ဧရာဝတီတိုင္းက ငါးပိလုပ္သူေတြက ငါးပိမွာ အ႐ိုးျမန္ျမန္ေဆြးဖို႔ ဓာတ္ ေျမၾသဇာေတြ ထည့္တယ္ဆိုၿပီး စားသုံးသူ ကာကြယ္ေရးအသင္းကေျပာတဲ့အေပၚ ဘာမ်ားေျပာခ်င္ပါသလဲ။ ငါးပိလုပ္တဲ့ အေျခအေန ကို ေျပာျပေပးပါဦး။
ငါးပိလုပ္တဲ့
ငါးေတြက ဧရာဝတီတိုင္းဘက္က လာတယ္။ အဲဒီလို လာတဲ့ေနရာမွာလည္း
ႏွစ္မ်ဳိးႏွစ္စား ရွိတယ္။ ဧရာဝတီတိုင္းမွာက အင္းေတြေပါေတာ့ အစိုးရက
ေလလံပစ္တယ္။ အဲဒီေတာ့ ေလလံပစ္တဲ့ အင္းေတြကို ဘယ္သူမွ ဝင္ဖမ္းလို႔မရဘူး။
အင္းထဲက ငါးကို သူပဲပိုင္တယ္။ အင္းေဖာ္တဲ့အခါက်ရင္ ငါးေတြ ကို
စံျပငါးေစ်းကို တခ်ဳိ႕ပို႔တယ္။ မိတဲ့ငါးကမ်ားေတာ့ ဝယ္သူေစ်းကြက္ အေနအထားအရ
အကုန္ မေရာင္းႏိုင္ဘူး။ ဒီေတာ့ အရွင္ေတြကို စံျပငါးေစ်းပို႔တယ္။
ငါးအေသေတြကို ဆားလူးၿပီး ပီနံအိတ္ထဲ ထည့္တယ္။ ေတာင္းထဲထည့္တယ္။ ၿပီးရင္
ဘုရင့္ေနာင္ပြဲ႐ုံကို ပို႔တယ္။ အဲဒီဘုရင့္ေနာင္ပြဲ႐ုံက တစ္ရာကို ငါးက်ပ္နဲ႔
ေကာ္မရွင္ယူၿပီး ငါးပိလုပ္ငန္းရွင္ေတြကို ေရာင္းေပးတယ္။
ဘုရင့္ေနာင္ေရာက္တဲ့ ငါးေတြကို နယ္ေပါင္းစုံကေန လာဝယ္တယ္။ လာဝယ္ၾကတဲ့
လုပ္ငန္းရွင္ အနည္းအမ်ားေပၚ မူတည္ၿပီး တစ္ေန႔ငါးရတဲ့ႏႈန္းက ကြာတယ္။
အဲဒီေတာ့ ဒီလိုေန႔တိုင္း ဝယ္တဲ့ငါးေတြကို ေလးေထာင့္ကန္၊ ငါးပိ၊ ငါးေျခာက္၊
ငံျပာရည္ဇုန္ကို သယ္သြားတယ္။ အဲဒီေရာက္ရင္ ဝယ္လာတဲ့ ငါးေတြကို သြန္ခ်တယ္။
ၿပီးရင္ ေရေဆးတယ္။ ေရေဆးတယ္ ဆိုတာကလည္း ဆားမ်ားမွာ စိုးလို႔ရယ္၊ ငါးထဲမွာ
ရံႊ႕ပါရင္ ရႊံ႕ေပ်ာက္ေအာင္ ေရေဆးရတယ္။ ေနာက္ေတာ့ ေရေဆးၿပီးတဲ့ ငါးေတြကို
အခ်ိန္တစ္ရာမွာ ဆားဆယ္ပိႆာ ျပန္ေရာရတယ္။ ၿပီးရင္ ထမနဲက်ဳိရတယ္။
