ေရထြက္ကုန္ ပစၥည္းမ်ားျဖစ္သည့္ ငါးပိ၊ ငါးေျခာက္၊ ငံျပာရည္၊ ပုစြန္ေျခာက္ႏွင့္ ငါးဆားနယ္ စသည့္ လုပ္ငန္းမ်ားႏွင့္ ဆက္ႏႊယ္ေနေသာ SME အေသးစားႏွင့္ အလတ္စားလုပ္ငန္း အသင္းအဖြဲ႕မ်ား ဖြဲ႕စည္း သြားရန္ စီစဥ္သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ ငါးလုပ္ငန္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္မွ ဦးဟန္ထြန္း ထံက သိရသည္။ ယခင္က ျမန္မာႏိုင္ငံတြင္ အေသးစားႏွင့္ အလတ္စား လုပ္ငန္းမ်ား ေလးေသာင္းေက်ာ္ ရွိခဲ့ရာမွ ယခုအခါတြင္ အေသးစားႏွင့္ အလတ္စားလုပ္ငန္းေပါင္း ၁၂၈၉၅၆ ခု အထိ ရွိလာေၾကာင္း သိရသည္။ေရထြက္ပစၥည္း လုပ္ငန္းမ်ားတြင္လည္း ငါးပိ၊ ငါးေျခာက္၊ ငံျပာရည္၊ ပုစြန္ေျခာက္ႏွင့္ ငါးဆားနယ္ လုပ္ငန္း မ်ားမွာ အေသးစားႏွင့္ အလတ္စား လုပ္ငန္းမ်ား ျဖစ္ေၾကာင္း ၎က ဆက္လက္ ေျပာၾကားခဲ့ သည္။
''ဒီႏိုင္ငံမွာ အရင္က အေသးစားနဲ႔ အလတ္စား SME လုပ္ငန္းေတြက ေလးေသာင္းေက်ာ္ ေလာက္ပဲ ရွိတာ။ ဒီေန႔ စာရင္းေကာက္ခ်က္ အရ လုပ္ငန္းေပါင္း ၁၂၈၉၅၆ ခု အထိ ရွိလာတယ္လို႔ သိရတယ္။ အဲဒီ အထဲမွာ ေရထြက္ ထုတ္ကုန္ေတြရဲ႕ အေသးစားနဲ႔ အလတ္စား လုပ္ငန္းေတြျဖစ္တဲ့ ငါးပိ၊ ငါးေျခာက္၊ ငံျပာရည္၊ ပုစြန္ေျခာက္နဲ႔ ငါးဆားနယ္ စတဲ့ ေရထြက္ကုန္ အေသးစား လုပ္ငန္းေတြရဲ႕ စာရင္းေတြ ပါရဲ႕လားေတာ့ မသိဘူး။ ဒါေတြလည္း အေသးစားနဲ႔ အလတ္စား လုပ္ငန္းေတြျဖစ္လို႔ ပါဖို႔လိုတယ္'' ဟု ၎က ဆက္လက္ ေျပာၾကားခဲ့သည္။
တျခားေသာ အိမ္နီးခ်င္း ႏိုင္ငံမ်ားတြင္ ငါးနီတူငါးမွ ထုတ္ကုန္မ်ားစြာ ထုတ္လုပ္၍ ျပည္တြင္းတြင္ သံုးစြဲ ေနသကဲ့သို႔ ျပည္ပ ႏိုင္ငံမ်ားသို႔လည္း တင္ပို႔လ်က္ရွိရာ ျမန္မာ ႏိုင္ငံတြင္လည္း ထိုကဲ့သို႔ လုပ္ေဆာင္ရန္ လိုအပ္ေနသည့္ ေရထြက္ပစၥည္း အေသးစားႏွင့္ အလတ္စား လုပ္ငန္းမ်ား အတြက္ အသင္းအဖြဲ႕ ဖြဲ႕စည္း သြားရန္ စီစဥ္ေနၿပီ ျဖစ္ေၾကာင္း ၎က ေျပာၾကားခဲ့သည္။
ထက္ေန
ျမ၀တီ
No comments:
Post a Comment