အသည္းအဆီဖုံးၿခင္းသည္ အမ်ဳိးသားမ်ားထက္ အသက္အရြယ္ႀကီးပုိင္း အဝလြန္ေသာအမ်ဳိးသမီးမ်ားတြင္ ပုိမုိၿဖစ္ႀကပါတယ္။ ဌင္းေရာဂါသည့္ အမ်ဳိးသားမ်ားထက္ အမ်ဳိးသမီးမ်ားတြင္ ၆၀ ရာခုိင္ႏွဳန္း ပုိမုိၿဖစ္ ပြားေလ့ရွိပါတယ္။ ဒီေရာဂါၿဖစ္ပြားရၿခင္းသည္ အဓိကေတာ့ အဆီပါဝင္မွဳ ့မ်ားေသာ အစားေသာက္မ်ားကုိ လြန္ကဲစြာ စားသုံးၿခင္းေႀကာင့္ ၿဖစ္ပြားရပါသည္။
အဆီအဆိမ့္ပါဝင္ႏွဳန္းမ်ားၿပားသည့္
အစားအစာမ်ားမွာ မလုိင္ ၊ ေထာပတ္ ၊ ဒိန္ခဲ ႏွင့္ ႏုိ ့ထြက္ပစၥည္း မ်ားၿဖင့္
အထူးၿပဳလုပ္ထားေသာ မုန္ ့မ်ဳိးစုံအစားေသာက္တြင္ Cholesterol
မ်ားစြာ ပါဝင္ၿခင္းေႀကာင့္ ေရ ရွည္ စားသုံးလာခဲ့လွ်င္ အသည္းအဆီဖုံးၿခင္းကုိ
ၿဖစ္ေပၚေစပါတယ္ ။
တာရွည္ခံေအာင္ အထူးစီမံၿပဳ ့လုပ္ထားေသာ စည္သြတ္ဘူးမ်ားတြင္ လူခႏၶာကုိယ္ကုိ ဆုိးက်ဳိးၿဖစ္ ေစႏုိင္ေသာ အဆီဓာတ္မ်ားပါဝင္ေနၿခင္းေႀကာင့္ စည္သြတ္ထားေသာ သား ငါး ေတြကုိလည္း ေရွာင္ႀကဥ္ ရမွာပါ ။
ထုိအၿပင္ အသားမ်ားတြင္ အဆီမ်ားမ်ားပါဝင္သည့္ ႀကက္ ၊ ဘဲ ၊ ငါး၏အေရၿပား ၊ ႀကက္ဥ ၊ ဘဲဥ ၊ ငုံဥ ၊ အဆီပုိေသာ အမဲသား ႏွင့္ ဝက္သားမ်ားကုိ ေရွာင္ရွားသင့္ပါသည္ ။ ဌင္းအစားေသာက္မ်ားကုိ စားေသာက္ လွ်င္ အသီးအခ်ဥ္ ႏွင့္ ဟင္းရြက္အသီးအႏွံမ်ားကုိပါ ေရာေႏွာစားေသာက္ပါ သုိ ့ေသာ အသားမ်ားကုိ အလြန္အကြ်ံစားေသာက္တက္ၿခင္းကုိ ေလွ်ာ့ရပါလိမ့္မည္။ သင္သည္ အဆီမ်ားေသာ အစားေသာက္ မ်ားကုိ စားေသာက္ၿပီးလွ်င္ ေအးေသာေရကုိ ခ်က္ၿခင္းေသာက္သုံးၿခင္း မၿပဳသင့္ပါ ။
အသည္းအဆီဖုံးၿခင္း ၿဖစ္ေနေသာသူမ်ားတြင္ ဆက္လက္ၿပီးေတာ့ အသိေပးလုိတာက အဆီမ်ား စြာၿဖင့္ ေႀကာ္ေလွာ္ထားေသာ အစားေသာက္မ်ား၊ အုန္းသီး အုန္းႏုိ ့၊ အထူးသၿဖင့္ စားအုန္းဆီ တုိ ့ကုိေရွာင္ သင့္ၿပီး အမ်ဳိးသားမ်ားတြင္ စားသုံးေလ့ရွိသည့္ အရက္၊ ေဆးလိပ္ ႏွင့္ ကြမ္းစားၿခင္းကုိပါ ေရွာင္ႀကဥ္ပါ ။
အသည္းအဆီဖုံးသူအတြက္ ဂတ္စ္မ်ားစြာ ပါဝင္ႏွဳန္းၿဖင့္စီမံထုတ္လုပ္ထားေသာ အခ်ဳိရည္ ဗူးကုိေသာက္ သုံးၿခင္း ကုိ အထူး ေရွာင္ရွားပါ ။