ထမနဲ ဆိုတာကလည္း ဆန္ကို အေစ့ေပ်ာက္ေအာင္က်ဳိတာ။ ၿပီးရင္ ငါးအခ်ိန္တစ္ရာကို ထမနဲ တစ္ဆယ္ေရာတယ္။ ေမႊတယ္။ ၿပီးေတာ့ အိုးရွိရင္ အိုးထဲသိပ္တယ္။ ႐ိုင္ပတ္ကို ခင္းတယ္။ ဝါးျခမ္း ႏွစ္ျပားနဲ႔ အိုးကိုဖိထား၊ အိုးထဲမွာ အထစ္ကေလးရွိေတာ့ ေအာက္ငါးေတြ ႂကြတက္မလာေတာ့ဘူး။ အဲဒီအခါမွ ငံျပာရည္က အေပၚတက္လာတယ္။ ေျခာက္လ၊ တစ္ႏွစ္ေလာက္ထား၊ ပိုေတာင္မွ ေမႊးေနေသး တယ္။ ငံျပရည္ ရွိေနသေရြ႕ ငါးပိကမပ်က္ဘူး။ ငါးပိေဖာ္လိုက္ရင္လည္း ငါးေျပမက အေကာင္လည္း မပ်က္ဘူး။ ေမႊးေနတယ္။ အဲေတာ့ ငါးေျပမမွန္းသိၿပီး ေစ်းလည္း ေထာင့္ငါးရာနဲ႔ ေရာင္းလို႔ရတယ္။ ငါးစင္႐ိုင္းဆို တစ္ေထာင္ေရာင္းတယ္။ ငါးရံ႕ဆိုရင္ ႏွစ္ေထာင့္ႏွစ္ရာ ေရာင္းတယ္။
ဒါဆိုက်ဳိစားရင္ ေၾကကုန္ေရာ။ ဒါက အင္းသမားေတြက ငါးကိုသုံးတဲ့ပုံ။ ေနာက္ထပ္ေခ်ာင္းေတြမွာ လိုက္ၿပီး ငါးဖမ္းတဲ့ သူေတြ ရွိတယ္။ အဲဒီအနည္းအက်ဥ္းရတာကို ႐ြာထဲက ငါးပိလုပ္တဲ့ သူေတြ ဆီ ေရာင္းၾကတယ္။ အိမ္စား ဖို႔လုပ္တာလည္း ရွိတယ္။ ႐ြာနီးနားမွာ ေရာင္းဖို႔ ေရက်ဳိငါးပိလုပ္တာ ရွိတယ္။ အဲဒီလိုမ်ဳိး မွန္ခဲ့သည္ ရွိေသာ္လည္း ဘယ္သူ႔မွာမွ သက္ေသအေထာက္ အထားဆိုတာ မရွိဘူး။ အဲဒီလိုလူမ်ဳိးေတြက အရင္းအႏွီး နည္းနည္း ျမန္ျမန္ေရာင္းခ်င္လို႔ ႏွစ္ပတ္ေလာက္နဲ႔ ငါးပိျဖစ္ေအာင္ လုပ္ေရာင္းရင္ေတာ့ မသိဘူး။ ဓာတ္ေျမၾသဇာထည့္မွန္း ဘယ္သူမွလည္း အခုထိမေတြ႕ေသးပါဘူး။ ဓာတ္ေျမၾသဇာက အေကာင္ေၾကေအာင္၊ အ႐ိုးေဆြးေအာင္ ဓာတ္ေျမၾသဇာထည့္တာ ဘယ္လိုမွ မျဖစ္ႏိုင္ဘူး။ လူတိုင္းက ငါးပိ အေကာင္လိုက္ျဖစ္မွ ႀကဳိက္တာ။ ေၾကသြားရင္ ဘယ္သူမွမဝယ္ဘူး။
Voice : ဒါဆို ငါးပိလုပ္ငန္းရွင္ႀကီးေတြဆိုတာ ရန္ကုန္တိုင္းေဒသႀကီး ထဲမွာပဲ ရွိတာေပါ့။
UMMT : ဟုတ္တယ္။ လုပ္ငန္းႀကီးသမားက ရန္ကုန္ထဲမွာပဲ ရွိတယ္။ အင္းေဖာ္လိုက္တယ္ ဆိုတာနဲ႔ ငါးစင္႐ိုင္းဆိုရင္ ကုန္ခ်ိန္ေလးေသာင္းေလာက္ကို ပိႆာေစ်း ဝယ္တယ္။ တစ္ေထာင္ေစ်းနဲ႔ ဆိုရင္ ေလးေသာင္းေလာက္ က်တယ္။ အဲဒီမွာ ပြဲစားကပြဲခ သိန္းႏွစ္ဆယ္ေလာက္ ရမယ္။ ဦးတို႔ကို ေရာင္းရင္ ဆယ္ရက္ေလာက္ဆို ပိုက္ဆံသြားေခ်တယ္။ အဲေတာ့ ေငြရျမန္တဲ့အတြက္ ဒီအတိုင္း လုပ္တယ္။ အင္းသမားကလည္း အဲဒီပြဲ႐ုံမွာပဲ အေရာင္းအဝယ္ ျဖစ္တယ္။ ေငြမျမဳပ္ေတာ့ဘူး။ ဒီေတာ့ ဧရာဝတီတိုင္းဘက္က ငါးလုပ္ငန္းလုပ္တဲ့ သူေတြက ငါးပိျဖစ္တဲ့အထိဆိုရင္ ဒီေလာက္အမ်ားႀကီး မလုပ္ႏိုင္ဘူး။ ေဖာက္သည္လည္း မရွိဘူး။
