ေစ်းကြက္ အတြင္း ေရာင္းခ်လ်က္ ရွိေသာ ငါးပိ၊ ငါးေျခာက္၊ ငံျပာရည္မ်ား ထုတ္လုပ္မႈကို စနစ္တက် ျပန္လည္ စစ္ေဆး မြမ္းမံ၍ ေဘးအႏၱရာယ္ ကင္းရွင္းေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ ငါးလုပ္ငန္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္မွ အာမခံေပး သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ယင္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္ ထံမွ သိရ သည္။ ယင္းကဲ့သို႔ တာ၀န္ယူ အာမခံ ေပးရာတြင္ ပထမအဆင့္ အေနျဖင့္ ျမန္မာႏိုင္ငံ ငါးလုပ္ငန္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္၏ ညီေနာင ္အသင္း၀င္ ျဖစ္ေသာ ငါးပိ၊ ငါးေျခာက္၊ ငံျပာရည္ ထုတ္လုပ္ ေရာင္း၀ယ္ သူမ်ား အသင္း၀င္ လုပ္ငန္းစု မ်ားကို စတင္ တာ၀န္ယူ ေဆာင္ရြက္ေပးမည္ ျဖစ္ၿပီး အသင္း၀င္ မဟုတ္သည့္ လုပ္ငန္းစုမ်ား ကိုမူ ဒုတိယ အဆင့္ အေနျဖင့္ ေဆာင္ရြက္ေပး သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
ျမန္မာလူမ်ဳိးအားလံုး ဆင္းရဲတဲ့သူ ကေန ခ်မ္းသာတဲ့သူ အားလံုးစားတဲ့ ပစၥည္း ျဖစ္တဲ့ အတြက္ ဒါေတြရဲ႕ေဘးအႏၱရာယ္ ကင္းရွင္းေရး ဆိုင္ရာ ကို ကၽြန္ေတာ္တို႔ အေကာင္းဆံုး ျဖစ္ေအာင္ ေဆာင္ရြက္ေပးရ ပါမယ္။ ဒါကို ကၽြန္ေတာ္ တို႔က စီမံခ်က္ခ်ထား ပါတယ္။ ငါးပိ၊ ငါးေျခာက္ ကစတဲ့ အခါ က်ရင္ အဲဒီ ပစၥည္းေတြမွာ စားသံုးသူ အတြက္ လံုး၀ အႏၱရာယ္ မရွိတဲ့ ပစၥည္းေတြ ျဖစ္ပါတယ္။ အႏၱရာယ္ရွိတဲ့ ပစၥည္း လံုး၀ မဟုတ္ဘူး။လံုး၀ မပါပါဘူး ဆိုတဲ့ အာမခံခ်က္ တစ္ခုရတဲ့ အထိ အဖြဲ႕ခ်ဳပ္က စနစ္တက် ေဆာင္ရြက္ သြားဖို႔ အစီအစဥ္ေတြရွိ ပါတယ္ ဟု ျမန္မာႏိုင္ငံ ငါးလုပ္ငန္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္ ဒုတိယ ဥကၠ႒ ဦးႏွင္းဦးက ေျပာသည္။
လက္ရွိတြင္ ငါးပိ၊ ငါးေျခာက္၊ ငံျပာရည္ အသင္း၌ အသင္း၀င္ လုပ္ငန္းစု (၁၄၀) ေက်ာ္ရွိေနၿပီး၊ ယင္းလုပ္ငန္းစု မ်ားမွ ထုတ္လုပ္ ေနသည့္ ထုတ္ကုန္ မ်ားကို စတင္ တာ၀န္ယူေပး သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရ သည္။ အဆိုပါ ထုတ္ကုန္မ်ား အေပၚ တာ၀န္ယူ ရာတြင္ ၎တို႔ ထုတ္လုပ္ ေရာင္းခ် ေနသည့္ ထုတ္ကုန္ မ်ားကို စနစ္တက် ျပန္လည္ သံုးသပ္၍ သင့္ေတာ္သည့္ ပစၥည္းမ်ားကို ဆက္လက္ သံုးေစကာ စားသံုးရန္ မသင့္သည့္ ပစၥည္း မ်ားကို ျပန္လည္ ဖယ္ရွားေစရန္ ညိႇႏႈိင္း ေဆာင္ရြက္ သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ၎က ေျပာသည္။
လက္ရွိသံုး ေနတဲ့ ပစၥည္းေတြထက္ ေကာင္းမြန္တဲ့ ပစၥည္းေတြ အစားထိုးဖို႔ အႀကံ ေပးမယ္။ ရွာေပးမယ္။ ထုတ္လုပ္တဲ့ နည္း ပညာ အားလံုး ကိုလည္း ကုန္က်စရိတ္ အနည္းဆံုးနဲ႔ ထုတ္လုပ္ ႏိုင္ေအာင္ ႏိုင္ငံတကာ က လက္ခံႏိုင္တဲ့ ပစၥည္းမ်ဳိး အဆင့္ထိ ေရာက္ေအာင္ ကၽြန္ေတာ္တို႔ အျပင္ သိပၸံ နဲ႔ နည္းပညာ ဆိုင္ရာ အဖြဲ႕အစည္းေတြ၊ ဓာတုပစၥည္း ဆိုင္ရာ အဖြဲ႕အစည္းေတြ၊ က်န္းမာေရး ဆိုင္ရာ အဖြဲ႕အစည္းေတြရဲ႕ အကူအညီနဲ႔ သင္တန္းေတြ ဖြင့္ေပး ဖို႔လည္းရွိ ပါတယ္ ဟု ဦးႏွင္းဦးက ေျပာသည္။
လက္ရွိ ထုတ္လုပ္ ေနသည့္ ထုတ္ကုန္ ပစၥည္း မ်ားတြင္ မွတ္ပံုတင္ျခင္း၊ အမွတ္တံဆိပ္ ကပ္ျခင္းတို႔ ျပဳလုပ္ေသာ ထုတ္ကုန္ ပစၥည္း မ်ားမွာ စားသံုးသူ အျငင္းပြားမႈ ျပႆနာမ်ား ျဖစ္ေပၚမႈ နည္းပါးၿပီး၊ ျဖစ္ေပၚ လာပါက ရွင္းရ လြယ္ကူေၾကာင္း၊ တခ်ဳိ႕ေသာ ကုန္ပစၥည္း မ်ားတြင္ အမွတ္တံဆိပ္ မရွိျခင္း၊ ပါရွိ ေသာ္လည္း တိတိက်က် မရွိျခင္း စသည့္ ပစၥည္းမ်ား ကိုလည္း ျမန္မာႏိုင္ငံ ငါးလုပ္ငန္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္ ႏွင့္ ငါးပိ၊ ငါးေျခာက္၊ ငံျပာရည္ ထုတ္လုပ္ ေရာင္း၀ယ္သူမ်ား အသင္းတို႔ ပူးေပါင္း၍ တာ၀န္ယူ ေဆာင္ရြက္ေပး သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
Messenger News Journal
No comments:
Post a Comment