Wednesday, 18 June 2014

လူတစ္ေယာက္တြင္ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္း႐ွိ

Photo: လူတစ္ေယာက္တြင္ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္း႐ွိ
Wednesday, June 18, 2014

ကင္ဆာေရာဂါ ကင္းေစရန္ ရည္ရြယ္၍ Wellness မဂၢဇင္းမွ ႀကီးမွဴးက်င္းပသည့္ ကင္ဆာေရာဂါ ကင္းေဝးေစေရး အသိပညာျဖင့္ ကာကြယ္ေပး ေဟာေျပာပြဲတြင္

ကင္ဆာေရာဂါ အထူးကု ပါေမာကၡ ဆရာဝန္ႀကီး ဦးစိုးေအာင္က လူတစ္ေယာက္တြင္ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္းရွိေၾကာင္း ေဟာေျပာခဲ့သည္။

''လူတစ္ေယာက္အဖို႔ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္းရွိၿပီး မျဖစ္ႏိုင္ေျခကေတာ့ ၇၅ ရာခိုင္ႏႈန္းရွိပါတယ္။ အဲဒါေၾကာင့္ ေရာဂါမျဖစ္ခင္ အေနအထိုင္၊ အစားအေသာက္ ဆင္ျခင္သင့္တယ္''ဟု ၎က ဆက္လက္ရွင္းျပခဲ့ သည္။ အဆုိပါ ကင္ဆာေရာဂါသည္ အစားအေသာက္ေၾကာင့္ ၃၅ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ ေဆးလိပ္၊ ေဆးရြက္ႀကီးေၾကာင့္ ၃ဝ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ ဗိုင္းရပ္စ္ပိုးေၾကာင့္ ၁ဝ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ လိင္ဆက္ဆံမႈေၾကာင့္ ၂ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ လုပ္ငန္းခြင္ အႏၲရာယ္ေၾကာင့္ ၄ ရာခုိင္ႏႈန္း၊ အရက္ေၾကာင့္ ၃ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ ေနရာေဒသေၾကာင့္ ၃ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ ပတ္ဝန္းက်င္ ေလထုညစ္ညမ္းမႈ ေၾကာင့္ ၂ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ စက္႐ံုစြန္႔ပစ္ ပစၥည္းေၾကာင့္ ၁ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ ေဆးဝါးမ်ားေၾကာင့္ ၁ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ မ်ဳိး႐ိုးေၾကာင့္၁ ရာခိုင္ႏႈန္း ထက္မနည္း စသည့္အခ်က္မ်ားေၾကာင့္ ျဖစ္ႏုိင္ေၾကာင္း ဆရာႀကီးက ရွင္းျပခဲ့သည္။

''လူေတြက ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ရင္ ေသမွာပဲလို႔ေတြးၾကတယ္။ တကယ္ေတာ့ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္တာကို ေစာေစာ သိရင္ ကုလို႔ရပါတယ္။ ကိုယ္ခံအား နည္းျခင္းေၾကာင့္လည္း ျဖစ္ႏိုင္တယ္'' ဟု ၎ကထပ္မံ ရွင္းျပခဲ့သည္။ ထို႔ေနာက္ တက္ေရာက္လာသူမ်ားက ကင္ဆာေရာဂါႏွင့္ ပတ္သက္၍ သိလိုသည္မ်ားကို ေမးျမန္းရာ ပါေမာကၡ ဆရာဝန္ႀကီး ဦးစိုးေအာင္က ျပန္လည္ေျဖၾကားၿပီးေနာက္ ဆက္လက္၍ ေဟာေျပာပြဲ ျဖစ္ေျမာက္ေရး ေကာ္မတီ ကိုယ္စား Wellness မဂၢဇင္းစီစဥ္သူ ဦးရဲျမင့္က ဆရာႀကီးအား ဂုဏ္ျပဳဂါဝရ လက္ေဆာင္ေပးအပ္ၿပီး Wellness မဂၢဇင္း အယ္ဒီတာ ေဒၚခင္ခ်ဳိခ်ဳိဦးက ေက်းဇူးတင္စကား ေျပာၾကားကာ အခမ္းအနားကို ႐ုပ္သိမ္းလိုက္ေၾကာင္း သိရသည္။

