ေက်ာက္ခ်ဥ္သည္ အေရာင္ကင္း၍ ရွစ္ေျမွာင့္ ခရစၥတယ္ကေလးမ်ားအျဖစ္ ဖဲြ႔စည္းေနေသာ အခဲျဖစ္သည္။ ထိုအခဲတြင္ ေရ ၄၅ ရာခိုင္ႏႈန္းခန္႔ ပါ၀င္၏။ အလ်ဴမီနီယမ္ ဆာလဖိတ္(ဓာတ္ဆား) ႏွင့္ ပိုတက္ဆီယမ္ ဆာလဖိတ္(ဓာတ္ဆား) သို႔မဟုတ္ အမ္မိုးနီးယမ္း ဆာလဖိတ္(ဓာတ္ဆား)ႏွစ္မ်ိဳးကို အညီအမွ်ေရာစပ္ကာ အရည္ေဖ်ာ္၍ လုပ္လွ်င္ ရွစ္ေျမွာင့္ ခရစၥတယ္ ေက်ာက္ခ်ဥ္ကေလးမ်ား ျဖစ္လာသည္။
ေက်ာက္ခ်ဥ္ ၏ ထူးျခားေသာ အခ်က္တစ္ရပ္မွာ က်ံဳ႕ေစခ်ဳပ္ေစတတ္ေသာ သတၱိျဖစ္၏။ ဥဒါ ဟရုဏ္ ေက်ာက္ ခ်ဥ္ တခဲကို ႏႈတ္ခမ္းတြင္ ပြတ္တိုက္ၾကည့္လွ်င္ ႏႈတ္ခမ္းသည္ က်ဳံယံု႔တင္းမာသြားသည္ ကို ေတြ႔ရမည္။ ေက်ာက္ခ်ဥ္ကို ေဆး၀ါးအျဖစ္ျဖင့္ အမ်ိဳးမ်ိဳး အသံုးျပဳႏိုင္ရာ ေသြးတိတ္ေအာင္ျပဳျခင္း၊ အနာစိမ္းမ်ားကုသျခင္းတို႔အတြက္ ေကာင္း၏။ ထို႔ျပင္ အထည္အလိပ္မ်ား ေဆးဆိုးရာတြင္ လည္း ေဆးေရာင္ ကို ခ်ဳပ္ရန္အတြက္ အသံုး၀င္သည္။ သို႔ရာတြင္ ဤသို႔ ခ်ဳပ္ေဆးအျဖစ္ျဖင့္ အသံုးျပဳေသာ ေက်ာက္ ခ်ဥ္၌ သံဓာတ္မပါေအာင္ သတိျပဳရသည္။ သားေရနယ္ရာ၌၎ စကၠဴလုပ္ငန္းတြင္ စကၠဴကို မင္အစုတ္နည္းေအာင္ျပဳလုပ္ရာ၌၎၊ ေနာက္က်ိေသာေရကို ၾကည္လင္ေအာင္ ျပဳလုပ္ရာ၌ ၎ ေက်ာက္ခ်ဥ္ကို အသံုးျပဳၾက၏။ ေရကိုၾကည္လင္ေစရန္ ေရတိုင္ကီမ်ားတြင္ တခါတရံ ေက်ာက္ခ်ဥ္ သက္သက္ကိုျဖစ္ေစ ထံုးျဖင့္ေရာ၍ျဖစ္ေစ အသံုးျပဳတတ္ၾကသည္။ ေက်ာက္ခ်ဥ္သည္ ေဆး၀ါးဖက္တြင္ အသံုး၀င္ေသာ္လည္း တန္ရံုထက္လြန္၍ စားသံုးမိလွ်င္ ဥပဒ္ေပးတတ္သည္။ ေက်ာက္ခ်ဥ္ကို မီးဖုတ္ၾကည့္လွ်င္ ေရသည္အေငြ႔ျဖစ္သြား၍ အမႈန္႔သာ က်န္သည္။
မွတ္ခ်က္။ ျမန္မာ့စြယ္စံုက်မ္းအတဲြ(၂)မွ ေကာက္ႏႈတ္ေဖာ္ျပပါသည္။
MOI Webportal Myanmar
No comments:
Post a Comment