Friday, 21 November 2014

ေက်ာက္ကပ္ကိုအက်ဳိးျပဳတဲ့ စူပါအစားအစာေတြကိုသိသလား

Photo: ေက်ာက္ကပ္ကိုအက်ဳိးျပဳတဲ့ စူပါအစားအစာေတြကိုသိသလား
Friday, November 21, 2014

ေက်ာက္ကပ္ဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္မလိုအပ္တဲ့အဆိပ္အေတာက္ေတြကို စစ္ယူၿပီး ဆီးအျဖစ္စြန္႔ထုတ္ေပးတာေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္က်န္းမာဖို႔ဆိုတာ ႏွလံုးက်န္းမာဖို႔လိုအပ္သလိုပဲ အေရးႀကီးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မို႔ ေက်ာက္ကပ္ က်န္းမာေရးအတြက္ ေထာက္ကူေပးတဲ့အစားအစာေတြကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ေဂၚဖီထုပ္ - ေက်ာက္ကပ္အတြက္အားျဖစ္ေစတဲ့ သဘာဝ အစားအစာ တစ္ခုျဖစ္ၿပီး ဗီတာမင္ဘီ၆၊ ဗီတာမင္စီ၊ ေကနဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္၊ ေဖာလစ္အက္စစ္ တို႔ႂကြယ္ဝပါတယ္။

ဘယ္ရီသီးမ်ား - စေတာ္ဘယ္ရီ၊ ခရမ္ဘယ္ရီ၊ ဘလူးဘယ္ရီ စတဲ့ ဘယ္ရီသီး အားလံုးလုိလုိမွာ မဂၢနိစ္၊ ဗီတာမင္စီ၊ အမွ်င္ဓာတ္ေတြႂကြယ္ဝတာေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္အတြက္ အက်ဳိးျပဳပါတယ္။

ငါး - အသားဓာတ္နဲ႔ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္ သမားေတြ ငါးမ်ားမ်ားစားေပးသင့္ပါတယ္။

ၾကက္ဥအကာ - ၾကက္ဥအကာေတြခ်ည္းပဲ ေမႊေၾကာ္စားတာပဲျဖစ္ျဖစ္၊ က်က္က်က္ ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥကိုအကာခ်ည္းပဲျဖစ္ျဖစ္ စားေပးသင့္ပါတယ္။

သံလြင္ဆီ - ေက်ာက္ကပ္အတြက္ေရာ ႏွလံုးအတြက္ေရာ ေကာင္းက်ဳိးျပဳ ပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ဂုဏ္သတၱိရွိၿပီး မလိုအပ္တဲ့ ကိုလက္စထေရာ ေတြကို ဖယ္ရွား ေပးပါတယ္။

ၾကက္သြန္နီ - အဆိပ္အေတာက္ေတြကင္းၿပီး ေက်ာက္ကပ္ကိုသန္႔စင္ ေပးႏုိင္စြမ္း ရွိပါတယ္။

ပန္းင႐ုတ္ပြနီ - ေသြးတြင္းအဆိပ္အေတာက္ေတြဖယ္ရွားေပးၿပီး ဗီတာမင္ေအ၊ ဘီ၆၊ စီ၊ ေဖာလစ္ အက္စစ္နဲ႔အမွ်င္ဓာတ္ႂကြယ္ဝပါတယ္။

ပန္းေဂၚဖီ - ဗီတာမင္စီ၊ အမွ်ငဓာတ္နဲ႔ေဖာလစ္အက္စစ္တို႔ပါဝင္ၿပီး ေဂါက္ ေရာဂါနဲ႔ ေက်ာက္ကပ္ ေက်ာက္တည္တာေတြကို သက္သာေပ်ာက္ကင္း ေစပါတယ္။

ပန္းသီး - ဆီးလမ္းေၾကာင္းပိုးဝင္တာေတြ၊ ေက်ာက္ကပ္ေက်ာက္တည္တာေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာ ကြယ္ႏိုင္သလို ကိုလက္စထေရာလည္းေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။  