Voice : ဒီလိုသတင္းေတြ ထြက္ေတာ့ လုပ္ငန္းအတြက္ ဘယ္ေလာက္ထိခိုက္မႈ ရွိခဲ့လဲ။
UMMT : အခု ဒီသတင္းစတာ စားသုံးသူ ကာကြယ္ေရးအသင္းက စလာတယ္။ သူကလည္း သူ႔ဆီကို ဟိုလူက ဖုန္းဆက္၊ ဒီလူက ဖုန္းဆက္နဲ႔ဆိုေတာ့ စားသုံးသူေတြအတြက္ ေစတနာနဲ႔ လုပ္ေနမွန္း နားလည္ပါတယ္။ အဲဒီေတာ့ မီဒီယာေတြကို ေခၚၿပီးဖြင့္ခ်လိုက္ေတာ့ မီဒီယာေတြက ေစ်းကြက္ထဲမွာရွိတဲ့ ငါးပိေတြရဲ႕ ၉၉ ရာခိုင္ႏႈန္းမွာ ဓာတ္ေျမၾသဇာ ပါတယ္ဆိုၿပီး ေဖာ္ျပၾကေတာ့ ဘယ္သူမွ မစားရဲေတာ့ဘူး။ ဓာတ္ခြဲၾကည့္ေတာ့ ဓာတ္ေျမၾသဇာေတြ႕လို႔ ေျပာတာလားဆိုေတာ့ မဟုတ္ဘူး။ ဆီကို အေၾကာ္ခံေအာင္ ေရသန္႔ဘူးထည့္တယ္ ဆိုတာကို ဘယ္မီဒီယာမွ မေရးဘူး၊ မေရးေတာ့ ျပႆနာက အဲေလာက္ မႀကီးခဲ့ဘူး။ ငါးပိထဲမွာ ဓာတ္ေျမၾသဇာ ပါတယ္ဆိုေတာ့ ငါးပိက ေျမာင္းထဲ ေရာက္သြား တာေပါ့။ ဦးတို႔ဆီကို လာတဲ့သူေတြထဲမွာ လက္လီယူတဲ့သူ နည္းပါတယ္။
သဃၤန္းကြၽန္းေစ်းတို႔၊ ဗဟန္းေစ်းတို႔ထဲက ခ်ေရာင္းတဲ့သူေတြက ေန႔ခင္းႏွစ္နာရီေလာက္ ဆိုရင္ လာဝယ္ၾကတယ္။ ေခါင္း႐ြက္ ဗ်ပ္ထိုးသမားေတြက အိမ္ရွင္မေတြ မသုံးရဲေတာ့ ဒီကိုဘယ္လာရဲ ေတာ့ မလဲ။ ငါးရက္ လာရမယ့္ဟာကို ႏွစ္ရက္ေလာက္ပဲ လာေတာ့တာေပါ့။ ေနာက္ၿပီး ဧရာဝတီတိုင္းကို အခုစစ္ေဆးေနတယ္ ဆိုရင္ ဘယ္ေနရာေတြ စစ္တာလဲ ေျပာပါ။ ေညာင္တုန္း မွာ ေတြ႕တယ္ ဆိုတာ ေညာင္တုန္းက ဘယ္သူ႔ဆိုင္မွာ ေတြ႕တယ္ဆိုရင္ ေျပာေပါ့။ ေညာင္တုန္း တစ္ၿမဳိ႕လုံးဆိုေတာ့ စြပ္စြဲရာ က်တာေပါ့၊ တိတိက်က် နာမည္နဲ႔လုပ္ပါ။
Voice : ျပည္တြင္းက ငါးပိငါးေျခာက္ လုပ္ငန္းရွင္ေတြက အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆးဝါးကြပ္ကဲေရးဦးစီးဌာန လက္မွတ္ရထားတဲ့ သူေတြခ်ည္းပဲလား။
