Thursday, 29 May 2014

အပူခ်ိန္ျမင့္တက္မႈေၾကာင့္ ငါးအေသမ်ား၍ ငါးေစ်းတက္

ေမလအတြင္း အပူခ်ိန္ ျမင့္တက္မႈေၾကာင့္ ရန္ကုန္တိုင္းေဒသႀကီး အတြင္းရွိ ငါးေမြးျမဴေရး ကန္အခ်ိဳ႕တြင္ ကန္ေရမ်ား ခန္းေျခာက္ၿပီး ငါးမ်ား ေသဆုံး၍ ငါးတစ္ပိႆာလွ်င္ ေစ်းႏႈန္းက်ပ္သုံးရာ ဝန္းက်င္ ျမင့္တက္ လာေၾကာင္း ငါးလုပ္ငန္းရွင္မ်ားထံမွ စုံစမ္းသိရွိရသည္။ 

ခရမ္းၿမိဳ႕နယ္ အတြင္းရွိ ငါးေမြးျမဴေရး ကန္အားလုံးနီးပါးတြင္ ငါးေသဆုံးမႈမ်ား ျဖစ္ေပၚေနၿပီး ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေတာ္ ငါးေစ်းကြက္သို႔ တင္ပို႔မႈေလ်ာ့က်ကာ ငါးတန္၊ ငါးျမစ္ခ်င္း တစ္ပိႆာလွ်င္ ၁၈၀၀ က်ပ္မွ ၂၁၀၀ က်ပ္အထိ ျမင့္တက္ခဲ့ေၾကာင္း ၎တို႔ထံမွ သိရသည္။ 

“ထုတ္လုပ္မႈ အားနည္းလို႔ ငါးေစ်းတက္တာပါ။ အားနည္းတယ္ ဆိုတာက ရာသီဥတု ေဖာက္ျပန္ေတာ့ ကန္ေရေတြ ခန္းေျခာက္ၿပီး ငါးေတြေသလို႔ပါ” ဟု ခရမ္းၿမိဳ႕နယ္ အတြင္းရွိ ေျမဧက ငါးရာေက်ာ္တြင္ ငါးေမြးျမဴ ေရး လုပ္ကိုင္သည့္ လုပ္ငန္းရွင္ ဦးခင္တိုးက ေျပာၾကားသည္။ 

ယခုရက္ပိုင္းအတြင္း ငါးမ်ားေသဆုံးမႈမွာ ရာသီဥတုေၾကာင့္သာ ျဖစ္ၿပီး ေရာဂါျဖစ္ပြားျခင္းေၾကာင့္ မဟုတ္ ေၾကာင္း ေဒါပုံၿမိဳ႕နယ္ရွိ ငါးအေအးခန္း လုပ္ငန္းရွင္ ေဒၚတိုးနႏၵာတင္က ေျပာဆိုသည္။ 

၂၀၁၃ ခုႏွစ္ အတြင္းကလည္း ရန္ကုန္တိုင္းေဒသႀကီး အတြင္းရွိ ငါးကန္မ်ားတြင္ အပူခ်ိန္ ျမင့္တက္မႈေၾကာင့္ ငါးေသဆုံးမႈမ်ား ျဖစ္ေပၚခဲ့ဖူးသည္။ 

ယင္းကဲ့သို႔ ငါးေသဆုံးမႈမ်ားမွာ လြန္ခဲ့သည့္ ၂ ႏွစ္ေက်ာ္မွစ၍ သိသိသာသာ ျဖစ္ပြားခဲ့ၿပီး ယခုႏွစ္တြင္လည္း ဆက္လက္ျဖစ္ပြားေနေၾကာင္း ငါးေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္းရွင္မ်ားထံမွ သိရသည္။ 

(အိမိုမို၊ ယမင္း)
The Voice Weekly

No comments:

Post a Comment