စြန္ပလြံသီးမွာ ကယ္လ္စီယမ္၊ ပ႐ိုတင္း၊
ပိုတက္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္၊ ဗီတာမင္ေအ၊ ေဖာ လိတ္နဲ႔ ကာဗိုဟိုက္
ဒရိတ္တို႔ အမ်ားအျပား ပါဝင္ေနပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပါတဲ့ ပိုတက္စီယမ္ထက္
စြန္ပလြံ သီးမွာပိုမိုပါဝင္ေန ပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္၊ အဆီဓာတ္၊ ကိုလက္စထေရာနဲ႔ ဆိုဒီယမ္ေတြလည္း ပါဝင္ေနပါတယ္။ စြန္ပလြံသီး ေတြမွာ ဖရက္တို႔စ္၊
ဂလူးကို႔စ္နဲ႔ ဆူးခ႐ို႕စ္စတဲ့ သၾကားဓာတ္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ကို
စြမ္းအင္ ေပးစြမ္းႏိုင္ ပါတယ္။ စြန္ပလြံသီးမွာ ၾကြက္သား လႈပ္ရွားမႈ၊ ႏွလံုး
ၾကြက္သား ေတြရဲ႕ လုပ္ငန္း ေဆာင္တာ ေကာင္းမြန္မႈ တို႔အတြက္ လိုအပ္တဲ့
မရွိမျဖစ္ သတၱဳဓာတ္ေတြ အမ်ားအျပား ပါဝင္ေနပါတယ္။ စြန္ပလြံသီးကို ပံုမွန္
စားေပးတာက ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ လိုအပ္ေနတဲ့ ပိုတက္စီ ယမ္ဓာတ္ကို ရရွိေစၿပီး
နာ့ဗ္ေၾကာစနစ္ကို က်န္းမာ ေစကာ ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ဇီဝ႐ုပ္ ျဖစ္ပ်က္မႈကို
ဟန္ခ်က္ ညီေအာင္ ထိန္းေပး ႏိုင္ပါတယ္။
စြန္ပလြံသီးမွာ ကယ္လ္စီယမ္နဲ႔
မဂၢနီဆီယမ္လည္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ အ႐ိုးဖြံ႕ၿဖိဳးမႈကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး
စြမ္း အင္ တည္ေဆာက္မႈကို အားေကာင္း ေစပါတယ္။ ဗီတာမင္ေအနဲ႔ ဗီတာမင္ဘီ
အုပ္စုလို အေရးႀကီးတဲ့ ဗီတာမင္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကူးစက္ ပိုးေတြကို
တြန္းလွန္ႏိုင္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္ကို က်န္းမာေရး ေကာင္းေစ ပါတယ္။ စြန္ပလြံသီးမွာ
အသက္ ရွင္သန္ေရး အတြက္အေရးပါတဲ့ အမိုင္ႏို အက္စစ္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္
အစာေၾကညက္ ေစၿပီး အူေတြကို က်န္းမာေရး ေကာင္းေစပါတယ္။ စြန္ပလြံသီးကို
ပံုမွန္စားတာက ေရာဂါ ပိုးမႊားေတြ ႀကီးထြားမႈ မျဖစ္ေအာင္ တားဆီး ေပးႏိုင္ၿပီး
အူထဲမွာ အက်ဳိးျပဳ ဘက္တီးရီးယား ေတြကို ရွင္ သန္ေစပါတယ္။ စြန္ပလြံသီးမွာ
ဝမ္းသြားေစတဲ့ အာနိသင္ရွိတာေၾကာင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္ေနသူေတြအတြက္ ေကာင္း က်ဳိး
ရွိပါတယ္။ စြန္ပလြံသီးကို ႏြားႏို႔ပူပူထဲ ထည့္ေသာက္ရင္ ႏြားႏို႔ရဲ႕ အာဟာရ
တန္ဖိုးကို တိုးေစပါတယ္။ ခ်ဳိျမတဲ့ စြန္ပလြံသီးကို သၾကား အစားထိုး
သံုးႏိုင္ပါတယ္။
ျမ၀တီ
No comments:
Post a Comment