ေတာင္ငူၿမဳိ႕နယ္ ေဇယ်ာသီရိ အမ်ဳိးသမီး မိဘမဲ့ ကေလးေဂဟာ တြင္ ျဖစ္ ပြားေသာ လူ ၇၀ ခန္႔္ အစာ အဆိပ္ သင့္မႈ အတြက္ ဒီးဒိုအခ်ဳိရည္ အပါအဝင္ အစားအေသာက္ အားလုံးကို ရန္ကုန္ၿမဳိ႕ အမ်ဳိးသား ဓာတ္ခြဲ ခန္းသို႔ ေပးပို႔ စစ္ေဆးမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ေတာင္ငူ ျပည္သူ႔ေဆး႐ုံႀကီး၏ ဒုတိယ ေဆး႐ုံ အုပ္ႀကီး ေဒါက္တာသီတာစိုးက The Voice သို႔ ေျပာၾကားသည္။
ေမလ ၁၉ ရက္ေန႔တြင္ ျဖစ္ပြားခဲ့ေသာ အစာအဆိပ္ သင့္မႈေၾကာင့္ ကေလးႏွင့္ လူႀကီး ၆၈ ဦးတို႔ မူးေဝ ေအာ့အန္ေသာ လကၡဏာမ်ားျဖစ္ကာ ေတာင္ငူ ျပည္သူ႔ေဆး႐ုံႀကီးသို႔ ေရာက္ရွိလာခဲ့ၿပီး ေမလ ၂၀ ရက္ေန႔ တြင္ ကေလးငယ္အားလုံး အသက္အႏၲရာယ္ စိုးရိမ္ဖြယ္ မရွိေၾကာင္း ၎က ထပ္ေလာင္းေျပာ ၾကားသည္။ ဆန္ျပားသုပ္ႏွင့္ ဒီးဒိုအခ်ဳိရည္ စားေသာက္ၿပီး ေနာက္ပိုင္း အစာအဆိပ္သင့္ လကၡဏာ ျဖစ္ပြားခဲ့သည့္ အတြက္ ဆန္ျပားသုပ္အတြင္း ပါဝင္ေသာ အစားအေသာက္ နမူနာမ်ား၊ ေရႏွင့္ အစားအေသာက္ စီစဥ္သူ မ်ား၏ လက္သန္႔ရွင္းမႈ အေျခအေနကို ဓာတ္ခြဲစစ္ေဆးမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း၊ ယင္းအျပင္ အစား အေသာက္ႏွင့္ ေဆးဝါးကြပ္ကဲေရး ဦးစီးဌာန (FDA) က စစ္ေဆးၿပီးေသာ ဒီးဒို အခ်ဳိရည္ကိုလည္း ျပန္ စစ္ေဆးေပးရန္ စီစဥ္ထားေၾကာင္း ေဒါက္တာ သီတာစိုးက ေျပာဆိုသည္။
ေမလ ၂၀ ရက္ေန႔တြင္ ကေလးငယ္ ကိုးဦးႏွင့္ လူႀကီး ၁၃ ဦးသာ ျပည္သူ႔ေဆး႐ုံႀကီးတြင္ ေဆးကုသမႈ ဆက္လက္ ခံယူေနေၾကာင္း ေတာင္ငူၿမဳိ႕နယ္ ေဆး႐ုံထံမွ သိရသည္။
ယခုႏွစ္ ေဖေဖာ္ဝါရီ လကုန္ခန္႔က တစ္လီတာ ဒီးဒိုအခ်ဳိရည္ဘူး တစ္ဘူးတြင္ မႈိေျခာက္သိန္း ပါဝင္ေၾကာင္း သမဝါယမ ဓာတ္ခြဲခန္းတြင္ စစ္ေဆးေတြ႕ရွိ ခဲ့သည့္အတြက္ အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆးဝါးကြပ္ကဲေရး ဦးစီးဌာန (FDA) က ေစ်းကြက္အတြင္း ဒီးဒိုအခ်ဳိရည္မ်ား စစ္ေဆးခဲ့ေသာ္လည္း အႏၲရာယ္ရွိ ပစၥည္းမ်ား မေတြ႕ရွိရေၾကာင္း FDA ဓာတ္ခြဲခန္း တာဝန္ရွိသူတစ္ဦးက The Voice သို႔ ေျပာၾကားသည္။
ေတာင္ငူၿမဳိ႕တြင္ပင္ ေမလဆန္းပိုင္းက အလွဴကေကြၽးေသာ ဒံေပါက္ စားမိသည့္အတြက္ ကေလး သူငယ္ကိုးဦး အစာအဆိပ္သင့္မႈ ျဖစ္ပြားခဲ့ၿပီး ေမလ ၁၉ ရက္ေန႔ ေဇယ်ာသီရိ မိဘမဲ့ေဂဟာ အစာ အဆိပ္သင့္မႈ သည္ တစ္လအတြင္း ဒုတိယအႀကိမ္ေျမာက္ အဆိပ္သင့္မႈ ျဖစ္သည္။
ျမန္မာႏိုင္ငံ စားသံုးသူ ကာကြယ္ေရးအသင္းက အိုအိရွိ အာလူးေၾကာ္ႏွင့္ DeeDo အေအးဘူးတို႔ကို ဓာတ္ခြဲ စစ္ေဆးရန္ သမဝါယမ ဝန္ႀကီးဌာန လက္ေအာက္ရွိ ဓာတ္ခြဲခန္းသို႔ ေဖေဖာ္ဝါရီ ၂၁ ရက္က ပို႔ခဲ့ရာ အာလူးေၾကာ္ တြင္ Present Chemical Analysis Results တြင္ Acid Volue ၅ ဒသမ ၂၇၉ ႏွင့္ DeeDo တစ္လီတာဘူး တစ္ဘူးတြင္ မိႈပါဝင္မႈ ေျခာက္သိန္း ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။
The Voice Weekly
No comments:
Post a Comment