UMMT : ငံျပာရည္ကေတာ့ လက္မွတ္ရတယ္။ ငါးပိကေတာ့ ဆိုင္မွာလက္ကား ေရာင္းၾကတယ္။ ငါးပိကို တစ္ပိႆာထုပ္ ေရႊမင္းသား ဆိုၿပီး ေရာင္းတာမရွိဘူး။ က်န္းမာေရးဌာနက ေရႊမင္းသား တစ္ပုလင္းေပးပါ၊ ကြၽန္ေတာ္တို႔ စစ္ခ်င္လို႔ပါဆိုၿပီး လာေတာင္းၿပီးစစ္တာ မရွိဘူး။ ကြၽန္ေတာ္တို႔ဆီက ငံျပာရည္ပုလင္းေတြ ကို ေညာင္ပင္ေလးေစ်း တို႔လို ေစ်းေတြမွာ တင္တယ္။ က်န္းမာေရးဝန္ႀကီးဌာနကယူၿပီး သူ႔ဘာသာစစ္ တယ္။ ဦးတို႔လည္း မသိဘူး။ ငါးပိထဲမွာ ဓာတ္ေျမၾသဇာ ထည့္လို႔ရတယ္ဆိုတာ ဒီအလုပ္လုပ္ေနတာ လည္းၾကာၿပီ မသိပါဘူး။
ထည့္ခဲ့လို႔ ရွိရင္လည္း ထည့္တဲ့သူေတြက မီဒီယာက ေရးရင္ေတာ့ အရွိန္သတ္သြားမွာေပါ့။ တကယ္တမ္းေျပာရရင္ ငါးပိႏွစ္ပိႆာမွာ တစ္ပိႆာပဲ ေရာင္းရတာ ျပႆနာမရွိဘူး။ မေရာင္းရလို႔လည္း လုပ္ငန္းရွင္ေတြ ထိခိုက္စရာမရွိဘူး။ ငါးပိမွာ မေရာင္းရလို႔ သံေခ်းတက္မယ္၊ ပ်က္စီးမယ္ဆိုတာ မရွိဘူး။ ေရာင္းမရလည္း အိုးထဲမွာရွိမယ္၊ ကန္ထဲမွာရွိမယ္။ ၾကာလို႔ရွိရင္ ငါးပိေမႊးေတာင္ ေမႊးေနဦးမယ္။
စိတ္မေကာင္းတာေတာ့ အေျခခံလူတန္းစားေပါ့။ ငါးရာတန္ပစၥည္းမွာ ႏွစ္ဆယ္သား ဝယ္ရင္ တစ္ရာပဲ က်တယ္။ အဲဒီေတာ့ ေန႔ည စားပါေလဦး၊ မီးဖိုေခ်ာင္စရိတ္လည္း သက္သာတယ္။ အခုေတာ့ ၾကက္သား မႈန္႔ေတြ၊ အခ်ဳိမႈန္႔ အတုေတြ စားေနရေတာ့ က်န္းမာေရးေတြ ပိုဆိုးတာေပါ့။ ဝမ္းနည္းစရာ ေကာင္းတာက ႐ိုးရာေရက်ဳိငါးပိဟင္း တစ္ခြက္ေတာင္ ေပ်ာက္သြားမလို ျဖစ္ေနၿပီ။ စားသုံးသူေတြကလည္း ဘာငါးပိပဲ ဝယ္ဝယ္ ေရာင္းတဲ့သူေတြကို အာမခံခိုင္းေပါ့။ ဒီလိုဆိုရင္ မဟုတ္တာ လုပ္မယ့္သူက မလုပ္ရဲဘူး ျဖစ္သြား မယ္။ ဓာတ္ေျမၾသဇာ ထည့္တဲ့သူလည္း မလုပ္ရဲေတာ့ဘူး ျဖစ္သြားမယ္။ အာမခံႏိုင္တဲ့ သူပဲ ေရာင္းရေတာ့မွာေပါ့။
The Voice Weekly