Ref:homeremedies.com
7Day DAILY
ေက်ာက္ကပ္ဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္မလိုအပ္တဲ့အဆိပ္အေတာက္ေတြကို စစ္ယူၿပီး ဆီးအျဖစ္စြန္႔ထုတ္ေပး တာေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္က်န္းမာဖို႔ဆိုတာ ႏွလံုးက်န္းမာဖို႔လိုအပ္သလိုပဲ အေရးႀကီးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မို႔ ေက်ာက္ကပ္ က်န္းမာေရးအတြက္ ေထာက္ကူေပးတဲ့အစားအစာေတြကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ေဂၚဖီထုပ္ - ေက်ာက္ကပ္အတြက္အားျဖစ္ေစတဲ့ သဘာဝအစားအစာတစ္ခုျဖစ္ၿပီး ဗီတာမင္ဘီ၆၊ ဗီတာမင္စီ၊ ေကနဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္၊ ေဖာလစ္အက္စစ္ တို႔ႂကြယ္ဝပါတယ္။

ဘယ္ရီသီးမ်ား - စေတာ္ဘယ္ရီ၊ ခရမ္ဘယ္ရီ၊ ဘလူးဘယ္ရီ စတဲ့ ဘယ္ရီသီး အားလံုးလုိလုိမွာ မဂၢနိစ္၊ ဗီတာမင္စီ၊ အမွ်င္ဓာတ္ေတြႂကြယ္ဝတာေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္အတြက္ အက်ဳိးျပဳပါတယ္။

ငါး - အသားဓာတ္နဲ႔ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္ သမားေတြ ငါးမ်ားမ်ား စားေပးသင့္ပါတယ္။

ၾကက္ဥအကာ - ၾကက္ဥအကာေတြခ်ည္းပဲ ေမႊေၾကာ္စားတာပဲျဖစ္ျဖစ္၊ က်က္က်က္ ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥကို အကာခ်ည္းပဲျဖစ္ျဖစ္ စားေပးသင့္ပါတယ္။

သံလြင္ဆီ - ေက်ာက္ကပ္အတြက္ေရာ ႏွလံုးအတြက္ေရာ ေကာင္းက်ဳိးျပဳ ပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ဂုဏ္သတၱိရွိၿပီး မလိုအပ္တဲ့ ကိုလက္စထေရာ ေတြကို ဖယ္ရွား ေပးပါ တယ္။

ၾကက္သြန္နီ - အဆိပ္အေတာက္ေတြကင္းၿပီး ေက်ာက္ကပ္ကိုသန္႔စင္ ေပးႏုိင္စြမ္း ရွိပါတယ္။

ပန္းင႐ုတ္ပြနီ - ေသြးတြင္းအဆိပ္အေတာက္ေတြဖယ္ရွားေပးၿပီး ဗီတာမင္ေအ၊ ဘီ၆၊ စီ၊ ေဖာလစ္ အက္စစ္နဲ႔အမွ်င္ဓာတ္ႂကြယ္ဝပါတယ္။

ပန္းေဂၚဖီ - ဗီတာမင္စီ၊ အမွ်ငဓာတ္နဲ႔ေဖာလစ္အက္စစ္တို႔ပါဝင္ၿပီး ေဂါက္ေရာဂါနဲ႔ ေက်ာက္ကပ္ ေက်ာက္ တည္တာေတြကို သက္သာေပ်ာက္ကင္း ေစပါတယ္။

ပန္းသီး - ဆီးလမ္းေၾကာင္းပိုးဝင္တာေတြ၊ ေက်ာက္ကပ္ေက်ာက္တည္တာေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ႏိုင္ သလို ကိုလက္စထေရာလည္းေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။

Ref:homeremedies.com
7Day DAILY

No comments:

Post a Comment