ျမ၀တီ
ကင္ဆာေရာဂါ ကင္းေစရန္ ရည္ရြယ္၍ Wellness မဂၢဇင္းမွ ႀကီးမွဴးက်င္းပသည့္ ကင္ဆာေရာဂါ ကင္းေဝး ေစေရးအသိပညာျဖင့္ ကာကြယ္ေပးေဟာေျပာပြဲတြင္ ကင္ဆာေရာဂါ အထူးကုပါေမာကၡ ဆရာဝန္ႀကီး ဦးစိုးေအာင္က လူတစ္ေယာက္တြင္ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္းရွိေၾကာင္း ေဟာေျပာခဲ့သည္။

''လူတစ္ေယာက္အဖို႔ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္းရွိၿပီး မျဖစ္ႏိုင္ေျခကေတာ့ ၇၅ ရာခိုင္ႏႈန္း ရွိပါတယ္။ အဲဒါေၾကာင့္ ေရာဂါမျဖစ္ခင္ အေနအထိုင္၊ အစားအေသာက္ ဆင္ျခင္သင့္တယ္''ဟု ၎က ဆက္လက္ရွင္းျပခဲ့ သည္။ အဆုိပါ ကင္ဆာေရာဂါသည္ အစားအေသာက္ေၾကာင့္ ၃၅ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ ေဆးလိပ္၊ ေဆးရြက္ႀကီးေၾကာင့္ ၃ဝ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ ဗိုင္းရပ္စ္ပိုးေၾကာင့္ ၁ဝ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ လိင္ဆက္ဆံမႈေၾကာင့္ ၂ ရာခိုင္ ႏႈန္း၊ လုပ္ငန္းခြင္ အႏၲရာယ္ေၾကာင့္ ၄ ရာခုိင္ႏႈန္း၊ အရက္ေၾကာင့္ ၃ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ ေနရာေဒသေၾကာင့္ ၃ ရာ ခိုင္ႏႈန္း၊ ပတ္ဝန္းက်င္ ေလထုညစ္ညမ္းမႈ ေၾကာင့္ ၂ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ စက္႐ံုစြန္႔ပစ္ ပစၥည္းေၾကာင့္ ၁ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ ေဆးဝါးမ်ားေၾကာင့္ ၁ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ မ်ဳိး႐ိုးေၾကာင့္၁ ရာခိုင္ႏႈန္း ထက္မနည္း စသည့္အခ်က္မ်ားေၾကာင့္ ျဖစ္ႏုိင္ေၾကာင္း ဆရာႀကီးက ရွင္းျပခဲ့သည္။

''လူေတြက ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ရင္ ေသမွာပဲလို႔ေတြးၾကတယ္။ တကယ္ေတာ့ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္တာကို ေစာေစာ သိရင္ ကုလို႔ရပါတယ္။ ကိုယ္ခံအား နည္းျခင္းေၾကာင့္လည္း ျဖစ္ႏိုင္တယ္'' ဟု ၎ကထပ္မံ ရွင္းျပခဲ့သည္။ ထို႔ေနာက္ တက္ေရာက္လာသူမ်ားက ကင္ဆာေရာဂါႏွင့္ ပတ္သက္၍ သိလိုသည္မ်ားကို ေမးျမန္းရာ ပါေမာကၡ ဆရာဝန္ႀကီး ဦးစိုးေအာင္က ျပန္လည္ေျဖၾကားၿပီးေနာက္ ဆက္လက္၍ ေဟာေျပာပြဲ ျဖစ္ေျမာက္ေရး ေကာ္မတီ ကိုယ္စား Wellness မဂၢဇင္းစီစဥ္သူ ဦးရဲျမင့္က ဆရာႀကီးအား ဂုဏ္ျပဳဂါဝရ လက္ေဆာင္ေပးအပ္ၿပီး Wellness မဂၢဇင္း အယ္ဒီတာ ေဒၚခင္ခ်ဳိခ်ဳိဦးက ေက်းဇူးတင္စကား ေျပာၾကားကာ အခမ္းအနားကို ႐ုပ္သိမ္းလိုက္ေၾကာင္း သိရသည္။

ျမ၀တီ

No comments:

Post a Comment