ထမနဲ ဆိုတာကလည္း ဆန္ကို အေစ့ေပ်ာက္ေအာင္က်ဳိတာ။ ၿပီးရင္ ငါးအခ်ိန္တစ္ရာကို ထမနဲ တစ္ဆယ္ေရာတယ္။ ေမႊတယ္။ ၿပီးေတာ့ အိုးရွိရင္ အိုးထဲသိပ္တယ္။ ႐ိုင္ပတ္ကို ခင္းတယ္။ ဝါးျခမ္း ႏွစ္ျပားနဲ႔ အိုးကိုဖိထား၊ အိုးထဲမွာ အထစ္ကေလးရွိေတာ့ ေအာက္ငါးေတြ ႂကြတက္မလာေတာ့ဘူး။ အဲဒီအခါမွ ငံျပာရည္က အေပၚတက္လာတယ္။ ေျခာက္လ၊ တစ္ႏွစ္ေလာက္ထား၊ ပိုေတာင္မွ ေမႊးေနေသး တယ္။ ငံျပရည္ ရွိေနသေရြ႕ ငါးပိကမပ်က္ဘူး။ ငါးပိေဖာ္လိုက္ရင္လည္း ငါးေျပမက အေကာင္လည္း မပ်က္ဘူး။ ေမႊးေနတယ္။ အဲေတာ့ ငါးေျပမမွန္းသိၿပီး ေစ်းလည္း ေထာင့္ငါးရာနဲ႔ ေရာင္းလို႔ရတယ္။ ငါးစင္႐ိုင္းဆို တစ္ေထာင္ေရာင္းတယ္။ ငါးရံ႕ဆိုရင္ ႏွစ္ေထာင့္ႏွစ္ရာ ေရာင္းတယ္။
ဒါဆိုက်ဳိစားရင္ ေၾကကုန္ေရာ။ ဒါက အင္းသမားေတြက ငါးကိုသုံးတဲ့ပုံ။ ေနာက္ထပ္ေခ်ာင္းေတြမွာ လိုက္ၿပီး ငါးဖမ္းတဲ့ သူေတြ ရွိတယ္။ အဲဒီအနည္းအက်ဥ္းရတာကို ႐ြာထဲက ငါးပိလုပ္တဲ့ သူေတြ ဆီ ေရာင္းၾကတယ္။ အိမ္စား ဖို႔လုပ္တာလည္း ရွိတယ္။ ႐ြာနီးနားမွာ ေရာင္းဖို႔ ေရက်ဳိငါးပိလုပ္တာ ရွိတယ္။ အဲဒီလိုမ်ဳိး မွန္ခဲ့သည္ ရွိေသာ္လည္း ဘယ္သူ႔မွာမွ သက္ေသအေထာက္ အထားဆိုတာ မရွိဘူး။ အဲဒီလိုလူမ်ဳိးေတြက အရင္းအႏွီး နည္းနည္း ျမန္ျမန္ေရာင္းခ်င္လို႔ ႏွစ္ပတ္ေလာက္နဲ႔ ငါးပိျဖစ္ေအာင္ လုပ္ေရာင္းရင္ေတာ့ မသိဘူး။ ဓာတ္ေျမၾသဇာထည့္မွန္း ဘယ္သူမွလည္း အခုထိမေတြ႕ေသးပါဘူး။ ဓာတ္ေျမၾသဇာက အေကာင္ေၾကေအာင္၊ အ႐ိုးေဆြးေအာင္ ဓာတ္ေျမၾသဇာထည့္တာ ဘယ္လိုမွ မျဖစ္ႏိုင္ဘူး။ လူတိုင္းက ငါးပိ အေကာင္လိုက္ျဖစ္မွ ႀကဳိက္တာ။ ေၾကသြားရင္ ဘယ္သူမွမဝယ္ဘူး။
Voice : ဒါဆို ငါးပိလုပ္ငန္းရွင္ႀကီးေတြဆိုတာ ရန္ကုန္တိုင္းေဒသႀကီး ထဲမွာပဲ ရွိတာေပါ့။
UMMT : ဟုတ္တယ္။ လုပ္ငန္းႀကီးသမားက ရန္ကုန္ထဲမွာပဲ ရွိတယ္။ အင္းေဖာ္လိုက္တယ္ ဆိုတာနဲ႔ ငါးစင္႐ိုင္းဆိုရင္ ကုန္ခ်ိန္ေလးေသာင္းေလာက္ကို ပိႆာေစ်း ဝယ္တယ္။ တစ္ေထာင္ေစ်းနဲ႔ ဆိုရင္ ေလးေသာင္းေလာက္ က်တယ္။ အဲဒီမွာ ပြဲစားကပြဲခ သိန္းႏွစ္ဆယ္ေလာက္ ရမယ္။ ဦးတို႔ကို ေရာင္းရင္ ဆယ္ရက္ေလာက္ဆို