Saturday, 9 November 2013

အစိုးရက ကန္႔သတ္ကုန္ပစၥည္းအျဖစ္ သတ္မႇတ္ထားေသာ အရက္၊ ဘီယာႏႇင့္ ၀ုိင္မ်ားကုိ ဟုိတယ္ႏႇင့္ ခရီးသြား ၀န္ႀကီးဌာန၏ ေထာက္ခံခ်က္ျဖင့္ အဆင့္မီဟုိတယ္ အမ်ားစုကုိသာ တင္သြင္းခြင့္ျပဳထား

အစိုးရက ကန္႔သတ္ကုန္ ပစၥည္းအျဖစ္ သတ္မႇတ္ထားေသာ အရက္၊ ဘီယာႏႇင့္ ၀ုိင္မ်ားကုိ ဟုိတယ္ႏႇင့္ ခရီးသြားလာေရး ၀န္ႀကီးဌာန၏ ေထာက္ခံခ်က္ျဖင့္ အဆင့္မီဟုိတယ္ အမ်ားစုႏႇင့္ (Duty Free) အခြန္ကင္းလြတ္ခြင့္ ေပးထားေသာ ဆုိင္မ်ားကုိသာ တင္သြင္းေရာင္းခ်ခြင့္ ေပးထားေၾကာင္း သိရသည္။

''ေထာက္ခံခ်က္ ေပးထားတဲ့ အပုိင္းေတြမႇာဆုိရင္ ဟုိတယ္လုိ႔ သတ္မႇတ္ထားရင္ေတာင္ အဆင့္မီတဲ့ ဟုိတယ္ေတြကုိပဲ အရက္၊ ဘီယာ၊ ၀ုိင္ အစသျဖင့္ ေပးထားတာပဲရႇိတယ္။ ဒါေပမဲ့ ေလဆိပ္လုိ အထဲမႇာရႇိတဲ့ အခြန္ကင္းလြတ္ခြင့္ ဆုိင္ေတြ အနည္းငယ္ပဲ ေပးထားတယ္'' ဟု ဟုိတယ္ႏႇင့္ ခရီးသြားလာေရး ၀န္ႀကီးဌာနမႇ ညႊန္ၾကားေရးမႇဴးခ်ဳပ္ ဦးေအာင္ေဇာ္၀င္းက ေျပာၾကားသည္။

ယခုေနာက္ပုိင္းတြင္ တရားမ၀င္ ကုန္ပစၥည္းမ်ား ၀င္ေရာက္မႈ တားဆီးေရးအဖြဲ႕ Mobile Team မႇ သတင္းေပး တုိင္ၾကားထားေသာ စက္႐ုံႏႇင့္ ကုမၸဏီမ်ားထံသုိ႔ ၀င္ေရာက္ရႇာေဖြ စစ္ေဆးေနခဲ့ေသာ ျဖစ္စဥ္မ်ားအတြင္း ဖမ္းဆီးရမိေသာ အရက္၊ ဘီယာ၊ ၀ုိင္တုိ႔ကုိ ဟုိတယ္ႏႇင့္ ခရီးသြားလာေရး ၀န္ႀကီးဌာန၏ ေထာက္ခံခ်က္ျဖင့္ တင္သြင္းထားေၾကာင္းကုိ အေၾကာင္းျပမႈမ်ား ရႇိေနေၾကာင္း သိရသည္။

''ကြၽန္ေတာ္တုိ႔ ဆီမႇာေတာ့ ေပးထားတဲ့ စာရင္းေတြေတာ့ အလြယ္တကူ မရႏုိင္ဘူး။ ဒါေပမဲ့ ကြၽန္ေတာ္တုိ႔က အဆင့္မီ ဟုိတယ္ေတြနဲ႔ အခြန္ကင္းလြတ္ခြင့္ ေပးထားတဲ့ ဆုိင္ေတြကုိပဲ ေထာက္ခံခ်က္ေပးတယ္။ ၿပီးေတာ့ စီးပြားကူးသန္း ၀န္ႀကီးဌာနကုိ ဆက္လက္ ေပးပုိ႕ထားတယ္'' ဟု ဦးေအာင္ေဇာ္၀င္းက ဆက္လက္ ေျပာၾကားသည္။

သုိ႔ေသာ္ အဆင့္မီဟုိတယ္ႏႇင့္ (Duty Free) အခြန္ကင္းလြတ္ခြင့္ ေပးထားေသာ ဆုိင္မ်ားမႇာ စုစုေပါင္း ၅၀ ပင္ မျပည့္မီႏုိင္ေၾကာင္း ဟုိတယ္ႏႇင့္ ခရီးသြားလာေရး ၀န္ႀကီးဌာနမႇ သိရသည္။

ေအာက္တုိဘာႏႇင့္ ႏုိ၀င္ဘာလ အတြင္းက တရားမ၀င္ ကုန္ပစၥည္းမ်ား ၀င္ေရာက္မႈ တားဆီးေရးအဖြဲ႕ Mobile Team မႇ ၀င္ေရာက္ရႇာေဖြခဲ့ေသာ Quarto Product ကုမၸဏီမႇာ ဟုိတယ္ႏႇင့္ ခရီးသြားလာေရး ၀န္ႀကီးဌာန၏ ေထာက္ခံခ်က္ျဖင့္ ေသာင္းႏႇင့္ခ်ီေသာ ၀ုိင္ႏႇင့္ဘီယာ၊ ေအးခဲအသားမ်ားကုိ တင္သြင္းသည္ဟု Mobile Team မႇ စစ္ေဆးစဥ္ ေျပာၾကားခဲ့ေသာ္လည္း တရား၀င္ မဟုတ္ေၾကာင္းကုိ စစ္ေဆးေတြ႕ရႇိ ခဲ့သည္ဟု Mobile Team မႇ ထုတ္ျပန္ခဲ့သည္။

(ျမန္မာႏုိင္ငံ ေစ်းကြက္အတြင္းသုိ႔ ၀င္ေရာက္ေနေသာ ၀ုိင္ပုလင္းမ်ားအား ေတြ႕ရစဥ္)
Eleven

No comments:

Post a Comment