Monday, 13 May 2013

ခရမ္း ခ်ဥ္ သီးက ဘာေတြ ေကာင္း က်ိဳးေပး သလဲ

Photo: ခရမ္းခ်ဥ္သီးက ဘာေတြ ေကာင္းက်ိဳးေပးသလဲ

ေမလ ၁၃ ရက္ ၂၀၁၃ 

ခရမ္းခ်ဥ္သီးဆိုတာဟာ လူမ်ိဳး၊ ဘာသာမေရြး စားသံုးလို႔ရတဲ့ အသံုးမ်ားဟင္းသီးဟင္းရြက္ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္လို႔ ေခၚေပမယ့္လည္း အခ်ဥ္ဓာတ္ကဲတဲ့ သစ္သီး တစ္မ်ိဳးလို႔ယူဆလို႕ရပါတယ္။ ဗီတာ မင္စီေတြႂကြယ္၀ေနတာေၾကာင့္ သင့္ခုခံအားစနစ္ကို ျမႇင့္တင္ေပးႏိုင္ပါ တယ္။ အျခားဗီတာမင္ေတြ၊ မက္ဂနီ ဆီယမ္၊ ေဖာ့စဖရပ္နဲ႔ ေကာ့ပါဓာတ္ ေတြလဲ ပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အသုပ္ေတြ၊ ဆင္းဒ၀စ္ေတြနဲ႔ ဟင္းလ်ာေတြမွာ အသံုးမ်ားၾကတာ ျဖစ္ပါ တယ္။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွာ က်န္းမာေရးအက်ိဳးျပဳအာနိသင္ေတြ ဘယ္လိုပါ၀င္ သလဲဆိုတာ ေျပာျပလိုပါတယ္။
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးဟာ ကိုလက္စတီေရာ မ်ားေနျခင္း၊ ေလျဖတ္ျခင္းနဲ႔ ႏွလံုး ေရာဂါေတြကို ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။

- ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္း လူကိုပင္း ပါ၀င္ေနတဲ့အတြက္ အရြယ္မတိုင္ခင္ အိုမင္းရင့္ေရာ္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပး ႏိုင္ပါတယ္။ ကိုယ္ခႏၶာကလြယ္လြယ္ ကူကူစုပ္ယူႏိုင္ၿပီး အေရျပားနဲ႔ ဆံပင္ အလွကို ေပးစြမ္းႏိုင္ပါတယ္။
- ဗီတာမင္စီနဲ႔ ဗီတာမင္ေအေတြ ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္ေနတဲ့အတြက္ ကိုယ္ခႏၶာအႏွံ႔အျပားက ဆဲလ္ေတြရဲ႕ ဒီအင္ေအကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါ တယ္။
- ဗီတာမင္ေကနဲ႔ ကယ္လစီယမ္ဓာတ္ ေတြ ပါ၀င္တဲ့အတြက္ အ႐ိုးအဆစ္ေတြ ၾကံ႕ခိုင္သန္မာေစပါတယ္။

- လူကိုပင္းပါ၀င္ေနျခင္းဟာ ကင္ဆာေရာဂါမ်ားျဖစ္တဲ့ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ၊ သားအိမ္ေခါင္းကင္ဆာ၊ အစာ အိမ္ကင္ဆာ၊ သားဥအိမ္ကင္ဆာနဲ႔ အူမႀကီးကင္ဆာေတြကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးဟာ ေသြးတြင္းအခ်ိဳဓာတ္ကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးနိုင္ပါတယ္။
- အျမင္အာ႐ံုကို တိုးတက္ေစႏိုင္ပါတယ္။

သက္ကို 
Ref: medIndia

Health Updates Journal
ခရမ္းခ်ဥ္သီးဆိုတာဟာ လူမ်ိဳး၊ ဘာသာမေရြး စားသံုးလို႔ရတဲ့ အသံုးမ်ားဟင္းသီးဟင္းရြက္ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ ပါတယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္လို႔ ေခၚေပမယ့္လည္း အခ်ဥ္ဓာတ္ကဲတဲ့ သစ္သီး တစ္မ်ိဳးလို႔ယူဆလို႕ရ ပါတယ္။
 ဗီတာမင္စီေတြႂကြယ္၀ေနတာေၾကာင့္ သင့္ခုခံအားစနစ္ကို ျမႇင့္တင္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ အျခားဗီတာမင္ေတြ၊ မက္ဂနီ ဆီယမ္၊ ေဖာ့စဖရပ္နဲ႔ ေကာ့ပါဓာတ္ ေတြလဲ ပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အသုပ္ေတြ၊ ဆင္းဒ၀စ္ေတြ နဲ႔ ဟင္းလ်ာေတြမွာ အသံုးမ်ားၾကတာ ျဖစ္ပါတယ္။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွာ က်န္းမာေရးအက်ိဳးျပဳအာနိသင္ေတြ ဘယ္လိုပါ၀င္ သလဲဆိုတာ ေျပာျပလိုပါတယ္။ ခရမ္း ခ်ဥ္သီးဟာ ကိုလက္စတီေရာ မ်ားေနျခင္း၊ ေလျဖတ္ျခင္းနဲ႔ ႏွလံုး ေရာဂါေတြကို ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။

ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္း လူကိုပင္း ပါ၀င္ေနတဲ့အတြက္ အရြယ္မတိုင္ခင္ အိုမင္းရင့္ေရာ္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ကိုယ္ခႏၶာကလြယ္လြယ္ ကူကူစုပ္ယူႏိုင္ၿပီး အေရျပားနဲ႔ ဆံပင္အလွကို ေပး စြမ္းႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္စီနဲ႔ ဗီတာမင္ေအေတြ ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္ေနတဲ့အတြက္ ကိုယ္ခႏၶာအႏွံ႔အျပားက ဆဲလ္ေတြရဲ႕ ဒီအင္ေအကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ေကနဲ႔ ကယ္လစီယမ္ဓာတ္ေတြ ပါ၀င္တဲ့ အတြက္ အ႐ိုးအဆစ္ေတြ ၾကံ႕ခိုင္သန္မာေစပါတယ္။

- လူကိုပင္းပါ၀င္ေနျခင္းဟာ ကင္ဆာေရာဂါမ်ားျဖစ္တဲ့ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ၊ သားအိမ္ေခါင္းကင္ဆာ၊ အစာ အိမ္ကင္ဆာ၊ သားဥအိမ္ကင္ဆာနဲ႔ အူမႀကီးကင္ဆာေတြကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။  ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဟာ ေသြးတြင္းအခ်ိဳဓာတ္ကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးနိုင္ပါတယ္။ အျမင္အာ႐ံုကို တိုးတက္ေစႏိုင္ပါတယ္။

သက္ကို
Ref: medIndia
Health Updates Journal

No comments:

Post a Comment