ပိုက္ဆံသြားေခ်တယ္။ အဲေတာ့ ေငြရျမန္တဲ့အတြက္ ဒီအတိုင္း လုပ္တယ္။ အင္းသမားကလည္း အဲဒီပြဲ႐ုံမွာပဲ အေရာင္းအဝယ္ ျဖစ္တယ္။ ေငြမျမဳပ္ေတာ့ဘူး။ ဒီေတာ့ ဧရာဝတီတိုင္းဘက္က ငါးလုပ္ငန္းလုပ္တဲ့ သူေတြက ငါးပိျဖစ္တဲ့အထိဆိုရင္ ဒီေလာက္အမ်ားႀကီး မလုပ္ႏိုင္ဘူး။ ေဖာက္သည္လည္း မရွိဘူး။
Voice : ဒီလိုသတင္းေတြ ထြက္ေတာ့ လုပ္ငန္းအတြက္ ဘယ္ေလာက္ထိခိုက္မႈ ရွိခဲ့လဲ။
UMMT : အခု ဒီသတင္းစတာ စားသုံးသူ ကာကြယ္ေရးအသင္းက စလာတယ္။ သူကလည္း သူ႔ဆီကို ဟိုလူက ဖုန္းဆက္၊ ဒီလူက ဖုန္းဆက္နဲ႔ဆိုေတာ့ စားသုံးသူေတြအတြက္ ေစတနာနဲ႔ လုပ္ေနမွန္း နားလည္ပါတယ္။ အဲဒီေတာ့ မီဒီယာေတြကို ေခၚၿပီးဖြင့္ခ်လိုက္ေတာ့ မီဒီယာေတြက ေစ်းကြက္ထဲမွာရွိတဲ့ ငါးပိေတြရဲ႕ ၉၉ ရာခိုင္ႏႈန္းမွာ ဓာတ္ေျမၾသဇာ ပါတယ္ဆိုၿပီး ေဖာ္ျပၾကေတာ့ ဘယ္သူမွ မစားရဲေတာ့ဘူး။ ဓာတ္ခြဲၾကည့္ေတာ့ ဓာတ္ေျမၾသဇာေတြ႕လို႔ ေျပာတာလားဆိုေတာ့ မဟုတ္ဘူး။ ဆီကို အေၾကာ္ခံေအာင္ ေရသန္႔ဘူးထည့္တယ္ ဆိုတာကို ဘယ္မီဒီယာမွ မေရးဘူး၊ မေရးေတာ့ ျပႆနာက အဲေလာက္ မႀကီးခဲ့ဘူး။ ငါးပိထဲမွာ ဓာတ္ေျမၾသဇာ ပါတယ္ဆိုေတာ့ ငါးပိက ေျမာင္းထဲ ေရာက္သြား တာေပါ့။ ဦးတို႔ဆီကို လာတဲ့သူေတြထဲမွာ လက္လီယူတဲ့သူ နည္းပါတယ္။
သဃၤန္းကြၽန္းေစ်းတို႔၊ ဗဟန္းေစ်းတို႔ထဲက ခ်ေရာင္းတဲ့သူေတြက ေန႔ခင္းႏွစ္နာရီေလာက္ ဆိုရင္ လာဝယ္ၾကတယ္။ ေခါင္း႐ြက္ ဗ်ပ္ထိုးသမားေတြက အိမ္ရွင္မေတြ မသုံးရဲေတာ့ ဒီကိုဘယ္လာရဲ ေတာ့ မလဲ။ ငါးရက္ လာရမယ့္ဟာကို ႏွစ္ရက္ေလာက္ပဲ လာေတာ့တာေပါ့။ ေနာက္ၿပီး ဧရာဝတီတိုင္းကို အခုစစ္ေဆးေနတယ္ ဆိုရင္ ဘယ္ေနရာေတြ စစ္တာလဲ ေျပာပါ။ ေညာင္တုန္း မွာ ေတြ႕တယ္ ဆိုတာ ေညာင္တုန္းက ဘယ္သူ႔ဆိုင္မွာ ေတြ႕တယ္ဆိုရင္ ေျပာေပါ့။ ေညာင္တုန္း တစ္ၿမဳိ႕လုံးဆိုေတာ့ စြပ္စြဲရာ က်တာေပါ့၊ တိတိက်က် နာမည္နဲ႔လုပ္ပါ။