ေဝဒနာသည္အေနနွင့္ စားသုံးသင့္သည့္ အစာအဟာရမ်ားကေတာ့ လက္ဆတ္ေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ၊ အရည္ရြမ္းေသာ အသီးအႏွံမ်ား၊ မလွဳိင္ဖယ္ထားေသာ ႏုိ ့ႏွင့္ အဆီပါဝင္မွဳ ့နည္းပါေသာ အသား၊ ငါး ၊ ပုဇြန္တုိ ့ဘဲၿဖစ္ပါတယ္။ အသီးေဖ်ာ္ရည္မ်ားၿဖစ္ေသာ သံပုရာရည္၊ ေရွာက္သီးေဖ်ာ္ရည္၊ ဂရိတ္ဖု ေဖ်ာ္ရည္ မ်ားကုိ မႀကာမႀကာ ေသာက္သုံးသင့္ပါသည္ ။
Myawady News
တာရွည္ခံေအာင္ အထူးစီမံၿပဳ ့လုပ္ထားေသာ စည္သြတ္ဘူးမ်ားတြင္ လူခႏၶာကုိယ္ကုိ ဆုိးက်ဳိးၿဖစ္ ေစႏုိင္ေသာ အဆီဓာတ္မ်ားပါဝင္ေနၿခင္းေႀကာင့္ စည္သြတ္ထားေသာ သား ငါး ေတြကုိလည္း ေရွာင္ႀကဥ္ ရမွာပါ ။
ထုိအၿပင္ အသားမ်ားတြင္ အဆီမ်ားမ်ားပါဝင္သည့္ ႀကက္ ၊ ဘဲ ၊ ငါး၏အေရၿပား ၊ ႀကက္ဥ ၊ ဘဲဥ ၊ ငုံဥ ၊ အဆီပုိေသာ အမဲသား ႏွင့္ ဝက္သားမ်ားကုိ ေရွာင္ရွားသင့္ပါသည္ ။ ဌင္းအစားေသာက္မ်ားကုိ စားေသာက္ လွ်င္ အသီးအခ်ဥ္ ႏွင့္ ဟင္းရြက္အသီးအႏွံမ်ားကုိပါ ေရာေႏွာစားေသာက္ပါ သုိ ့ေသာ အသားမ်ားကုိ အလြန္အကြ်ံစားေသာက္တက္ၿခင္းကုိ ေလွ်ာ့ရပါလိမ့္မည္။ သင္သည္ အဆီမ်ားေသာ အစားေသာက္ မ်ားကုိ စားေသာက္ၿပီးလွ်င္ ေအးေသာေရကုိ ခ်က္ၿခင္းေသာက္သုံးၿခင္း မၿပဳသင့္ပါ ။
အသည္းအဆီဖုံးၿခင္း ၿဖစ္ေနေသာသူမ်ားတြင္ ဆက္လက္ၿပီးေတာ့ အသိေပးလုိတာက အဆီမ်ား စြာၿဖင့္ ေႀကာ္ေလွာ္ထားေသာ အစားေသာက္မ်ား၊ အုန္းသီး အုန္းႏုိ ့၊ အထူးသၿဖင့္ စားအုန္းဆီ တုိ ့ကုိေရွာင္ သင့္ၿပီး အမ်ဳိးသားမ်ားတြင္ စားသုံးေလ့ရွိသည့္ အရက္၊ ေဆးလိပ္ ႏွင့္ ကြမ္းစားၿခင္းကုိပါ ေရွာင္ႀကဥ္ပါ ။
အသည္းအဆီဖုံးသူအတြက္ ဂတ္စ္မ်ားစြာ ပါဝင္ႏွဳန္းၿဖင့္စီမံထုတ္လုပ္ထားေသာ အခ်ဳိရည္ ဗူးကုိေသာက္ သုံးၿခင္း ကုိ အထူး ေရွာင္ရွားပါ ။
ေဝဒနာသည္အေနနွင့္ စားသုံးသင့္သည့္ အစာအဟာရမ်ားကေတာ့ လက္ဆတ္ေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ၊ အရည္ရြမ္းေသာ အသီးအႏွံမ်ား၊ မလွဳိင္ဖယ္ထားေသာ ႏုိ ့ႏွင့္ အဆီပါဝင္မွဳ ့နည္းပါေသာ အသား၊ ငါး ၊ ပုဇြန္တုိ ့ဘဲၿဖစ္ပါတယ္။ အသီးေဖ်ာ္ရည္မ်ားၿဖစ္ေသာ သံပုရာရည္၊ ေရွာက္သီးေဖ်ာ္ရည္၊ ဂရိတ္ဖု ေဖ်ာ္ရည္ မ်ားကုိ မႀကာမႀကာ ေသာက္သုံးသင့္ပါသည္ ။
Myawady News
No comments:
Post a Comment