾကာင္း သိရသည္။

တာက်ိဳးေပါက္ မႈေၾကာင့္ တာ၀ိုင္း အတြင္း စိုက္ပ်ိဳးထားသည့္ အဂၤရမ္း အုပ္စုႏႇင့္ သမၻရာတိုင္း အုပ္စုရႇိ မိုးစပါးဧက ၃၆၀ ေရနစ္ျမဳပ္ခဲ့ၿပီး ဖံုးတံုးလံုး တံုးအႏႇံထြက္စ အခ်ိန္ျဖစ္သည့္အတြက္ ပ်က္စီးႏုိင္သည့္ အေျခအေန တြင္ ရႇိေနေၾကာင္း၊ တာ၀ိုင္းအတြင္း မည္သည့္ အိမ္ေျခမွ် မရႇိသည့္အတြက္ အိမ္ေျခ ေရ နစ္ျမႇပ္ မႇဳ မရႇိခဲ့ေႀကာင္း သိရသည္။

''အခု က်ိဳးေပါက္ခဲ့တဲ့ တာက ဆည္ေျမာင္းက ထိန္းသိမ္းတဲ့တာ မဟုတ္ပါဘူး။ တာ၀ိုင္းကို ရြာႏႇစ္ရြာက လယ္သမားေတြက ၀ိုင္းထိန္းျပီး ေရကင္းကိုလည္း သူတို႔ပဲ ေစာင့္တာ ျဖစ္ပါတယ္။ တာက်ဳိးေပါက္ခ်ိန္မႇာ ကြၽမ္းက်င္သူေတြကို အေၾကာင္းမၾကားခဲ့တာေၾကာင့္ အခ်ိန္မီ စနစ္တက် မထိန္းသိမ္းႏုိင္ခဲ့တာ ျဖစ္ပါ တယ္။ သြားေရာက္ စစ္ေဆးခဲ့မႈအရ ေရတံခါးကေတာ့ ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ တာက်ိဳးေပါက္ကို ဆက္ျပီး မက်ယ္ေအာင္ ဆည္ေျမာင္းက နည္းပညာ ကြၽမ္းက်င္သူေတြ ကူညီေပးေနပါတယ္'' ဟု ဟသၤာတခ႐ုိင္ ဆည္ေျမာင္းမႇ လ/ထညႊန္မႇဴး ဦးေ၀လြင္က ေျပာၾကားသည္။

တာက်ဳိးေပါက္ခ်ိန္၌ ဧရာ၀တီျမစ္ေရသည္ ဟသၤာတ စိုးရိမ္ေရအမႇတ္ထက္ ၁ ဒသမ ၈၅ ေပ ေက်ာ္ လြန္ေနျပီး င၀န္ျမစ္ ေရသည္ ျမိဳ႕ကြင္းစိုးရိမ္ေရ အမႇတ္ထက္ ၂ ဒသမ ၂ ေပ ေက်ာ္လြန္ေန ခ်ိန္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

သျပဳဆိပ္ လယ္သမားတာကို ၁၉၉၈-၉၉ ခုႏႇစ္က ေဖာက္လုပ္ခဲ့ျခင္းျဖစ္ျပီး ယခု တာက်ိဳးေပါက္ ခဲ့ေသာ ေနရာတြင္ ၂၀၁၀ ေအာက္တိုဘာ ၁၈ ရက္က တစ္ႀကိမ္ က်ဳိးေပါက္ခဲ့ဖူးကာ ထိုစဥ္က လယ္ေျမ ဧက ထိခိုက္ ပ်က္စီးမႈမ်ား မရႇိခဲ့ေၾကာင္း၊ ယခု၂၀၁၃ ခုႏႇစ္ ဧရာ၀တီျမစ္ႏႇင့္ င၀န္ ျမစ္ေရႀကီးမႈသည္ ၂၀၀၈ ခုႏႇစ္ ေနာက္ပိုင္း စံခ်ိန္တင္ ေရႀကီးမႈလည္း ျဖစ္ေၾကာင္း ဆည္ေျမာင္းမႇတ္တမ္း မ်ားအရ သိရသည္။

Eleven Media Group

No comments:

Post a Comment