Voice : ျပည္တြင္းက ငါးပိငါးေျခာက္ လုပ္ငန္းရွင္ေတြက အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆးဝါးကြပ္ကဲေရးဦးစီးဌာန လက္မွတ္ရထားတဲ့ သူေတြခ်ည္းပဲလား။
UMMT : ငံျပာရည္ကေတာ့ လက္မွတ္ရတယ္။ ငါးပိကေတာ့ ဆိုင္မွာလက္ကား ေရာင္းၾကတယ္။ ငါးပိကို တစ္ပိႆာထုပ္ ေရႊမင္းသား ဆိုၿပီး ေရာင္းတာမရွိဘူး။ က်န္းမာေရးဌာနက ေရႊမင္းသား တစ္ပုလင္းေပးပါ၊ ကြၽန္ေတာ္တို႔ စစ္ခ်င္လို႔ပါဆိုၿပီး လာေတာင္းၿပီးစစ္တာ မရွိဘူး။ ကြၽန္ေတာ္တို႔ဆီက ငံျပာရည္ပုလင္းေတြ ကို ေညာင္ပင္ေလးေစ်း တို႔လို ေစ်းေတြမွာ တင္တယ္။ က်န္းမာေရးဝန္ႀကီးဌာနကယူၿပီး သူ႔ဘာသာစစ္ တယ္။ ဦးတို႔လည္း မသိဘူး။ ငါးပိထဲမွာ ဓာတ္ေျမၾသဇာ ထည့္လို႔ရတယ္ဆိုတာ ဒီအလုပ္လုပ္ေနတာ လည္းၾကာၿပီ မသိပါဘူး။
ထည့္ခဲ့လို႔ ရွိရင္လည္း ထည့္တဲ့သူေတြက မီဒီယာက ေရးရင္ေတာ့ အရွိန္သတ္သြားမွာေပါ့။ တကယ္တမ္းေျပာရရင္ ငါးပိႏွစ္ပိႆာမွာ တစ္ပိႆာပဲ ေရာင္းရတာ ျပႆနာမရွိဘူး။ မေရာင္းရလို႔လည္း လုပ္ငန္းရွင္ေတြ ထိခိုက္စရာမရွိဘူး။ ငါးပိမွာ မေရာင္းရလို႔ သံေခ်းတက္မယ္၊ ပ်က္စီးမယ္ဆိုတာ မရွိဘူး။ ေရာင္းမရလည္း အိုးထဲမွာရွိမယ္၊ ကန္ထဲမွာရွိမယ္။ ၾကာလို႔ရွိရင္ ငါးပိေမႊးေတာင္ ေမႊးေနဦးမယ္။
စိတ္မေကာင္းတာေတာ့ အေျခခံလူတန္းစားေပါ့။ ငါးရာတန္ပစၥည္းမွာ ႏွစ္ဆယ္သား ဝယ္ရင္ တစ္ရာပဲ က်တယ္။ အဲဒီေတာ့ ေန႔ည စားပါေလဦး၊ မီးဖိုေခ်ာင္စရိတ္လည္း သက္သာတယ္။ အခုေတာ့ ၾကက္သား မႈန္႔ေတြ၊ အခ်ဳိမႈန္႔ အတုေတြ စားေနရေတာ့ က်န္းမာေရးေတြ ပိုဆိုးတာေပါ့။ ဝမ္းနည္းစရာ ေကာင္းတာက ႐ိုးရာေရက်ဳိငါးပိဟင္း တစ္ခြက္ေတာင္ ေပ်ာက္သြားမလို ျဖစ္ေနၿပီ။ စားသုံးသူေတြကလည္း ဘာငါးပိပဲ ဝယ္ဝယ္ ေရာင္းတဲ့သူေတြကို အာမခံခိုင္းေပါ့။ ဒီလိုဆိုရင္ မဟုတ္တာ လုပ္မယ့္သူက မလုပ္ရဲဘူး ျဖစ္သြား မယ္။ ဓာတ္ေျမၾသဇာ ထည့္တဲ့သူလည္း မလုပ္ရဲေတာ့ဘူး ျဖစ္သြားမယ္။ အာမခံႏိုင္တဲ့ သူပဲ ေရာင္းရေတာ့မွာေပါ့။
The Voice Weekly
No comments:
Post a Comment